Politika

Nuhodžić- Đin: Podrška Kine razvojnom putu Crne Gore

Sa sastanka

Dobre i prijateljske odnose Crne Gore i Kine karakterišu kvalitetni projekti koji su sprovođeni u prethodnom periodu, a sa ovim pozitivnim trendom nastaviće se i ubuduće, kroz nove aktivnosti u oblasti ekonomije, turizma te unapređenja infrastrukture, poručeno je sa prvog zvaničnog sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora Kine u Crnoj Gori, Liu Đina.

Sastanak je bio prilika da ministar i ambasador razmijene utiske o saradnji, naročito kada su u pitanju usluge koje MUP pruža kineskim državljanima u vidu regulisanja dozvola za boravak i rad stranaca, gdje je konstatovano zadovoljsto kvalitetom i brzinom servisa koje u ovom dijelu pruža Ministarstvo.

“Ministar je sagovornika upoznao sa djelokrugom rada Ministarstva i osvrnuo se na operativnu saradnju i razmjenu informacija u okviru Interpola”, navode u MUP-u.

Ambasador je pohvalio napore koje Crna Gora preduzima na svom razvojnom putu, naročito ističući povećanje broja turista iz Kine, koji Crnu Goru vide kao bezbjednu destinaciju.

“Zajednički je konstatovana spremnost da se dosadašnja dobra saradnja u narednom periodu dodatno unapređuje”, saopšteno je iz MUP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leo
Gost
Leo

Najbolji dokaz uspjesne saradnje Crne Gore i Kine je izgradnja auto-puta koji je kapitalni projekat nase drzave…

Dusan
Gost
Dusan

Najbitnije je da imamo jaku konekciju i dobre odnose sa svim svim velikim silama cije je ucesce neophodno da bi jos vise napredovali.

Santeno
Gost
Santeno

Kina je jedna od vodecih svjetskih sila i naravno da treba jacati odnose sa jednom takvom svjetskom silom.

Send this to a friend