Politika

Njemački ambasador: Izazov Crne Gore suočavanje s korupcijom

Na putu ka Evropskoj uniji Crna Gora se mora suočiti sa brojnim izazovima, na prvom mjestu vladavinom prava, slobodom medija i borbom protiv korupcije, kazao je u intervjuuu za Dan, u svom prvom obraćanju po stupanju na dužnost u Podgorici, dr Robert Veber, njemački ambasador u Crnoj Gori.

Na pitanje kako vidi stanje oko slobode medija u Crnoj Gori, Veber ističe da sloboda medija i vladavina prava predstavljaju neophodne preduslove za napredak jednog društva i zajednički život u “zajedničkoj evropskoj kući”.

“Ovo ne važi samo za države kandidate, već i za članice Evropske unije. Za evropsku perspektivu je neophodno suočiti se sa pitanjima iz oblasti vladavine prava, slobode medija i slobode govora. Nerasvijetljena ubistva uvijek predstavljaju težak teret za sve one koji su time pogođeni: članove porodice, prijatelje žrtve, ali i za organe bezbjednosti. Ovo ne važi samo za slučajeve napada na novinare, već u načelu”, kazao je Veber.

Kako je naglasio, u sklopu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, Crna Gora je već postigla značajne uspjehe.

“I za Crnu Goru važi: hrabre političke odluke, kao i zalaganje građana, mogu dovesti do toga da ono što je smatrano nemogućim postane stvarnost. Ovaj trenutak u procesu pristupanja, koji je Crnu Goru među zemljama Balkana učinio predvodnikom, treba održati i u godinama koje slijede. Mnogo toga je već postignuto, a sa izazovima koji i dalje postoje, između ostalog i u oblasti vladavine prava, slobode medija i borbe protiv korupcije, suočićemo se zajedno”, poručuje on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SDB
Gost
SDB

A vi njemci sa antisemitizmom kradjom u produkciji u svih 16 drzava sa rasistickom policijom sa jednim zakonom a dva lica sa seksualnom slobodom njemica od 14 postaje iskusna pa kad vi tamo nedje u vasoj drzavi ee onda ti dodji kao turista u Crnoj Gori ps.kako se u Crnoj Gori zove njemac??njemac a u njemackoj Crnogorac??stranac

buvljak
Gost
buvljak

Dje kod nas korupcija? Toga nema kod nas zasigurno ! 🙂

Send this to a friend