Politika

Novska Lista predala izbornu listu u Herceg Novom, nosilac Savo Marić

Herceg Novi

Novska Lista je danas Opštinskoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za odbornike za predstojeće lokalne izbore, koji će se u Herceg Novom održati 9. maja.

“Listu čini 35 ravnopravnih kandidata, uglednih Novljana, zaljubljenika u svoj grad, oba pola i različitih starosnih dobi. Izborni slogan „Naš grad, naš brod“ već je zaživio u narodu i oslikava kako našu privrženost mjestu u kojem živimo tako i kulturu i originalnost naše političke borbe”, saopšteno je iz Novske Liste.

Uz listu kandidata i potrebnu dokumentaciju, Novska Lista je predala i 1.300 potpisa podrške sugrađana, što je više od ukupnog broja glasova koje je Novska Lista osvojila 2017. godine.

“Ova brojka jasno govori o povjerenju koje  Novska Lista uživa u narodu, i o činjenici da je ideja nezavisne liste koja se bori isključivo za interes svog grada i dalje u nezaustavljivom usponu. Potpisi podrške svjedoče i o kvalitetnom radu Novske Liste tokom prvog mandata u gradskoj upravi”, naglasili su.

Listu kandidata za odbornike predvodi, kao i do sada, Savo Marić, a slijede ga Miloš Konjević, Olivera Doklestić, Jovan Subotić, Jasmina Konjević, Stefan Vukićević, Ana Šojić, Zoran Lepetić, Aleksandar Škobalj, Dragana Stanišić, Gordana Porobić Krcunović, Slavko Todorović, Milan Migo Dakić, Vladislav Velaš i Ana Dabović.

“Na izbornoj listi su i Petar Kovačević, Darija Banićević, Željko Bajčeta, Marija Čvoro, Aleksandar Mandić, Adrijana Kovačević, Mićo Beko, Gordana Komljanović, Darko Klasić i Milutin Govedarica. Listu zaokružuju Marko Damjanović, Marijana Davidović, Simo Vlaović, Miloš Laban, Svetlana Radmilović, Ilija Vučković, Jelena Jelić, Đorđe Stanojlović, Saša Đorđević i Jovanka Stojanović“, dodaju u Novskoj Listi.

Poručuju da njihova programska načela ostaju ista i da će ih sprovoditi dosljedno, kao i tokom čitave decenije postojanja.

“Borba za decentralizaciju vlasti, povećanje ingerencija lokalnih samouprava i ostanak finansijskih sredstava u našoj Opštini. Opredijelili smo se za kreiranje zdravog poslovnog ambijenta i stvaranje preduslova za ekonomski i društveni razvoj”, napominju.

Samo tako će, uvjereni su, u grad privući velike investicije i nastaviti strategiju razvoja mikroprojekata i elementarne infrastrukture.

“U Herceg Novom novskim dobrima moramo upravljati mi sami, i na dobrom smo putu da uz podršku građana to i ostvarimo. Naš grad, naš brod”, poručuju iz Novske Liste.

Send this to a friend