Politika

Nuhodžić u Frankfurtu: Ponosni smo na dijasporu koja njeguje multietnički sklad

Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički sklad, tradiciju, jezik i kulturu, poruičio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika u Frankfurtu.

„Unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko je na listi prioriteta Vlade Crne Gore“, saopštio je Nuhodžić.

Naglasio je da je Crna Gora u prethodnom periodu postigla značajan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji, a govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore.

Istakao je da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga naših iseljenika. „

U tom smislu vas ohrabrujem da nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili naš zajednički cilj, a to je da dostignemo životni standard građana Evrope. Na tom putu, imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“, kazao je Nuhodžić.

On se takođe osvrnuo na intenzivne aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u pravcu međusobnog priznavanja vozačkih dozvola.

Predstavnici iseljeničke zajednice su izrazili zadovoljstvo susretom sa Nuhodžićem i istakli da posebno važnim smatraju očuvanje građanskog koncepta Crne Gore.

Takođe su kazali da su spremni za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Sto ne podjes u Cikago

mujo džeger
Gost
mujo džeger

cg dijspora je 95% sastavljena od bošnjaka, jer pravoslavci cg čim napušte cg oni se odmah pridruže matici srpskoj dijaspori jer ona je moćna na sve strane svijeta ko i spc

Marko
Gost
Marko

Izbori, izbori…

Rikardo
Gost
Rikardo

Ne vidim sta ima lose u tome sto je covjek otisao da posjeti iseljenike i da ih pozove da ulazu u Crnu Goru? Da ovo ne radi bilo bi da ne obraca paznju na njih…. e nije se rodio ko je narodu ugodio

Oliver
Gost
Oliver

Gospodin, uvijek stize da ispostuje sve i da svakome posveti paznju od najmladjeg do najstarijeg valjda je to jedna od karakteristika uspjesnog politicara.

Stefan
Gost
Stefan

Citam konetare i vidim da se opet potencira stara prica o utakmici, je li normalno ljudi da mozete nekoga toliko da mrzite na nacionalnoj i vjerskoj osnovi? Nemate drugog razloga da napadate Nuhodzice.

Amir
Gost
Amir

Vi ste ko nas uvijek dobrodosli i van zvanicnih posjeta odavno boljeg covjeka nisam sreo

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Kod vas u Plav ?

Vasko
Gost
Vasko

Da je srece da se cesce organizuju ove posjete i mogu vam reci da je nasa dijaspora multietnicka i da smo mi ovamo kao jedno, nema nas toliko da bi se dijelili ljudi.

Damir
Gost
Damir

Kod nas ste ministre uvijek dobrodosli!

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

U Rožaje ?

Samir
Gost
Samir

Naravno da treba odrzavati odnose sa dijasporom koja nesebicno daje svoj dobrinos u izgradnji savremen Crne Gore

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve je više naroda van Cg zbog karastrofalne situacije u Cg.

..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim kad je sve više naroda van CG

..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim katastrofalnu situaciju

..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim kako se potpisuješ

Pssssssst
Gost
Pssssssst

Počela kampanja… Zahvalilo glasova očigledno…

Rozaje
Gost
Rozaje

Sto ce ministar policije u posjetu dijaspori

Podgorica
Gost
Podgorica

Ministre .podnesite ostavku ako niste sposobni da pronadjete 20 batinasa kojo su tukli mladica prije neku vece

Jaksa Lovcenac
Gost
Jaksa Lovcenac

Jesi sina poveo da i tamo otvori neku firmu?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kolko mu je sin odgovara za ono u Sportski centar

Avro
Gost
Avro

Tek kad pravoslavci pristupe dijaspori biće normalna situacija.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Тек кад не буде успјех или спас отићи у дијаспору биће нормална ситуација. Нажалост то ћемо тешко дочекат били православци, муслимани или католици.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Pravoslavci su u Dijasproi vise nego drtugi zastupljeni,ali vi mislite da ste vi samo pravoslavci.Zadnji lijevo ako te interesuje se zove Milos da ti nebi sad sva imena kazao.

Send this to a friend