Politika

Obijene prostorije Socijaldemokrata

Tokom noći došlo je do obijanja prostorija Socijaldemokrata Crne Gore i pritom je otuđena informatička oprema veće vrijednosti.

To je saopštio portparol ove partije Stefan Šuster i naglasio da je ovo drugi napad na prostorije SD-a , nakon što su u februaru ove godine ulazna vrata prostorija izlijepljena fotografijama sa neprimjerenim porukama.

“Naravno, Socijaldemokrate su, kako to nalaže procedura u ovakvim slučajevima, obavijestile nadležne organe, koji su u jutarnjim časovima izvršili izviđaj na licu mjesta. Nažalost, ovi događaji su posljedica namjernog, konstantnog stvaranja klime nepovjerenja u integritet institucija sistema, u kojoj razne političke partije i određeni društveni akteri svojim nepromišljenim izjavama značajno doprinose narušavanju navedenog povjerenja i stvaranju utiska da je država nejaka, sa nedovoljnim kapacitetima da do kraja istraje u svojim postupcima i odlukama”, dodao je on.

Šuster navodi da ponovni napad na njihove prostorije, daje im za pravo da naglase ispravnost njihovog političkog djelovanja, budući da su, kako dodaje, šprethodnih dana, meta destruktivnih političkih struktura i njihovih “građanskih” saveznika, koji, tvrdi on, čine sve da destabilizuju državu Crnu Goru i fingiraju slabost njenih institucija.

“To im Socijaldemokrate nikada neće dopustiti, već će se veoma aktivno, isključivo demokratskim sredstvima, boriti protiv takve nazadne politike”, zaključuje on.

Send this to a friend