Politika

NVO “Aktivna zona” sa Cetinja se upoznala sa procesom donošenja odluka

Danas je upriličena posjeta Skupštini Crne Gore gdje je članove i mlade sa Cetinja ugostila služba protokola Skupštine. Bila je to prilika da mladi saznaju nešto više o istorijatu, funkcijama i nadležnostima Skupštine Crne Gore koja je najznačajniji zakonodavni organ u državi.

Crnogorski parlament je inače pripremio poseban program posjeta što je omogućilo da se i do sada veliki broj građana upozna sa radom naših poslanika.

U sklopu edukativnih posjeta članovi Aktivne zone posjetili su juče i Prijestonicu Cetinje, kao i Skupštinu Prijestonice i kroz razgovor sa predstavnicima gradske uprave i Skupštine upoznali se sa organizacijom, radom i projektima tih institucija.

U lokalnoj upravi razgovarali su sa zamjenicom gradonačelnika Anom Nikolić i savjetnikom sa odnose sa javnošću Milošem Prelevićem. Nikolić je u Svečanoj sali Prijestonice predstavila rad svih sekretarijata,službi I kabineta gradonačelnika.

“Predstavlja mi veliko zadovoljstvo da predstavim rad naše lokalne uprave koja je posebno otvorena za građane i ovakve posjete. Želimo da čujemo vaše mišljene o svim značajnim projektima u gradu jer će oni koristiti najviše vama mladima koji ste budućnost naše Prijestonice”, istakla je Nikolić, koja je predstavila projekte koji se realizuju trenutno na Cetinju, kao i plan aktivnosti za naredni period.

Prijem za članove NVO “Aktivna zona“ i mlade sa Cetinja upriličen je i u Skupštini Prijestonici Cetinje, o čijem je radu govorila sekretarka Mirjana Lipovina. Tokom posjete plenarnoj sali Skupštine Prijestonice Cetinje, gosti su upoznati sa sastavom, načinom funkcionisanja, kao i procesom donošenja, odnosno usvajanja odluka u gradskom parlamentu. Interesovalo ih je kako nevladin sektor može učestvovati u radu lokalnog parlamenta ,ali i kako je moguće podnijeti Građansku inicijativu što im je sve detaljno pojasnila sekretarka Lipovina.

Aktivna zona planira da nastavi program #EdukativnePosjete pa će i u narednom periodu organizovati posjete institucijama i organizacijama čiji je rad bitan za razvoj i funkcionisanje zajednice.

Send this to a friend