Politika

Nuhodžić-Urban: Češka podržava evropske integracije Crne Gore

Kontinuitet kvalitetne i prijateljske saradnje između Crne Gore i Češke biće nastavljen i u narednom periodu, kroz otpočinje novih projekata i punu podršku koju će Češka nastaviti da pruža našoj zemlji na putu evropskih integracija, poručeno je danas sa prvog zvaničnog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Karela Urbana.

Zahvalivši na podršci koju je Češka pružala Crnoj Gori na putu ka članstvu u NATO, ministar Nuhodžić se osvrnuo na pomoć i saradnju u minulom periodu, naročito u oblasti vanrednih situacija, kao i u oblasti policijskih poslova. Saradnju, kako je poručeno sa sastanka, u periodu pred nama trebalo bi usmjeravati i na intenzivniju promociju Crne Gore kao bezbjedne destinacije za turiste iz Češke, naročito imajući u vidu prošlogodišnju rekordnu posjećenost koju je Crna Gora zabilježila nakon prijema zemlje u NATO.

Sagovornici su zajednički konstatovali da u narednom periodu postoji prostor za nove vidove saradnje, kroz obuke i razmjenu iskustava i najboljih praksi na polju sajber bezbjednosti, kao i aktuelnih globalnih izazova kao što su ilegalne migracije, terorizam i trgovina ljudima.

Send this to a friend