Politika

Nuhodžić-Kovačević: Bezbjednosni ambijent u Danilovgradu je povoljan 

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je danas na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem da je bezbjednosni ambijent u Danilovgradu povoljan.

Kako je istakla, saradnja sa Odjeljenjem bezbjednosti u tom gradu je kvalitetna, istakavši da se ona zasniva na efikasnoj i intenzivnoj komunikaciji opštinskih i policijskih službi.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i ove lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se sa ovim trendom nastaviti i ubuduće, kroz nove zajedničke projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira, te servisa za građane.

“Lokalni i državni nivoi zajedno čine jedinstven sistem zaštite i spašavanja. Profesionalnost i efikasnost danilovgradske Službe zaštite i spašavanja je za pohvalu i ona uvijek pravovremeno odgovori zadacima. Rizici od prirodnih katastrofa nas sve zajedno obavezuju da budemo spremni i jačamo kapacitete i da na efikasan način sprovodimo mjere za zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine”, dodao je Nuhodžić.

Nakon sastanka Nuhodžić i Kovačević su otvorilu Regionalni trening centar za spasioce u poplavama i klizištima, čija je izgradnja realizovana kroz saradnju Italije, Albanije i Crne Gore.

Nuhodžić je takođe obišao i lokaciju na kojoj se ovih dana održava međunarodna vježba u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, koja je okupila oko 300 učesnika iz Crne Gore, Njemačke, Italije, Rumunije, Turske i Kosova.

3 Komentara na "Nuhodžić-Kovačević: Bezbjednosni ambijent u Danilovgradu je povoljan "

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend