Politika

Novaković Đurović: Koalicija Hrabro se broji oblikovaće budućnost Crne Gore; Adžić: Udarili smo na mafiju i organizovani kriminal

Foto: Hrabro se broji

Koalicija Hrabro se broji oblikovati budućnost Crne Gore, poručila je politička direktorka GP URA Ana Novaković Đurović, na izbornoj konvenciji u sportskoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

“Pobjednička koalicija “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji!”, zajedno sa svim njenim predstavnicima, pred više hiljada gostiju u fantastičnoj atmosferi sportske sale Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, poručila je svojim porukama da mafija više neće imati upliva u institucije sistema kao i to da građani mogu očekivati nova ulaganja u crnogorsku ekonomiju, nakon formiranja 44. Vlade sa njima na čelu”, saopšteno je iz te koalicije.

Politička direktorka Građanskog pokreta URA i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović kazala je da još četiri dana “hrabro brojimo do trenutka kada će koalicija Hrabro se broji oblikovati budućnost Crne Gore”.

“To je već izvjesno, jer kao što se i vidi na ovim izborima, mi i nemamo protivnika u političkoj konkurenciji, zato jer smo jedini pokazali jasan plan i viziju kako da Crnu Goru vratimo na pravi put pravne države i realnog ekonomskog oporavka. Dali smo predlog kako ćemo ono što je nelegalno stečeno i oduzimano od građana vratiti u budžet Crne Gore, ulagati u zdravstvo, obrazovanje, poboljšanje infrastrukture i jačanje multietničkog sklada”, saopštila je Novaković Đurović.

Kako je istakla, Koalicija ”Hrabro se broji” biće ta koja će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU).

“Kada imate jake institucije, kada imate pravnu državu, tada se možemo razvijati, tada možemo dovoditi investitore koji žele nova radna mjesta, koji žele sigurnost, koji žele da ih niko u ovoj našoj Crnoj Gori, najljepšoj zemlji na Balkanu, ne reketira, da im svakodnevno ispostavlja kriminalne račune”, ističe ona.

Potpredsjednik URE i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić naveo je da je koalicija Hrabro se broji ispunila sve obećano.

”Vratili smo Pine, Luku Bar, Luku Budva, Solanu, trajekt, Valdanos, Željezaru,… sve ono što pripada građanima. Za samo godinu dana povećali smo plate, penzije, socijalne naknade. Otvorili mnoga radna mjesta, tako da sada fali radne snage u Crnoj Gori. Udarili smo tamo gdje niko nije smio – na mafiju i organizovani kriminal. Za sve ovo vrijeme od kad je smijenjena prethodna vlast – nijesmo stvorili nijednog tajkuna. Nastavimo li ovim putem Crna Gora će vrlo brzo biti zemlja koja može da stane rame uz rame uz najrazvijenije države Evrope”, zaključio je on.

Kandidatkinja za poslanicu, Anđela Peković, zahvalila se stanovnicima svake opštine u Crnoj Gori koji su dali veliki doprinos da Crna Gora nakon tri decenije postane slobodna zemlja, koja teži evropskim i svjetskim standardima. Zahvaljujući hrabrim i odlučnim ljudima, koji su svojim hrabrim odlukama oslobodili Crnu Goru od hobotnice koja je decenijama urušavala crnogorsko društvo i crnogorski sistem.

Na samom kraju zahvalila se i hrabroj Podgorici.

“I na kraju, hrabra Podgorice, ti najbolje znaš da je Crna Gora zajednička kuća za pripadnikes vih njenih nacija i vjera i svim njenim građanima. Nikom ni manje ni više od drugih. Pa ko će onda bolje spojiti rastavljene od mostova na Morači?”, poručila je ona.

Send this to a friend