Politika

Obilježavanje Podgoričke skupštine je bezočna provokacija

Foto: mapio.net

Odluka Demokratskog da 1. decembra na platou kod spomenika kralju Nikoli obilježi vijek od Podgoričke skupštine je bezočna provokacija, poručuju sagovornici CdM-a.

Potpredsjednik Omladine Socijaldemokrata Nikola Zirojević nije iznenađen, ali je ogorčen zbog ove najave.

“Nista neobično za višegodišnje sljedbenike anticrnogorske ideologije, koji se ovoga puta okupljaju u čast sjećanja na datum kada je ukinuta časna crnogorska država i detronizovana slavna dinastija Petrovića. Najbolji dokaz da je u pitanju bezočna provokacija jeste činjenica da organizaciju skupa najavljuju ispred  spomenika kralju Nikoli koji je zahvaljujući odlukama tadašnje nazovi skupštine kraj svog životnog vijeka dočekao u izgnanstvu. Razlika je što su nekadašnji izdajnici odluke na  sramnoj Podgoričkoj  Skupštini donosili uz prusustvo vojnika a ovi današnji su spremni da rade za tuđe interese dobrovoljno i bez prinude. Naravno da im neće uspjeti ni ova za samosvjesnu, nezavisnu, progresivnu, evropsku i evroatlansku Crnu Goru jos jedna u nizu prolaznih nebitnih provokacija”, rekao je Zirojević za CdM.

Dodaje da očekuje  da se grupici “uglednih parlamentaraca” u ovoj predstavi pridruze njihovi “procrnogorski” koalicioni partneri iz Budve, Kotora i Herceg Novog SDP, URA i Crnogorska.

“S obzirom na svježa iskustva sa anticivilizacijskim bilbordima i gostovanjem negatora svega crnogorskog u Budvi, sigurni smo da će suorganizatori ovog događaja biti i njima bliske ideološke partije Demokrate i SNP”, navodi on.

Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore Ammar Borančić za CdM kaže da Demokratski front i opozicija ne odustaje od besmismislenih lutanja i ispraznog politikanstva, vodeći sebe ka sigurnoj političkoj propasti. O ozbiljnosti i utemeljenosti njihove politike, kako dodaje, dovoljno govori i detalj da vijek od Podgoričke skupštine koja je zbacila dinastiju Petrović i protjerala kralja Nikolu iz Crne Gore, DF slavi ispred spomenika baš toga kralja.

“Takva je svaka njihova istina i dosljednost. Pokušaji oživljavanja davno poražene krvave politike koja je vodila u mrak i Crnu Goru i region, ostaće samo pokušaj i posljednji trzaj ove skupine zarad sitnih partijskih poena. Zato je bilo važno i važno je usvojiti Zakon koji će poništiti odluke Podgoričke skupštine, ustanoviti istorijsku istinu i zauvijek staviti tačku na takve jalove inicijative koje svako malo opterećuju crnogorske građane i koče dalji napredak i jačanje slobodnog društva”, zaključio je Borančić.

Da podsjetimo, Vlada, brojne političke partije, ali i Ministarstvo kulture osudili su najavu obilježavanja vijeka od Podgoričke Skupštine.

M.Dušević

334 Komentara na "Obilježavanje Podgoričke skupštine je bezočna provokacija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend