Politika

NSD smatra da je zabrana proslave 100 godina, šamar i ponižavanje

Nova srpska demokratija ocjenjuje da je zabrana tradicionalne Svečane akademije povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije direktan šamar i ponižavanje građana Pljevalja.

“Grad u kome većinu stanovnika čine Srbi i pravoslavni vjernici, crnogorska vlast je očigledno odabrala za početak svog opasnog nauma da spriječi narod širom Crne Gore da se sjeća svojih predaka i najsvjetlijih stranica naše istorije. Da sramota bude veća, kao nalogodavci ovoga prljavog posla u Pljevljima se pojavljuju bivši Srbi iz DPS-a koji moraju da se dokazuju svojim dukljanskim šefovima da su se promijenili i da su prodali vjeru za večeru. Za neposrednog izvršioca su odabrali Bošnjaka, sekretara za kulturu Mersudina Halilovića, koji je, vođen strahom od bivših Srba iz DPS, neznanjem ili šovinizmom pristao da bude marioneta u jednom opasnom projektu sa elementima antisrpstva, anticrnogorstva i antipravoslavlja”, smatra Milan Mijo Lekić, predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja.

Ako je u pitanju neznanje, onda, kako dodaje, mora Halilovića između ostalog upoznati sa činjenicom da su među učesnicima Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918. godine bili i muslimani iz Pljevalja, Hamdibeg Hasanbegović, Derviš Šećerkadić, Mahmut-beg Manović i Omerbeg Selmanović koji su glasali za ujedinjenje Srbije i Crne Gore. I”z Pljevalja su među učesnicima bili i naši preci, dr Jakov Zarubica, Serafim Džarić, Savo Vukojičić, Milan Bajić, Mitar Obradović, Aleksa Bajić i Prokopije Šiljak. Ako je, pak u pitanju šovinizam onda Halilović direktno, iz pozicije Bošnjaka i pripadnika islamske vjere provocira svoje komšije, pravoslavne Srbe, jer zabranjuje skup koji je i vjerski i nacionalni, čime je teško uvrijedio najveći procenat građana našeg grada.”

NSD, kao i najveći procenat građana Pljevalja, kako poručuju, baštini vrijednosti oslobođenja i ujedinjenja, dok DPS i njegovi sateliti očigledno pate i vape za vremenima okupacije, i turskog i austrougarskog zuluma.

“NSD i srpski narod niko ne može spriječiti da proslavljamo najsvjetlije događaje našeg naroda i Crne Gore, i ovakvi događaji samo nas mogu utvrditi i objediniti u našoj borbi. Oni drugi, konvertiti koji su pljunuli na svoje pretke i tradiciju, neka žive u svojoj sramoti. Kao predsjednik kluba odbornika NSD, na sjednici SO Pljevlja koja će se održati u petak, iniciraću dopunu dnevnog reda sa tačkom koja bi se bavila ovim skandalom koji može imati dalekosežne posledice, i tražiti od sekretara Halilovića da pojasni svoje ponašanje”, poručuje Lekić na kraju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DimAy
Gost
DimAy

Niko ne može zabraniti istinu. Ko ne želi da slavi oslobođenje i ujedinjenje tome su bliži osmanlije i Austrougarska od njihovih predaka. Bravo NSD!

Pgpg
Gost
Pgpg

Ne zamjenjujte teze, Sv.Petku nije niko zabranio vec proslavu 1918-te.Ni sveci Vam sveti nijesu nego se i snjima zelite poigrati zarad svoje koristi.

Pgpg
Gost
Pgpg

Šamar za okupatore,njihove pomagače i domaće zdajnike.A da nećere da im spomenik podignemo?

Markonni
Gost
Markonni

proslava okupacije 9 miliona na zemlju od 600000 hiljada kakva stamota blam …

srb
Gost
srb

cinjenica da niko osim srbije u ex-yu ne slavi 1918 govori vise o njima nego o nama. u toku je 3 svetski ekonomski hladni rat protiv rusije ali kina vrsi proboj na azijskom frontu. ovaj rat ce trajati jos 5 do 10 godina do sledece svetske ekonomske krize koja je neizbezna kada ce se neoliberalni lobi raspasti kao kula od… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Niko pametan nece slaviti okupaciju crne gore
a velikosrpska bratija iz nsd neka kuka do mile
volje.

NBA
Gost
NBA

STO JE DOBRA ONA PJESMA, STO JE NAPISAO JEDAN MOMAK IZ BOSNE.PILA JE I NA OVOM PORTALU,A ZOVE SE “D’IZ SE TITO AKO BOGA ZNAS”…….. OOOOOOOOOOOOOOOO KAKO BI VAS SMIRIO ZA 24h!

AnaFi
Gost
AnaFi

Vlast provocira, ali ne mogu više nikoga preplašiti. Živio DF, živjela slobodna Crna Gora!

tulin
Gost
tulin

Podrška za NSD

Velimir
Gost
Velimir

BRAVO !
SAMO SLAVITE,
I MI SLAVIMO ULAZAK U NATO,
I MI SLAVIMO PRIZNANJE KOSOVA,
I MI CEMO SLAVITI MNOGO VISE BUDITE SIGURNI,
OVO JE NASA ZEMLJA I MI CEMO SLAVITI VJECNO!

razocarani
Gost
razocarani

Upravo SLAVIMO,da UBLAZIMO VASU Bruku i Sramotu.
Nikada,u SVOJOJ Hiljafugodisnjoj istoriji,nije se desilo ,tolilo IZDAJS,Ponizenja ,i … Na Grobovima svojih predaka.
Istorija ce zabelaziti ovo VRIJEME ,crnje od Turskog zuluma ,i Kapitulacije 1941
Medjutim,ZKONI Prirode su vjecni,oni ce izbaciti na vidjelo svu MiZERNIST istorije C.Gore,OVOGA VREMENA.gdje IZRODI slave svoju BRUKU,kao pobjedu.

Danko
Gost
Danko

Ima onaj film ” Trolls ” …

Zoki
Gost
Zoki

Ovo Sojic? 😀

Piksi
Gost
Piksi

Je li moguce da je ovaj”negeski” narod ovoliko zadrt i ne razumiju kad im se kaze OSTAVITE NA MIRU CRNU GORU!!!

Ljuta
Gost
Ljuta

Ostavili smo je prije 10g ali necete nas da ostavite….zelite da budemo izdajice predaka kao vi…
Nece moci i zato ludite

Liberalka
Gost
Liberalka

Sami sebe šamarate svakodnevno vašim poniznim jadikovanjem za tuđom državom !!!

Send this to a friend