Politika

Njemci primili k znanju saznanja britanskih i američkih obavještajaca

Vlada Njemačke čeka da javni sudski postupak o dešavanjima uoči izbora, protiv osoba koje se sumnjiče u tom slučaju, dovede do detaljnih dokaza koji će biti cijenjeni od zainteresovane javnosti, kazao je njemački ambasador u Podgorici, Hans Ginter Matern.

On je istakao da je Vlada Njemačke primila k znanju nove dokaze iz britanskih i američkih obavještajnih izvora da su zvaničnici Kremlja u dosluhu sa srpskim nacionalistima pokušali da nasilno zbace proameričku Vladu u Crnoj Gori u oktobru prošle godine.

„Sada čekamo da predstojeći javni sudski postupak u Crnoj Gori, protiv osoba koje se sumnjiče u ovom slučaju, dovede do detaljnih dokaza koji će se cijeniti od zainteresovane javnosti. To je od velikog značaja i za stvaranje mišljenja u inostranstvu, ali prije svega za unutrašnju politiku Crne Gore“, saopštio je Matern u intervjuu za Pobjedu.

Upitan da li misli da je bojkot parlamenta pravi način da se stabilizuje politička situacija u Crnoj Gori, on je naveo da opozicija, i pored jake kritike na proces parlamentarnihizbora održanihu oktobru 2016, sama priznaje da je osvojila„najmanje“ 39 mandata.

„Tih 39 izabranih poslanika su svojim biračima dužni da se takmiče u kreiranju politike u Crnoj Gori“, poručio je Matern.

Send this to a friend