Politika

Novaković pozvao holivudskog reditelja da posjeti Crnu Goru

Predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan prisustvovao je tradicionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, koji se završio govorom predsjednika Amerike Donalda Trampa. Na događaju je bilo prisutno oko 3.500 zvanica iz SAD-a, ali i iz 140 zemalja svijeta.

“Molitveni doručak znači da vas je neko preporučio i da se čulo za vas i ništa više, ukoliko niste dobro pripremili vaš boravak u Vašingtonu. Ukoliko nemate unaprijed pripremljene sastanke, ukoliko nemate dara za stvaranje društvenih i poslovnih kontakta ovo može biti samo jedno skupo putovanje”, kazao je Novaković.

Svoje prvo prisustvo na ovom skupu predsjednik Biram Crnu Goru je iskoristio prije svega da ostvari kontakte sa privrednicima i sagovornike upozna sa mogućnostima za ulaganje u Crnu Goru – posebno Bar.

Upravo zbog toga, među značajnije susrete na marginama ovog skupa Novaković izdvaja i sastanak sa Džastinom Buršom, rediteljem iz Holivuda koga je pozvao da posjeti Bar i uvjeri se u to da je moguće filmove snimati u Crnoj Gori.

Pitanje koje interesuje mnoge građane, ali i političare u Crnoj Gori je kako se uopšte stiže do molitvene trpeze.

“Pozivnica se dobija po preporuci, što znači da neko ko je dovoljno uticajan može nekom od kongresmena ili senatora da predloži osobu koja bi mogla da prisustvuje događaju”, ističe Novaković.

Prema njegovim riječima, organizacioni komitet potom ispituje kandidature i, ako procijeni da je pojedinac dovoljno uticajan i značajan u svojoj sredini, odnosno da može nešto da učini na izgradnji boljih odnosa između dvije zemlje, vrlo je velika vjerovatnoća da će poziv i uslijediti.

Svoj boravak u SAD Novaković nastavlja boravkom u Njujorku i razgovorima sa iseljenicima iz Bara i Crne Gore koji tu žive.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesko Pejović
Gost
Vesko Pejović

Što mu je odgovorio?

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Ako se odluče da posjete Crnu Goru morate ukoliti na stotine onih pasa lutalica, ono smeće od dobrih voda pa do Sutomora,

skejsis
Gost
skejsis

moja suza nema reditelja

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Патриота 👍🏻

Libero7
Gost
Libero7

Povediga na litije i onako ima najvise stranaca..

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Gush,gush

NBA
Gost
NBA

PRAVI NOVAKOVICI ,CASNE PATRIOTE ,VAZDA BILI!

Send this to a friend