Politika

Norveška će nastaviti da bude pouzdan saveznik Vojsci Crne Gore

Izaslanik odbrane Kraljevine Norveške Tore Anderson kazao je da će njegova zemlja nastaviti da bude pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, izražavajući uvjerenje da će se jednako kvalitetna saradnja nastaviti tokom mandata njegovog sljedbenika.

On se danas, povodom završetka njegovog mandata u Crnoj Gori, susreo sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane Ivicom Ivanovićem.

Anderson zahvalio se na odličnoj saradnji i naglasio zadovoljstvo progresom koje je Crna Gora ostvarila tokom njegovom mandata.

Ivanović se zahvalio Andersonu na njegovom ličnom doprinosu unaprjeđenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane Crne Gore i Kraljevine Norveške i istakao uvjerenje da će Crna Gora i Norveška nastaviti da održavaju kvalitetne i sadržajne bilateralne odnose u oblasti odbrane.

Ivanović je podsjetio na veoma značajnu podršku Kraljevine Norveške reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore, kroz uspješnu realizaciju projekata koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti.

On je takođe naglasio značaj realizacije aktuelnih  projekata koji se tiču doprinosa stvaranju boljeg javnog okvira integriteta u javnoj upravi, izgradnje međunarodne medicinske jedinice i unaprjeđivanja znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane.

 

Send this to a friend