Politika Demokrate tvrde

Nova srpska demokratija se prodala DPS-u u Kotoru

Demokratska Crna Gora danas je optužila partuju Andrije Mandića, Novu srpsku demokratiju da se prodala kotorskom DPS-u.

“Nije trebalo mnogo vremena da protekne, pa da pred lice javnosti izađu novi dokazi o prodaji Kotora DPS-u. Nakon realizovane političke korupcije u Kotoru, najnoviji dokazi potvrđuju da je jedna od strana tog političko-korupcionaškog kupoprodajnog ugovora bio i šef lokalne NSD, a po nalogu Andrije Mandića. Nakon uspješno realizovane ugovorne obaveze koja je podrazumjevala eliminaciju Demokrata, Vladimira Jokića i ostalih iskrenih i časnih predstavnika opozicione vlasti, predsjednik NSD u Kotoru po nalogu Andrije Mandića danas je glavni podupirač DPS vlasti u Kotoru”, tvrde Demokrate.

To potvrđuje, po njihovom mišljenju, i posljednja sjednica Odbora za izbor i imenovanja SO Kotor.

“Predsjednik OO Nove srpske demokratije Vladimir Potpara, dok sva opozicija bojkotuje nelegitimnu SO Kotor i nelegalne odbore, prvo je obezbjedio DPS-u kvorum za održavanje sjednice, zajedno sa Brunom Lončarević iz SDP-a, a potom svojim prisustvom, uz odluku da čak ostane i uzdržan, omogućio usvajanje odluke kojom se uskraćuju prava na primanja Dragici Perović, nezakonito razriješenoj predsjednici SO Kotor i da se odredi plata Željku Aprcoviću i Jovu Suđiću. Ovaj antiopozicioni čin samo je potvrda da se trgovina sa DPS-om u režiji Andrije Mandića, sa državnog nivoa preko njegovog povjerljivog čovjeka preslikava i na Kotor”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima da je realizacija dogovora sa DPS-om prioritet, potvrđuje odluka Potpare da se svrsta u isti tabor sa DPS-om protiv Dragice Perović, uprkos tome što je bila nosilac koalicione liste zajedno sa Novom srpskom demokratijom i što je svo vrijeme trpjela napade sa svih strana u odbrani izborne volje gradjana i opozicione vlasti u Kotoru. Na ovaj način se, smatraju Demokrate, Andrija Mandić i Vladimir Potpara svete opozicionarima koji staju na put njihovim kombinacijama sa DPS.

“Očigledno da postoji ogroman pritisak lidera Nove srpske demokratije, da se žrtvuju opozicione opštine, kako bi ostvario lični interes u trgovini sa Đukanovičem. Dominantan dio opozicione javnosti sa pravom pretpostavlja da je u pitanju osuđujuća presuda. Slična situacija se dogodila prije održavanja lokalnih izbora u Nikšiću gdje niko nije dovodio opozicionu pobjedu u pitanje. Tada su ucijenjeni osuđujućim presudama, lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u. Da Mandić opet ima zadatak da rasturi vlast u opozicionim opštinama, potvrđuje i kreiranje ogavnih i prostačkih saopštenja koje podmeće svojim kolegama u Budvi, kako bi izazvao lični sukob u lokalnoj vlasti. Ucjene, pritisci i jasna uputstva Mila Đukanovića, tjeraju lidere DF-a na brzopleto, očajničko i nesmotreno antiopoziciono djelovanje o kojem izlaze na vidjelo dokazi jedni za drugim”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zecanin
Gost
Zecanin

Ako su demokrate sposobne da formiraju političku platformu koja bi bila prihvatljiva Crnogorcima i umjerenim Srbima mogli bi se nadati uspijehu na duži rok.

Prosulja
Gost
Prosulja

Zaboravih AB revoluciju,idioti,piih!

Prosulja
Gost
Prosulja

E,greota ovaj nekada primjer GRADA u svakom pogledu! Je..m ti zemljotres 1979.god.i nove fabrike … pii

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Najvažniju stvar zaboravili ovi Magistri da baš taj Popara omogućio Jokiću da (po meni nezasluženo) primi platu još godinu dana.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Sve mi se cini kad bi dosli na vlast na drzavni nivo to bi opsta komatina bila, kad se sad ovako blate zamisli kakva bi borba bila ko ce bit ministar a tek premijer uuu znaci da ti se smuce na utrobicu.

Libero7
Gost
Libero7

Kako onoj babi ne dadoste platu a da lezi doma ,bolje bi bilo da nije i ranije iz kuce izlazila mozda bi jokic bio jos presednik

Haris
Gost
Haris

aaahahahahaha sad im je nelegitimna SO Kotor, a dok su oni nesposobni bili na vlast i pozapošljavali cijelu rodbinu, bila im je legitimna.

don ante
Gost
don ante

Ni bivsi potpresjednik ,velikosrbin iz pokreta za promjene,sto drzi Anfilohiju kandilo po Crnoj Gori zv.Miso Samar nema pravo na nadoknadu posto je davno napunio 68.Nemoj da vas prevari,da mu date na sto nema pravo !

Send this to a friend