Politika

Njemački poslanik sa Brajovićem: Gajimo velike simpatije prema Crnoj Gori

Poslanik parlamenta njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vili Štehele boravi u posjeti Crnoj Gori, a tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem kazao je da Njemačka gaji velike simpatije prema Crnoj Gori o čemu govori stalna komunikacija na različitim nivoima, uključujući i česte posjete predstavnika njemačkih pokrajina.

Brajović je pohvalio prijateljske odnose Crne Gore i Savezne Republike Njemačke i naglasio naš interes da kontinuirano unaprjeđujemo saradnju na svim nivoima, uključujući i saradnju sa njemačkim pokrajinama, kako bi bili bolje upoznati sa napretkom koji je Crna Gora postigla i imali više argumenata za nastavak podrške evropskom opredjeljenju Crne Gore.

Imajući u vidu poziciju Crne Gore u odnosu na druge zemlje regiona, predsjednik Skupštine je istakao da se u procesu integracija treba poštovati individualni napredak i da je očekivano da taj proces neće ići istom brzinom za sve zemlje.

U tom kontekstu, istakao je važnu ulogu Njemačke, kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije u drugoj polovini tekuće godine, koja shvata da integracija zemalja koje postignu potrebne uslove, pomaže Evropskoj uniji da štiti svoje interese i ispunjava međunarodnu ulogu.

U kontekstu proširenja Evropske unije, Štehele je istakao da Njemačka ne dijeli stav Francuske, te da operativne slabosti Unije ne treba povezivati sa zaustavljanjem ili usporavanjem pregovaračkih procesa, već slabosti treba ukloniti a proširenje nastaviti

Delegacija njemačke savezne pokrajine iskazala je pozitivan stav povodom velikog broja mladih poslanika u Skupštini Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

,,sve se ugrijati može ali germansko srce za slovensko nikad,, samo interes

Gen. Duduk😜
Gost
Gen. Duduk😜

Koji je ono njemački ambasador rekao da naš autoput vodi iz ništa u niđe, ili obrnuto?

Send this to a friend