Politika

Njemački mediji: Crnogorci agresivni? Ne, oni se takmiče u ležanju

Donald Tramp

Njemačka štampa pozabavila se i Crnom Gorom povodom izjave američkog predsjednika Donalda Trampa o “agresivnim Crnogorcima“.

<<<Tramp: Ako Crnogorci postanu agresivni eto svjetskog rata<<<

Da li nam je od koristi ili nam više šteti?–Tramp još nije zaključio svoju evaluaciju NATO-a. S jedne strane, postoje takvi kao što je Njemačka, koji štede na izdacima za odbranu a lijepo su se raskomotili pod američkim nuklearnim štitom. To je, kako kaže Tramp, “veoma tužno”. S druge strane, zemlje-članice su se obavezale da će te izdatke povećati 2018. za 34 milijarde dolara. Dio toga bi trebalo da dobije američka industrija oružja koju je predsjednik reklamirao na samitu NATO. To bi onda bila dobra strana vojne alijanse, piše “Dojče vele” (DW).

Ali, tu je i član 5 ugovora NATO: slučaj napada na jednu državu koji sve saveznike obavezuje da joj pomognu. To je za Trampa neprijatno. Kad su Trampa jednom pitali zašto bi njihovi sinovi išli da brane, na primjer, Crnu Goru, ako bi bila napadnuta, on je odgovorio da se i sam to pita.

“Crna Gora je mala zemlja sa snažnim i veoma agresivnim ljudima. Oni bi mogli postati agresivni i – bravo, eto nama Trećeg svjetskog rata”, rekao je Tramp.

Poslije ovoga se isplati mala provjera činjenica, navodi DW:

Tvrdnja br. 1: Crna Gora je mala zemlja. Tačno: 625.000 stanovnika živi na 13.812 kvadratnih kilometara.

Tvrdnja br. 2: Crnogorci su snažni. Djelimično tačno: nacionalni sport jeste vaterpolo, ali gotovo svi Crnogorci ga uglavnom samo gledaju.

Tvrdnja br. 3: Crnogorci su agresivni, vrlo agresivni. Tu postaje komplikovano.

Misli li Tramp na borbe Crnogoraca protiv Osmanlija, kojima nikad nije uspjelo da ostvare potpunu dominaciju nad njihovom zemljom? Teško. Uz to, radilo se o odbrambenim ratovima. Među susjedima iz bivše Jugoslavije, Crnogorci su na sasvim drukčijem glasu. Oni važe kao ne baš agilni, a primjer toga je tradicionalno takmičenje u najdužem ležanju u Pivi, piše DW.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA...
Gost
LJUTA...

Pivljani nisu crnogorci kao ni bijelopoljci..beranci…pljevljaci ni rozajci pa ni ulcinjani…sve su to srbi koje je kralja Nikola vojska pod komandom janka Vukotica oslobodila u balkanskim ratovima kao i staru Srbiju oslobodise.

Srbenda
Gost
Srbenda

Mein Kopftuch, meine freie Entscheidung” Gabriele Boos-Niazy ist vor rund 30 Jahren zum Islam konvertiert. Lange hat sie damit gerungen, das Kopftuch zu tragen. Jetzt trägt sie es selbstbewusst. Sie engagiert sich im Aktionsbündnis muslimischer Frauen und sagt: Wir sind emanzipiert, wir müssen nicht dauernd darüber reden – und wir wollen uns nicht von Alice Schwarzer belehren lassen. Gabriele Boos-Niazy… Više »

Srbenda
Gost
Srbenda

Vor zwölf Jahren lernten sie sich in Hamburg beim Tanzen kennen: Gisela Groß-Ikkache und ihr Mann Benali Ikkache aus Algerien. (Foto: Evgeny Makarov)
Eine Pfarrerin und ein Muslim heiraten – klingt versöhnlich, aber die Kirchen tun sich schwer mit interreligiösen Ehen bei Geistlichen.
Von Anna Dreher

Srbenda
Gost
Srbenda

Äußerungen der CDU-Frau rufen Reaktionen hervor
Hunderte Frauen klagen über muslimische Männer – Klöckner: “Was akzeptieren wir noch alles?”
25.09.2015 | 13:01
von FOCUS-Online-Korrespondentin Martina Fietz

Srbenda
Gost
Srbenda

A ko to brani njemce osim muslimana i albanaca ps.te pljevlja

Niksic
Gost
Niksic

Mi smo snazni u lopovluku

Građanin
Gost
Građanin

Ti u gluposti , sigurno.

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Znamo ..na zalost niste sami..

Zlato utihnulo
Gost
Zlato utihnulo

Je li RaKo iz pive 😃😃😃😃😃😃😃

Srbenda
Gost
Srbenda

Ko se odluci da ozeni njemicu ili je mnogo glup (IQ 30 na tornadu) ili je extra budala

Mirjana.
Gost
Mirjana.

I OBOZAVAJU DOJC UZ LEZANJE.

Srbenda
Gost
Srbenda

und die Deutschen sind Huren, die gerne mit Türken und Arabern in ihren Arsch ficken

Sezonac
Gost
Sezonac

Izgleda da je supruga trampu svašta napričala ali njegov mozak to ne umije da preradi…

Herkules
Gost
Herkules

Za njemce treba samo jedno bezpilotne letilice prikaciti malo tnt 500letilica na jednu frekfrenciju i ode njemacka u out to mislim i za sve protivnike drzave Crne Gore pa izvolite napadajte vi nas evo cu vas ja smiriti ps.vec vidim kako lete u pravcu berlina i moskve dva najbolja druga njemac i rus ostali samo dugmici

alex
Gost
alex

Rat Njemcima zbog ove zezancije, pali Zagarac 🙂

Gal Gadot
Gost
Gal Gadot

Bice magle iznad njemacke!!!!!😉😁

Gal Gadot
Gost
Gal Gadot

Kad ovako misle o Crnoj Gori sta tek misle o Izraelu?? Bog neka cuva i Crnu Goru i Izrael

DP-MNE
Gost
DP-MNE

Sprdaju se sa nama, na vrlo duhovit način. Sve čestitke Trampu. Pokazao se kao pravi šoumen, Živ bio 200 godina. Zbog njega, ponovo počinjem da volim Ameriku. A i nova ambasadorka djeluje prilično fino.

Fatos
Gost
Fatos

Zatrazite od ambasadora Crne Gore u Americi ili.od direktora FBI tacnije u zgradi Edgard J.Hoover neka objave broj nacista koji se jos uvjek krije u Americi sa laznim imenima i prezimenima 2.neka objave te fukare od njemaca kako.je moguce da palestinski terorista radi u olimpijskom selu u Minhenu a njemacka tajna sluzba to nezna “navodno nezna”??!!!! 3.pitajte te fukare od… Više »

Grizli Adams?
Gost
Grizli Adams?

Take it easy.
5. O ukusima se ne raspravlja. A ni crnogorske žene nijesu baš zaljubljene u kuvanje.
6. Njemci nijesu bombardovali Podgoricu nego saveznici.

Gal Gadot
Gost
Gal Gadot

Ostavi puno ime i adresu!!!

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Znali su oni tada da ce se milo pojaviti..jedino pogrisise sto tada umesto pg ne gadjahu nk

Haki
Gost
Haki

Traži čovjek posao kod Njemca, Njemac gleda pasoš i kaže: Yugoslawien?! Jesi li ti od onih što su lijenji? A ne. Ja sam od onih što su glupi.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne želim nikoga da uvrijedim, ali izgleda da se ismijavaju s’ vama.

Stevo
Gost
Stevo

Nije problem Crna Gora nego je problem sto mnogo ali mnogo ljudi vodi porjeklo upravo iz Crne Gore a vi nas njemci pamtite jos najbolje onda ste sa ustasama cetnicima i handzar divizijom dobili odgovor

Gost
Gost
Gost

Tradicionalno ste pobili one koji su se predali,junaci….

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

A koga je stalo šta ti misliš… jedino što vidim da ti opet dolaziš i da ne možeš bez Crne Gore.

badžana
Gost
badžana

Moguće a šta BOSANAC reći o tebi?

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Rece mu da je crnogorac 🐒

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Od nas su redom dobijali po p..nu, vizantijci, rasani(srbi), mlecani, osmanlije(turci), francuzi, austrijanci, objavili rat japancima, austrougari, njemci, bugari, pa poslije 1918. srbijanci, italijani, njemci, razni domaci izdajnici, pa poslije 1948. rusi tj. njihovi rusofili, pa sad ponovo ovi rusofili, tj.ova njihova peta kolona, itd…😂😂Tako da nemojte nas provocirat da ve sve ne pospremimo u vas lokal 😂😂🤣🤣

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Preko Morace

Zaboravio si Rimljane, antičke Grke, stare Egipćane, Asirce, Filistejce i Vavilonce iz vremena Nimroda i Semiramidinih vrtova.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

R.Srpska, ne poznaješ istoriju. Mi smo počeli od Vizantije (Tuđemilskaj bitka). A piramide, Koloseum, Vavilonsku kulu… po vašim istoričarima, ste vi gradili. I kao jedan tužan narod, koji nema svoju istoriju, stalno morate da uzimate tuđe.

Drug Bosanca
Gost
Drug Bosanca

Stari pa ti napadas ove Srbe da su oni nekome nesto uzeli, ma ajde boga ti! Cijeli svijet je njihovih ruku djelo! Tako da se svoje ne moze krasti, Srbalji do Tokija! Ministar odbrane Srbije Vulin je Srbin samo vise lici na Ciganina, tj on je Ciganin e to su ti danasnji Srblji, a kazu da ih ima tu i… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Meni tvoji Bosanci koji idu dolje kod u Ulcinj ( ustvari nijesam siguran jeli Ulcinj vaš) pričaju da je putem CT- PG- BA- UL gotovo nemoguće sresti Indoevropsku facu. A da je Vulin cogijner, da cigojner je. Ka i čedo jovanović.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica Počeli sa Tuđemilskom bitkom pa završili sa bitkom u Mandžuriji protiv Japanaca. Ustvari, vi protiv Japanaca još ratujete, ali ne sumnjam da će te ih dobiti. Oni cunamiji i zenljotresi koji drmaju jadni Japan su u stvari neko vaše tajno oružje koje su proiveli vaši briljantni umovi od Cuca, Kuča i Rovaca. No to je strogo pov.,… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rekao sam ti da si totalno neinformisan. Davno je potpisan mir sa Japanom. A ako si išta čitao, znaš da je Lekso Saičić posjeka samuraja 1905 godine. Ali što vi znate. Vi zamutite pa pobjegnete.

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Kako je taj mir potpisan u ime dps a ne u ime cg ne priznajemo ga jer ono sto potpisa kralj ne moze ponistiti komunjara

LJUTA...
Gost
LJUTA...

A koji su to ..nas?

Numanović
Gost
Numanović

Ne bi se ja qrchio da sam švaba.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Znaju njemci najbolje…uzivali su s nama…Ako zele mogu ponovit…mislim da su snama u dubokom minusu??

ja ti velju
Gost
ja ti velju

Najbolje osvajači znaju kakvi su bili Crnogorci.od osmanlija do švaba i italijana. Svi su prošli zaj….o

koca
Gost
koca

Kako ste sve vi opustili!Nesto mnogo zezanja na nas račun!Dako vas pospremimo mi sve☺

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Hahahahaha

Send this to a friend