Politika

Nova radna mjesta i razvoj proizvodnih kapaciteta ključni za razvoj Cetinja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavao je IV sjednicom Senata Prijestonice Cetinje, na kojoj su usvojeni, Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.maja 2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.

Đukanović je naglasio da su dva osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva.

“Jedan od najvažnijih preduslova za dalji razvoj grada su nova radna mjesta i razvoj proizvodnih kapaciteta, za šta je potrebno osmisliti konkretne projekte i primarno valorizovati završenu kupovinu imovine bivše fabrike Obod. Cilj ovakvih projekata je da se nađu rješenja koja će preporoditi ovaj grad i pruži nova šansa žiteljima Cetinja”, poručio je Đukanović.

Uz ocjenu da su ovogodišnji planirani projekti u samoj Prijestonici dobro osmišljeni, dodao je da je u ovoj fazi potrebno formirati kvalitetne i stručne timove koji će se postarati za kvalitet realizacije kako bi se koristi od tih projekata osjetile što ranije.

Sjednici Senata su prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar vanjakih poslova Srđan Darmanović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, predsjednik CANU-a Dragan Vukčević i predsjednica Skupstine Prijestonice Maja Ćetković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Jeste zaposlili ste mojkovcanina kao direktora centralne biblioteke koji je odmah zaposlio dvoje iz Mojkovca u biblioteku. Inace, koliko cujem, lik je potpuno nesposoban

Stari
Gost
Stari

Lazi lazo dase veselimo i tako unedogled

KLM
Gost
KLM

Pametne glave nema sta.Samo sto nemaju pojma kako to realizovati.

Mirko
Gost
Mirko

Sjetitese jednu dvoranu novu da izgradite, rukometnih dimenzija, grad koji je najvise dao rukometasa ima samo jednu dvoranu, ova sadasnja je nailonom pokrivena, toci, bez grijanja i t d. ni jedna skola u CT nema dvoranu rukometnih dimenzija cak ni kosarkaskih, valjda se neko sjeti jednog dana….

Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje da izgrade neku fabriku pa dvorana je sporedna stvar, rukomet se ne jede

Grmozur
Gost
Grmozur

Opa, sto se radi na Cetinje. Jos jedna fabrika. Samo nek se gradi

Sefket
Gost
Sefket

Sto su brizni ovi vinski cokoladani.

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Da se podijele kamile stočarima.

avdo bihorac
Gost
avdo bihorac

Čokolada,čokolada,samo čokolada ne treba nam hljeba i igara,od radosti iskočiće nam srce iz njedara.Po hiljadu puta bravo ,živjećemo od čokolada.

Enigma
Gost
Enigma

I opet neka čokolada Presjedniče 😂

Vaso
Gost
Vaso

Ima li na Žabljak fabrika čokolade ili samo hotelčići?

Bnjj
Gost
Bnjj

Otvorite li više ta radna Mjesta evo 30godina život prođe više

Send this to a friend