Politika

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Ana Novaković Đurović, Foto: RTCG
Ana Novaković Đurović, Foto: RTCG

“Vlada Milojka Spajića umjesto obećanog povećanja zarada prosvjetarima za 17 odsto, sada priprema zakonsko rješenje kojim će umanjiti plate prosvjetarima za 20 do 30%, jer se ukidaju dodaci koje su imali na zarade, poput dodataka za starješinstvo, rad u dvije ili više ustanova, kao i dodaci na zvanja. Ova namjera Spajićeve Vlade predstavlja kršenje Granskog kolektivnog ugovora i novu prevaru prosvjetnih radnika”, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Novaković Đurović je podsjetila da je URA u prethodnim mjesecima, podržavala napore Sindikata prosvjete da se izbore za prava definisana Granskim kolektivnim ugovorom(GKU) i dodala da to čine i ovoga puta, jer kako kaže, prava radnika u Crnoj Gori bi se morala poštovati.

“Međutim, ovakav odnos Spajićeve Vlade prema prosvjetarima nažalost već postaje kontinuitet. Prvo su u januaru ove godine odbili da sprovedu GKU. Nakon toga, obećali su da se neće pokretati tužbe protiv prosvjetara zbog štrajka, pa ipak jesu, a sada im spremaju novu prevaru”, poručila je Novaković Đurović.

“Ako se ovo zakonsko rješenje usvoji, to bi značilo nepovoljnija i lošija rješenja za prosvjetare nego što ih imaju sada. Očekujem da prosvjetni radnici kao i do sada ostanu dosljedni u borbi za svoja prava i u tome im pružamo apsolutnu podršku”, zaključila je Novaković Đurović.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
ajde...DejanAnci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

URA je gospodska partija!

ajde...
Gost
ajde...

je li po tašnama mašnama?

Anci
Gost
Anci

Kako ia tasna?

Send this to a friend