Politika

Novi protest pokreta Odupri se 1. juna

Džemal Perović

Na sastanku pokreta Odupri se koji je održan juče predloženo je da novi protest, trinaesti po redu, bude održan u subotu, 1. juna. Kako je za Dan kazao Džemal Perović, jedan od lidera tog pokreta, time bi se ponovo vratili na kolosijek sa subotnjim okupljanjima.

“Predlog je da novi protest bude u subotu, 1. juna, sa čime smo se svi odmah usaglasili. Prijavićemo ga, nadam se, na vrijeme i ponovo se sabrati svi na istom mjestu, na platou ispred Skupštine Crne Gore. Temu još nismo odredili precizno, ali ćemo akcenat staviti na „Kovertu”, na aferu koja je sve uzdrmala i pokrenula. Dakle, potenciraćemo „Kovertu” i korupciju”, kazao je Perović.

On je naglasio da na protestima očekuje da vidi i sve potpisnike Sporazuma o budućnosti, dokumenta koji predstavlja plan puta kojim svi zajedno namjeravaju da dođu do konačnog cilja – smjene vlasti već trideset godina vlada korupcijom i otimanjem.

“Svi koji žele to isto i koji imaju isti cilj pojaviće se na kako na ovom protestu, tako i na svakom narednom. Mi ih očekujemo, a i građani sigurno”, rekao je Perović.

Iako građani iz dana u dan insistiraju na radikalizaciji protesta, u pokretu „Odupri se” ostaju pri stavu da vlast mogu smijeniti mirnim putem i da se toga treba držati. Vjeruju da je vlast već uzdrmana i da im malo treba do konačnog cilja. Perović vjeruje da građani imaju tu moć da smijene vlast, oslobode institucije i da se konačno stvore us lovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

 

45

avatar
1000
45
0
0
 
43
almirMadagaskarcvrkutsrkicrni sin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
almir
Gost
almir

Zanima me da li te sramota sto si potpisao sporazum sa Becicem koji u onom spotu ismijava muslimane i klanjanje? Ako nijesi znao Perovicu u dzamiju se obuven ne ulazi niti se dizu vernici sa sedzde. Toliko.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Ovo opet onaj koji je setkarao Rumijom sa Albanskom zastavom moralise i kao spasava Crnu Goru…… Spasi nas i prestani da se pojavljujes molim te

cvrkut
Gost
cvrkut

A mogu jos godinama protestovat sa takvim programom ne mogu ubijediti ni stanovnike jednog naselja a ne citave drzave

srki
Gost
srki

Da mi je znat koliko li Perovic profitira od ovih protesta

crni sin
Gost
crni sin

A prvog Juna bi trebali svi gradjani da izdaju i da protestuju protiv vas da batali te vise da ne mogu ulicom setat od vasih okupljanja bezuspjesnih

Mačak
Gost
Mačak

Kako imaju obraza da se pojavljuju pred gradjane?

Dkdk
Gost
Dkdk

DŽEMALE ZAŠTO NIKADA NE POZOVEŠ MUSLIMANE, BOŠNJAKE, ROME, AŠKALE I ALBANCE NA PROTESTE….

Titograd
Gost
Titograd

Dolaze li majke 1.juna?

Jelena
Gost
Jelena

Peroviću, uzaludno pokušavate.Crna Gora je evropska buduća zemlja. Povuci se , ne brukak sebe i one tvoje!

Fileopg
Gost
Fileopg

baš nemate sreće: jednom kiša, drugi put vjetar, pa Ceca nacionale, te Barselona, pa opet kiša, Pa sad kiša i finale LŠ, da se jadni za zelen bor uvatite i on bi se zelen osušio ili što bi narod reka ,, slabu, ovaj onaj, i dlake smetaju…..

Dule
Gost
Dule

A so je dosadan ovaj “Crnogorac” Dzemal Perovic.A ko ce ti NESRECO donirati lumbrele-kisobrane da mlatis po Titogradu.3,14.

Fileopg
Gost
Fileopg

Đekna još nije….,a kaće niko ne zna…Zar vi nije dosta brukanja….

NBA
Gost
NBA

NIKO NEMOZE PONIZITI COVJEKA, KAO “COVJEK” SAM SEBE! JAD JADNI!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Dzabe ga organizuju, jer svaki put im je sve manje i manje ljudi prisutno na njima.

Marelica
Gost
Marelica

Svaki protest do sad im je dozivio fijasko, putujuci cirkus vise nikom nije zanimljiv.

Send this to a friend