Politika

Nuhodžić: EU prepoznala rezultate u oblasti međunarodne policijske saradnje

Komentarišući izvještaj Evropske komisije o napretku naše zemlje, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je kazao da je Evropska unija prepoznala rezultate u oblasti međunarodne policijske saradnje.

<<<Crna Gora izložena strogom sudu, ali ostaje regionalni lider i ne odustaje od EU<<<

<<<Šta piše u najnovijem izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore<<<

“Ohrabruju ocjene koje je Crna Gora dobila u Izvještaju Evropske komisije u oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije. Prepoznati su naši rezultati u borbi protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji kao što su organizovani kriminal, nezakonite migracije i terorizam”, kazao je Nuhodžić.

U Izvještaju je, dodaje, konstatovano da je unaprijeđena međunarodna policijska saradnja daje rezultate.

“U prilog tome govore i brojne akcije sa policijskim službama iz regiona i Evrope, koje su rezultirale hapšenjem i zaplijenom narkotika, što je i uočeno od strane briselske administracije. Kada je u pitanju saradnja sa evropskim agencijama, posebno se izdvaja saradnja sa EUROPOL-om i FRONTEKS-om”, podsjetio je Nuhodžić.

Takođe, ukazano je i na izazove koji Crnoj Gori predstoje u narednom periodu, posebno kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, finansijskim istragama i oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

“Preporuke Evropske komisije koje dobijamo kroz neposrednu komunikaciju i partnerske dokumente smatramo konstruktivnim i dobronamjernim, kako bismo bili još proaktivniji. Stoga je nesporna odlučnost i opredijeljenost Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da nastave sa aktivnostima na zaštiti i bezbjednosti granice i suzbijanju svih oblika kriminala”, zaključio je Nuhodžić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin
Gost
Baranin

Sjeca li se ko nase slikarke iz Bara koja je bila strah i trepet za citavo primorje? Sreca pa joj se stalo na kraj i otkrivena je citava njena kriminalna mreza i svi su pohapseni nema ih vise ni na mapi.

Biljana NVO
Gost
Biljana NVO

Treba napomenuti i da je porodicno nasilje sasjeceno u korijenu i da nikada nase NVO organizacije nijesu imale bolju saradnju sa policijom nego sada. Veliki pozdrav!!!

Nenad
Gost
Nenad

Moram biti realan i ovim putem ti i cestitam kako obavljas svoj posao na visini zadatka, danas su policijske akcije svakodnevne sto je ohrabrujuce i za mene, a i za svakog gradjanina Crne Gore da bi se osjecao bezbjedno…

Gosa
Gost
Gosa

Sjecam se 2014. godine kada je buktio rat klanova i kada su Konjevic i Danilovic od straha sve te probleme gurali pod tepih

Sizif
Gost
Sizif

Naravno da ce da prepoznaju dobre rezultate kad su pripadnici crnogorskih jedinica jedini od najspremnih jedinica u svijetu, nije lako upadati i hapsiti lica koja su spremna u bilo kojem trenutku da zapucaju.

Send this to a friend