Politika

Obilježavanje Podgoričke skupštine je bezočna provokacija

Foto: mapio.net

Odluka Demokratskog da 1. decembra na platou kod spomenika kralju Nikoli obilježi vijek od Podgoričke skupštine je bezočna provokacija, poručuju sagovornici CdM-a.

Potpredsjednik Omladine Socijaldemokrata Nikola Zirojević nije iznenađen, ali je ogorčen zbog ove najave.

“Nista neobično za višegodišnje sljedbenike anticrnogorske ideologije, koji se ovoga puta okupljaju u čast sjećanja na datum kada je ukinuta časna crnogorska država i detronizovana slavna dinastija Petrovića. Najbolji dokaz da je u pitanju bezočna provokacija jeste činjenica da organizaciju skupa najavljuju ispred  spomenika kralju Nikoli koji je zahvaljujući odlukama tadašnje nazovi skupštine kraj svog životnog vijeka dočekao u izgnanstvu. Razlika je što su nekadašnji izdajnici odluke na  sramnoj Podgoričkoj  Skupštini donosili uz prusustvo vojnika a ovi današnji su spremni da rade za tuđe interese dobrovoljno i bez prinude. Naravno da im neće uspjeti ni ova za samosvjesnu, nezavisnu, progresivnu, evropsku i evroatlansku Crnu Goru jos jedna u nizu prolaznih nebitnih provokacija”, rekao je Zirojević za CdM.

Dodaje da očekuje  da se grupici “uglednih parlamentaraca” u ovoj predstavi pridruze njihovi “procrnogorski” koalicioni partneri iz Budve, Kotora i Herceg Novog SDP, URA i Crnogorska.

“S obzirom na svježa iskustva sa anticivilizacijskim bilbordima i gostovanjem negatora svega crnogorskog u Budvi, sigurni smo da će suorganizatori ovog događaja biti i njima bliske ideološke partije Demokrate i SNP”, navodi on.

Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore Ammar Borančić za CdM kaže da Demokratski front i opozicija ne odustaje od besmismislenih lutanja i ispraznog politikanstva, vodeći sebe ka sigurnoj političkoj propasti. O ozbiljnosti i utemeljenosti njihove politike, kako dodaje, dovoljno govori i detalj da vijek od Podgoričke skupštine koja je zbacila dinastiju Petrović i protjerala kralja Nikolu iz Crne Gore, DF slavi ispred spomenika baš toga kralja.

“Takva je svaka njihova istina i dosljednost. Pokušaji oživljavanja davno poražene krvave politike koja je vodila u mrak i Crnu Goru i region, ostaće samo pokušaj i posljednji trzaj ove skupine zarad sitnih partijskih poena. Zato je bilo važno i važno je usvojiti Zakon koji će poništiti odluke Podgoričke skupštine, ustanoviti istorijsku istinu i zauvijek staviti tačku na takve jalove inicijative koje svako malo opterećuju crnogorske građane i koče dalji napredak i jačanje slobodnog društva”, zaključio je Borančić.

Da podsjetimo, Vlada, brojne političke partije, ali i Ministarstvo kulture osudili su najavu obilježavanja vijeka od Podgoričke Skupštine.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Odluku PG skupstine o UJEDINJENJU mogu samo nistiti SRBI jer je bila njihova skupstina

Odluku detronizacije i vracanje imanja porodicici Perovic mugu i crnogorci….📯

Bazinga
Gost
Bazinga

Kakva si ti truba tu,tu,tutu. Xa,xa,xa,xa. Slab si mi nešto sa ovim trubama sa Kosovskog boja Ljuta. Ajde daj neki komentar da ima bar malo smisla ili logike. Neku činjenicu nešto bilo što ovako si smiješan. I da te pitam šta se desilo na Krfu imaš li tu neki komentar ili nešto šta se desilo prije PG skupštine. Nastade tad… Više »

Lado T.
Gost
Lado T.

Podgorička skupština je za to vrijeme bila demokratsko izjašnjavanje naroda, ništa manje demokratsko od tamo onog referenduma početkom devedesetih. Veliko je pitanje da nije bilo onakvih odluka podgoričke skupštine koje bi granice Crne Gore danas bile. Sasvim je sigurno da bi hrvatska obala bila sve do Bara, Ulcinj bi bio albanski a vjerovatno i još dio teritorije dje ima Albanca,… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Ostavite nam stru Crnu Goru i nama je dosta nismo nikad bili cicije, za razliku od drgih. Samo pogledaj kartu države Zete iz 14 vijeka doba Balšića pa mi javi što si vidio.

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Nikakav problem Bazinga! Mi i želimo da se vratite u vaš prapostojbinu 4×4.

Bazinga
Gost
Bazinga

Kad budeš većina, javi se. Do tad tapkaj tu tastaturu samo nju bole ove tvoje riječi. Pogledaj kartu Duklje od koje je nastala Zeta. I iskreno da ostanemo na onu našu 4×4 ja cu bit zadovoljan samo da nam ne prigovarate kako smo vas okupirali. A usput nema tu ni B od Bokelja kod tebe. Bokelj koji priznaje Mletačke(Venecijanske),Italijanske,Austrougarske(Austija,Mađarska) i… Više »

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Jeli istina da gostuje Baja Mali Knindza cuo sam…bice spektakl peci cese 4 vola bice do bola…Nije zivot tako los ima Srba ima jos…samo veselo

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

dje nema trzave tako se radi.. da ima drzave i vlade za pomen na ovaj sramotni skup u spuz bi isli a ne i da ga organizuju.. no sva ta njihova cinjenja protiv crne gore smo vidjeli na poslednjim izborima.. oni ivim stvarima cine samo DPS-u, ne znam iz kojeg razloga!!

Bazinga
Gost
Bazinga

Molim te ne koristi Kral Nikolu I. Poštuj žive Petroviće, jer koliko ja danas znam ne mješaju se puno u politiku. Ovo važi i za ove druge, bez uvrede. I da si potimak njihov pitanje je što bi oni rekli danas. Tako da njih puštimo da počivaju, i da ih ne diramo. Barem smo ih svi poštovali do danas, a… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

E moja pojavo moji kazu da ti i ne znas dje je ni Velji krs nii Ljubotinj i da tamo nikad nijesi bio Moji zive pojavo kod Bitinskog polja u selu koje ti ne znas ni dje je u CG gde zive Petrovici

Bazinga
Gost
Bazinga

Molim vas iz CDM da objavite ovaj link da dokažem ovim koji ne vjeruju da ima još Petrovića. I da se ne pozivaju na njih. Ovaj link je i onako javan tako da mislim da ne ugrožava nikoga. A neka mi jave ovi Petrovići made in CDM jesu li znali ovoga čovjeka? U čije porodično ime pričaju. Da mu nisu… Više »

Śata
Gost
Śata

A neka si posla ovaj link, puno ti hvala! Da se zna da na Njegušima ima crkva svetog Save! Da ne znaš kad je radjena?

Bazinga
Gost
Bazinga

To stvarno ne znam. Znam samo da je SPC nedavno obnovila.

Bazinga
Gost
Bazinga

Šta je to Njive? Kad već ne znaš Velji Krš.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ja ne moram znati svaku tvoju parcelu ko kad bi te pito dje je Knezev mramor u mom selu pa ne radim ja u katastar

Bazinga
Gost
Bazinga

Nije to parcela Velji Krš to je kod Čekanja jedan vrh koji se vidi sa puta a poslije ide na Bukovica,Dugi Do i Erakoviće Njegoševu kuću. Taj vrh ima priču koju znaju samo žiteljitog mjesta, po toj priči je dobio i ime. Vidiš da ipak ne znaš nadam se da si dolje vidio moju poruku i link i da me… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne mozes i nemas prava zabranjivati moje prezime i ime i nemas se prava vredjati Pozdrav za Srpske crnogorce Erakovice

Bazinga
Gost
Bazinga

Hvala. Neću ti tržiti ličnu ali nisi sa Njeguša i Njegoš porjeklom da razjasnimo konačno.

Ljuta
Gost
Ljuta

Vecina ih zivi u Skaljare….

vitko
Gost
vitko

Bazinga zato si u pravu no sklonise pisanu arhivu iz muzeja CT ali slava i fala Becu i Carigradu pa nam Srbstvo zatriet ne mogu kopilad

Trt
Gost
Trt

Mislim da bi poetarci dps-a trebalo da razmisle i o ponistenju milanskog edikta..a sta je sa referendumom 92.?:-):-)pa svima odje koji ste sendvicari,svima su vam mame i tate glasali za zajednicku drzavu na celu sa milasem:-):-)!a kad je trebalo sklepit para koje su cia i ameri usuli,onda su svi prevrnuli plocu i postali mali montenegrini,slatki..onda su svi dobili spontanu reakciju… Više »

Trt
Gost
Trt

Koji sendvicari kukavice crna..hahah slatki su dukljani!a bice oni sebi opet,samo ako zatreba hahah i muslimani sutra,hrvati..

Milentije
Gost
Milentije

Mali montenegro,najsmjesnija zemlja na svijet,80% naroda poltroni i ulizice koje se tripuju na cojstvo i junastvo hahah cetinjani prvi hahah sta ce..slatki su..a najcistiji srbi:-):-)

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Sramna skupstina za sramni posrbljeni dio naroda. Sto je poturica bio nekad, danas je posrbica.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

To je ziva istina. Nekadasnji turkobfili i austrofili su danas srbofili i rusofili
Kompleks palanacki, patnja za robovanjem, lakse je robovati nego krv liti za slobodu.

vitko
Gost
vitko

Dnevna doza…a kome ti robujes Briselu,Berlinu i Becu a uzgred NATO paktu 2006 ugasiste Crnu Goru i jos vas nije stid a bogomi ni sram…600 000 gradjana omanji gradic u EU duzan 3.5 miliardi Jeurica ahaaaaa e VIva eeee Viva Pricekaj jos koju godinu Kumicete moliti da ni ime od CG ne ostane samo da se ljeba najedete

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

CG 4 NEVER…Da ti nije bilo PG skupstine ti bi bleja po Argentini,Cileu,USA ko emigrant a ovo bi bilo u sastav Albanije i ne mlati lazi

lexy
Gost
lexy

imate ustav pa ZABRANITE okupljanje usmjereno protiv crne gore, nemojte osudjivati, to ce gradjani a drzava neka nas zastiti od ovakvih provokacija!

Čoda
Gost
Čoda

Ammar sa dva m…autentični savremeni Montenegrin

putalj
Gost
putalj

neka Miniću

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Osedlajte mi putalja!

botun
Gost
botun

Dukljani popucase po savovima…sad ce nesto novo izmislit

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Dukljani imaju svoju zemlju za razliku od tebe. A da nesto znas o istoriji zemlje u kojoj si rodjen bio bi ponosan na dinstiju Vojislavljevica.

vitko
Gost
vitko

Ti imas zemlju koju ? Zemlju ti imas zato sto sveto Srbstvo nase negiras ojadjeli domoljubu e ne vidiose

bodulski borej
Gost
bodulski borej

nedavno sam svratio u cetinje na proputovanju kroz crnu goru i tada su mi stari pravi i castni crnogorski djetici rekli sljedece. ‘ove nase danasnje posrbice, ka i poturice prije njih, su najveca bruka i sramota crne gore’.

Vladimir Sipcic
Gost
Vladimir Sipcic

Crna Gora mora pod hitno podic Spomenike casnim sinovima Gore Crne koji podigose 13 julski ustanak Pavlu Djurisicu,Srpku Medenici,Bozu Njelici a na trgu slavnom Blagoti Jovovicu te osusi Pavelica u Buenosaires pa krepa kai kucko….i osveti bracu crnogorce od zidanog mosta lievca polja pa do slovenije vjecna mu slava i hvala

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

? Drzava je zakonom zabranila podizanje spimenika zlocincima.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Kako se onda podize spomenik Krstu Popovicu, osudjenom ratnom zlocincu?

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Potpuno se slazem. Iako Krsto nije cinio ratne zlocine, naprotiv, saradnja sa fasistickom Italijom je nesporna. Ako je veliki zelenas Savo Celebic imao izbor i bio partizanski genetal, imao je i Krsto izbor.

gogo
Gost
gogo

Ne treba slaviti PG skupštinu, zato treba slaviti ulazak Italijana u CG 12.7.’41.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Ne zaboravite posrbice da su sa tim istim Italijanima najvise saradjivali cetnici.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Skup se mora odrzat uz najvece Patriotske Srbske pjesme i proslavit 1918 kad smo ko sav Srbski narod rekli mi smo od danas Srbi a ne Gorci Crni

NBA
Gost
NBA

VUJOVICU CRNI TICU: VDJET CEMO “MORA”LI SE ODRZATI I OCE LI GA UOPSTE BITI????

bane
Gost
bane

Pukose od muke hahaha zivjela Crna Gora

Balsa
Gost
Balsa

To se ogleda u svima pismima pisanim prijateljima. Naročito je bio zadovoljan bogatom građom koju je prikupio o srpskom jeziku, skupljenom građom za rečnik, za život i običaje narodne, skupljenim narodnim pesmama i poslovicama. Još oktobra pisao je Stejiću i Justinu Mihailoviću: „Da ništa više novo ne nađem osim ovoga što sam dosad našao, opet nalazim, da je bilo vrijedno… Više »

bodulski borej
Gost
bodulski borej

to sto se danas zove sluzbeni srbski jezik najobicnija je mjesavina iztocnohercegovackoga i crnogorskoga jezika koja se izgovara ekavski na nacin kako to cine ‘vojvodjanske lale’. vuk karadzic, koji i sam vuce podrijetlo/podrijeklo iz iztocne hercegovine, kao i vecina zapadnih srbijanaca, uzimao je i posudjivao rijeci iz crne gore, iztocne hercegovine, dubrovnika i njegove sire okolice, ali i obcenito hrvatske… Više »

Obilica poljana
Gost
Obilica poljana

Dobro si opisao. Ali je tvoj opis savršena negacija onoga što misliš da si saopštio ! Odlična analiza kako jenastao srpski jezik, koji je tada dobio pravopis i gramatiku . Kad su nastali pravopis i gramatika crnogorskog ili bošnjačkog jezika ? Koliko godina iza toga ? Ko su autori ?

Leleku
Gost
Leleku

Ne može on da shvati šta je lingvisticka podloga.

Balsa
Gost
Balsa

ridesetog maja bio je na Stanjevićima, i ostao nekoliko dana. Sa Stanjevića je došao u Kotor, odakle se 13. juna krenuo preko Novog i dalje suvim preko Sutorine u Dubrovnik. Odatle se posle nekoliko dana krenuo morem natrag u Trst, gdje je posle devetodnevnog putovanja stigao prvih dana meseca jula. U Trstu je ostao opet mesec dana. Prvih dana meseca… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Ali Vuk nije ni ostao dugo u Kotoru, jer se razboleo, i nemajući nikakve nege ni zgodna stana ode početkom decembra u Dubrovnik Gagiću, koji ga opet primi u kuću na negovanje. Oko polovine januara bio se prilično oporavio, i očekivao je da još bolje prizdravi, i da se vreme prolepša, pa da se opet vrati u Boku, „koja je… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Mora biti da se razboleo ili se uplašio da se ne razboli zimi bez lekara na Cetinju. U Kotoru se zaista razboleo, ali je to pripisivao nazebu na putu od Cetinja do Kotora. U Boci je mislio ostati do marta i obići severnu stranu do manastira Savine, a na proleće južnu do granice turske, pa se opet vratiti na Cetinje,… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Mislio je ostati na Cetinju celu zimu, ali oštra brdska klima nije bila za njega. Na nekoliko dana po dolasku počeo se tužiti na zdravlje. „Mjesto se ovo čini da je vrlo zdravo, ali sam ja u Primorju bio zdraviji, nego što sam ovdje od kako sam došao, a unapredak ne znam kako će biti (ima četiri dana kako mi… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Kad mu je jedan poznanik rekao da je to sramota, i šta će reći gospoda dubrovačka, on mu je odgovorio, da nije došao ovamo da ugađa volji gospode dubrovačke već svojoj. Prvog septembra pošao je put Kotora, a odatle četvrtog istog meseca na Cetinje, gde je stigao drugi dan. U svima pismima koje je pisao s Cetinja pun je hvale… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Ne kaže da je našao krasne riječi U srpskom jeziku, već je našao riječi ZA srpski jezik. Čitajte kako je Vuk Karadžić konstruisao “srpski” jezik oduševljavajući se što je našao kod nas, i sav veseo otišao iz Crne Gore pokravši bezbroj crnogorskih riječi, hiljade i hiljade, te ih proglasio za srpske! – Vuk se krene iz Beča tek 8. jula,… Više »

Balsa
Gost
Balsa

Vuk je oteo Crnogorcima jezik. 1834. Vuk Karadžić za vrijeme boravka u Crnoj Gori i Boki, piše Jerneju Kopitaru: „Prekrasne stvari ZA srpski jezik nakupio sam i jednako ji kupim. Ovo je objavio Srbin Ljuba Stojanović u zagrebačkom časopisu “Nova Evropa”, časopis je izlazio između dva svjetska rata u Zagrebu.Radi se o čuvenom Vukovom dolasku u Crnu Goru 1834. godine… Više »

Jernej
Gost
Jernej

Njegoš glavni osrbljivač ! ! ! Ovaj zaključak je fenomenalan ! Pa sve evropske nacije su nastale zahvaljujući nekom ko je bio glavni o…….ač ! Nacije nijesu nastale na krvnom srodstvu. Kod nastanka nacija nijesu bile bitne razlike nego nešto malo sličnosti a od presudnog značaja je bila politika i veliki pojedinci koji su kreirali i sprovodili tu politiku. Iz… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Ma dajte pustite ljude nek slave,jer u CG je popularan monetizam oli plati i uzmi,nek im srbi plate u eurima moze sve proci cak i takav skup.DPS prihvata sve samo da se plati!

Misko
Gost
Misko

Pozovite ove iz DPS da ucestvuju pa da party bude na visini u punom sjaju razbijanja drzave….hahahaha

Sasa
Gost
Sasa

Treba izbrisat tu sramotnu 1918 god

Ozezi
Gost
Ozezi

Neka proslave taj njihov praznik,ali u Spuz!

Ljuta
Gost
Ljuta

Spuz nije bio u cg za vrijeme ujedinjenja…ni Danilov grad

Beg
Gost
Beg

Srbi treba da slave Mila i Dps…Da je bilo ko drugj ili da su recimo u neku normalnu drzavu, odavno bi bili procesuirani i kaznjeni za rovarenje po drzavi…

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Bas zato sto ga dosta njih slave sreće nema!

Siromah 💃
Gost
Siromah 💃

Neće se crna gora nikad izgraditi koliko stranci imaju para pa nista ne grade i ne kupuju samo osnovno i pare na kamatu 👍

Gaeta
Gost
Gaeta

Kakvi srbi ,to ne postoji.To je mješavina turaka i srba,500 godina je čudo…
Slave i pominju nešto čega nema.Svaka istina im je takva!!!

Sciro
Gost
Sciro

Neka sa tim prebrojavanjem gena. Postoje sad DNK analize. Ne bi lose bilo da neki urade DNK. Srpska oslobodilacka vojska je dobro bila prihvacena od Crnogorki

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Sto je najgore, oni ovo sami za sebe pišu. Zadnja istrazivanja po 404 ispitana (tobos najcistija) uzorka iz Klinickoga.

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Ne znam paše li ti ovaj mix hahaha “Crnogorci su genetska mješavina Ilira, odnosno Vlaha i Arbanasa”

Nemojte, ljudi
Gost
Nemojte, ljudi

Bolest je svačija…

Brko
Gost
Brko

Ovi pricaju o sramoti..
A ustaju na stihove himne narodnog izdajnika

Sajo
Gost
Sajo

Postojace srpstvo, dok je Lovcena i Grahovca, dok je Budve i Pastrovica. Moramo znati ko nas je oslobodio od fasista austrougarskih. Vjecno hvala junackoj srpskoj vojsci. Crnogorke su znale da kazu hvala oslobodiocima, za razliku od nekih Crnogoraca koji kad su vidjeli oslobodioce od sramote sto im kucu drugi oslobadja, otisnuli su se u goru.

Jesi li dobro
Gost
Jesi li dobro

Sajo: A oveprdnjave, za majku božju…i okle fašisti 1918., nesrećniče?!

Ozezi
Gost
Ozezi

Fasizam se javio poslije zavrsetka prvog svjetskog rata,tako da Austriugari nikako ne mogu biti fasisti.Ako ti znas neke novosti unijeces revoluciju u svjetskoj istoriji.

Sciro
Gost
Sciro

Bolje da ne pricas kad nemas sta pametno reci. Za tebe fasizam postoji od Hica na ovamo. Ima li ga sad u CG expertu.

Siromah 💃
Gost
Siromah 💃

Približava se savicevicu dobijam pet miliona na račun kamata 3,40 👍

Risto Sotona
Gost
Risto Sotona

Samo je u Crnu Goru moguće da se izdaja i okupacija svoje države proglašava “vrhunskim patriotskim činom i snom generacija” !
Sramotno !

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Nije to novo u nasoj zemlji. Ibeovci su nakon 1948. godine u SSSR- u osnovali Udruzenje jugoslovenskih patriota. Dakle, ljudi koji su izdali svoju zemlju (Jugoslaviju) i stavili se u sluzbu druge (SSSR) se samoproglasavaju jugoslovenskim patriotama. Danas je isto.

1918👍
Gost
1918👍

1918 je 95% naroda bilo za ujedinjenje,jer su se svi osjecali Srbima…..i sto cemo sad, nase pretke da mi ispravljamo i da kazemo da nisu znali ko su i sto su.

Savo
Gost
Savo

Vidis da je prekrajanje istorije modni trend montenegrinski. Tkz.skrivena stranica istorije. Nekako u svim drzavama nakon pada diktature sve odluke totalitarnog rezima budu podvrgnute reviziji. Zato se pametan covjek ne trosi da nekom sa IQ<60 objasni sta je istina. Treba sacekati i demokratija ce dati odgovore na sva pitanja.

Bazinga
Gost
Bazinga

Kako objašnjavaš ovaj današnji fenomen nezavisne Crne Gore? Da objasnim ako nisi znao većina se izjasnila na referendumu za nezavisnost 2006. Otkud to pa se to promjenilo naglo od 1918 i tad da se narod pitao bilo bi isto. Samo što se to krilo da ne bi propao plan Karađorđevića za ujedinjenje Slovena. Pokazalo se da je bilo vještački i… Više »

Vladimir Sipcic
Gost
Vladimir Sipcic

Bazdane o kakvoj NE zavisnosti pricas…Ko je nezavisan Crna Gora ahaaaaa….tvoj IQ je -10%….ajd to pricaj maloj djeci…Crna Gora je prestala da postoji 2006 sad smo obicna marionetska kolonija koja prezivljava na papiru isto ko Kakaricka Gora

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga Vi ste meni stvarno fenomen Bazinga. Toliko, toliko priče o referendumu u CG koja je počela još 1999. godine. 7 godina, pa onda oročenje onog monstruma koji se zvao zajed. Srbije i Crne Gore i sl. I na kraju, ( što nikako, ali nikako ne mogu da shvatim). Samo 55% za nezavisnost, a 45% za zajednicu sa Srbijom.… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

U četnicima su u prvom svijetskom ratu nekad bili ovih 30% nazvanih Srba pa vam tad nisu smetali. A kad su četnici postali etnički čisti 1941.godine ovih 30% je otišlo dio u one recimo u baliste, muslimanske milicije, ustaše,… izdajnici uglavnim naspram antifašista partizana gdje je otišla većina. Tad 1918.god ove nacionalnosti 30% vam nisu smetali jer su se pisali… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Krajnje sam decidan izražavajuć činjenice , a ti ne samo da demantuješ moju konsataciju, ti prijeđe na neku 256-u temu. I još govoriš u moje ime. Ako nećeš ili nemaš argumenata izbjegni odgovor ili reci da nećeš odgovarati. Tebi su još u glavi četnici i partizani i komunisti. 21. je vijek. A još nije pronašen vrijemeplom da se vratimo u… Više »

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Kako ti Savo definises demkratiju. Nesemokratski ugasiti Crnu Goru 1918. Objasni ti kako je to bilo demokratski. Umjesto guslanja budi demokrata.

Neka, neka
Gost
Neka, neka

1918: Da je bilo tako, Aleksa i Pero bi raspisali referendum, ali su mu unaprijed znali rezultat, a nije bilo pritiska zapada kao u slučaju Koruške, Štajerske i Slovenije, pa su odabrali 100 protivnika kuće Petrovića da odluče umjesto ,,glupog” naroda. Znaš ti to dobro, no se praviš da ne znaš.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Neka neka…@ Ahaaa Aleksa i Pero da raspisu referendum za 300 000 gradjana iz Brda Crnih e blago ti u mozak no ga nemas…Uzeseli nam Skadar…dva put Zabljak Crnojevica….Sta bi s Dubrovackom Republikom…Vidis i dan danas postois i batises za rad njihovih interesa….Jeli mislis da Englezi Njemci Francuzi nas vole…..ahaaaaaaa i ojadio se

Čioda
Gost
Čioda

Emilijin sestrić Srbin…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Čitam ove komentare, svaka druga ili treća riječ Srbin.
Crnogorci, to su vaše interne svinjarije.
Jer proslava te Skupštine , održala se ili ne održala, nas ni naj manje ne zanima.

hm...
Gost
hm...

A tebe je neko pitao????nesto???

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Pazi ti samo ovaj autohtoni mix! “Crnogorci su genetska mješavina Ilira, odnosno Vlaha i Arbanasa”

Cg 1
Gost
Cg 1

E pa?Sto ti znaci citat?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ FREE BOKA

I Rimslih legionara pristiglih iz Mauritanije.
I Talijanskih vojnika sa Sicilije i Kalabrije iz ww2 ( to se inače odnosi samo na CT).

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Ovo inače oni sami za sebe pišu. Zadnja ispitivanja na osnovu 404 uzorka, uzeta iz KBCa. Ne znam sta misle ovi nsretnici po portalu da su? Konani u kombinaciji sa Don Juanom i Teslom?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

I meni se sviđa film Konan Simerijanac ( prvi dio), ali nikako da shvatim kako John Milius tamo ne spomenu Crnogorce. A da je Tesla Crnogorac, to sam čuo na ovom portali više puta.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

John Milius je u Filmu Konan Simerijanac trebao decidno naglasiti da su Simerijanci ustvari crnogorsko pleme južno od Cuca , pa dolje prema Cetinju.

No naglasio bi da ga sada snima.
Fim je sniman davne 1982. godine, a tada Crna Gora nije bila u NATO-u.

ND
Gost
ND

Bavi se ti Bosnom!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ ND Bavi se ti Bosnom! ————————- Itekako se bavim, često pecam u toj rijeci. Ne znaš ti taj kraj, ali kad kreneš od Modriče u pravcu Doboja, a od Modriče 10-ak km nalazi se Dobor- kula još iz predturskog vremena, ratna zadužbina Nemanjića. Ona je na vrhu brda, ispod je put koji vodi u pravcu Doboja, a cca 150-… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Šta čitaš, provociraš, pa bulazniš. Opet, Srbi su jedan prijateljski, bratski narod. Posrbice, kao ti i par lešinara kreštavaca koji se kriju iza anonimnosti, izdajice, srbosaurusi koji ne priznaju moju državu su provokatori i bezobrazne nule.
Eto. Pa lupaj minuse. A istina boli… ha?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Opet, Srbi su jedan prijateljski, bratski narod.
———————————————————–
Ne vrijeđaj.
Drugo, ja sam Srbin iz RS-a doklen sjećanje seže i nikakve veze sa vama Crnogorcima nemam, osim što mi se đed Rajo doselio u Posavinu kod Brčkog iz Avtovca kod Gacka, a koji je blizu Crne Gore. Sa majčine strane. Zimonjići.

Bazinga
Gost
Bazinga

R.Srpska@ Naravno Nenad Zimonjić teniser ti je rođak i tako to. Pa ti si dijelom Crnogorac ko princ Aleksandar (i tvrdoglav ko on)sad mi je sve jasno. Iz Šavnika i Kobilj Dola kod Cetinja su porijeklom Zimonjići predaci tvoje majke. Blago nama sa tobom, imaš naše krvi a tolika mržnja. Tu sam te čekao, da vidiš toliku povezanost, a veliku… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To je samo predanje i ništa više.

Bazinga
Gost
Bazinga

To ti je 100%. Traži po internetu možda nešto i nađeš.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

100% ne postoji na ovom svijetu.
I ovo prestaje previše ozbiljno.
Vrijeđati nekoga da je ( makar i daljnim) porijeklom Crnogorac je krajnje ljigavo i bezobrazno.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Na internetu svako može ostavljati podatke koji su vrlo često lažni.
Drugo, Zimonjića uopšte nema u Crnoj Gori, Zimonjići su čista Hercegovačka krv.
Drugo, šira familija moje majke je 90% svijetle puti, plavooka i svjetlokosa što je rijedak slučaj za Crnogorce.
Krv nam nije ista, genetika nam ista , što znači da nam je porijeklo udaljeno svjetlosnim godinama.

Bazinga
Gost
Bazinga

Ima dan danas u Nikšić ništa ne znaš.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lupetaš gluposti.
Kakav Kobilj do i Šavnik ???
Po vama je cio svijet porijeklom,iz CG.

Bazinga
Gost
Bazinga

Ti uzalud čitaš ne shvataš ama baš ništa, samo mi je žao što ne ustaše pobiše na Kupresu u drugom svijetskom ratu i to baš Crnogorce do zadnjeg, ostaviše par nas da ima ko da priča. Kad čujem ove tvoje komentare zao mi je što smo Austrougare potisli do Sarajeva u prvom svijetskom ratu. Ali tad su 1914-1942 sa nama… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Na Kupresu ste se borili za komunistički ideologiju a ne za Srbe. Nije mi poznato da ste ikoga primili od nas 1992.- 95.g., a i da ste šćeli niko tamo nebi išao kad postoji Srbija. No, poznato mi je da ste 1999. godine primili masu Albanaca, među njima razbijene ostatke OVK-a koje ste obučavali na Čemanskom polju i sa njima… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Jedna riječ će izkomentarisati ovaj tvoj esej, osim priznavanja Kosova.LAŽ!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lažne riječi ne brišu ništa. Ima toga još. Početkom 1942. god. u ustanku protiv NDH srpski ustanici su oslobodili veliku teritoriju. Od Romanije do Drine, od Zvornika do Foče, spremala se ofanziva Francetićeve Crne Legije i Nijemaca. Nikada Crma legija nebi probila srpske linije odbrane na Romanijskom platou da vi u dogovoru sa ustašama niste onako ( samo sebi svojstveno)… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Imam i za ovaj esej odgovor.LAŽ. Kad se probudiš iz sna koji sanjaš, kad prestaneš da čitaš četničke knjige iz 2ww onda se javi. Kako vas nije sramota da izmišljate priče tajne dogovore i neznam što. Za tvoju informaciju dok ste vi IZDAJNICI bili na NJEMAČKOM KAZANU mi smo jeli biljke, kore od drveta, kuvali meso od crknutih konja samo… Više »

Šupković
Gost
Šupković

“Mašan” je spreman!

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

BANDA IZDAJNICKA ,SPC ZLOCINACKI OKUPATOR SVEG CRNOGORSKOG

NBA
Gost
NBA

MOLIM VAS IZ CDMa,GOSPODO OBJAVITE MOJE KOMENTARE KOJI SU KULTRNIJI I ISKRENIJI OD OVIH >>>>>>????

NBA
Gost
NBA

DRZAVA CRNA GORA POSTOJI I POSTAJAT CE DO POSLEDNJEG CRNOGORCA! NEMOGU DA VJERUJEM DA CE DRZAVA DOZVOLITI IZDANICIMA I RUSITELJIMA CRNE GORE DA SLAVE OVU SRAMOTNU1918!!!!????

Ćirgić
Gost
Ćirgić

NE MOGU se piše ODVOJENO.

Anonimus
Gost
Anonimus

Prezime je Čirgić, profesore…

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Tako je ali oni Crnogorci koji znaju koje bijo SV Petar ,Vladika Njegos,Marko Miljanov, Serdar Janko Vukotic itd i oni Crnogorci te im je Srbstvo Nemanjica u Srcu i dusi a ne necesovi Babuni anti hristovi i anti Srbski…Zivjelo nase milo Srbstvo…upamet se Crnokorci

uuu
Gost
uuu

Da nije bilo te proklete podgoricke skupstine dje bi nam.bio kraj..prvi bi imali covjeka na mjesecu 100%,Crna Gora bi do sada neki mundijal organizovala..

🔴🔵⚪️Nego sto
Gost
🔴🔵⚪️Nego sto

Mala li je zrtva sva Srbija od Dunava do mora sinjega rece Njegos!A dje ste i sa kim vi danas izrodi dukljanski?

STOSTO
Gost
STOSTO

U svom sluganstvu nicim trazenom pokusavate sakriti da je nasa Crna Gora imala korjene. Da nasa istorija ne pocinje sa Nemanjicima. Pokusavate istorisjki falsifikovati 7 kraljeva iz dinaatine Vojislavljevica izrodi crnoforski.

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

I sta kazes ko ste odakle ste?

Anonimus
Gost
Anonimus

Mi znamo gdje smo i u kojoj državi smo. A Boka je slobodna geografska oblast u sklopu naše države. I slobodna je, multikulturalna, multietnička…

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Boka je za vas Pariz. To si u pravu.

Cg 1
Gost
Cg 1

Ajde reci sto nijesmo znali!

Cg 1
Gost
Cg 1

Brisete komentare koji su blagi odgovor na veliku mrznju.

Anonimus
Gost
Anonimus

Kosovo != Srbija

zecijasapica
Gost
zecijasapica

информатичару.. одузми тај знак узвика…

Anonimus
Gost
Anonimus

Kosovo i Srbija imaju zajedničko samo jednu liniju – graničnu liniju, hahaha….

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Crna Gora mora da se energično brani od takvih nasrtaja odakle god dolazili, spolja ili iznutra. Ako država, tj. njeni nadležni organi, nema snage ili želje da to spriječi, onda nama kojima je stalo do nje i koji nemamo i ne želimo drugu domovinu, ne ostaje drugo osim da se organizujemo i sami je odbranimo.

Baranin
Gost
Baranin

Najbolje da nam albanci i muslimani u našoj zemlji zabrane šta da slavimo,i odradjuju šta možemo šta ne možemo….

Anonimus
Gost
Anonimus

Samo napred, sve ćemo da snimamo…

Barski
Gost
Barski

Neces ni iz Bara izac samo da znas..😉

Anonimus
Gost
Anonimus

Baranine, nije lako biti ti, to ti priznajem. Kako smiješ izać na ulicu medju sve te ‘albance i muslimane’ i ko zna koga još? Brrrrrrr…..

Cg 1
Gost
Cg 1

Vala necete ni vi odredjivat ni pismo ni zastavu ni himnu!A albanci i muslimani su gradjani pa hoce koliko i svi drugi.A i porijeklo im je vjekovima ovo dok ste se vi izbjegli iz Bosne i Kosova vecinom i to skoro

Jovo90
Gost
Jovo90

Mirase, sagovornici su ti top, kao vazda hahahaha

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

JOVO=FATICEVAC

Nikola
Gost
Nikola

Pa najbolje da nekakav Amar Borančić zabrani DF-u da u svojoj zemlji slavi i obilježava šta on misli da treba.

STOSTO
Gost
STOSTO

Otkada je vama Crna Gora drzava. Ako jeste kako mozete slaviti njen nestanak.

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Nestanak je samo tvoga mozga.

Anonimus
Gost
Anonimus

Kao što rekoh, Boka je već slobodna….

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Biće tek kad se vi nametnici, prostaci i lopine vratite u svoja 4×4 prebivališta. Jednostavno niste za Boku.

kako da ne
Gost
kako da ne

Nikola: Da zabrani, ko god, nego što, jer je ovo njegova država, i moja, a ne onoga koji slavi njeno upropaštavanje.

ND
Gost
ND

Pošto Front državu ne priznaje,nego voli i poštuje tuđu,naravno da im treba zabraniti. Bolje bi im bilo da se bave Kosovom,ako su već elitni Srbi.

Njeguš
Gost
Njeguš

Mi Srbi Crne Gore ne zaboravljamo dan ujedinjenja i ponosimo se tim datumom kada su dvije srpske države ujedinjene.Nažalost uticaj vatikana je sada vrlo jak i ono što su nam vjekovima branili ostvarili su i razdvojili srpski narod na više država.Ne daju germani i latini stvaranje jake slovenske države na balkanu a u tome im svesrdnu pomoć pružaju domaći elementi… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Karađorđevići su nas sve fino ujedinili pa i Tito nema što. Sa razlikom što Tito nije negirao postojanje Crne Gore. Kad bi Nikola Pašić (koji je bio čistokrvni Bugarin) govorio Aleksandru Karađorđeviću da je tvrdoglavi Crnogorac ovaj se ljutio, iako mu je maka bila Zorka Petrović poslije Karađorđević ,Crnogorka. Zorka je umrla sa 25 godina na Cetinju dok je Aleksandar… Više »

Ozezi
Gost
Ozezi

Ajde sad blago meni ti ako si Njegus,reci tacnu poziciju Djevojackog dola?I dje se tacno nalazi Lopatin do?A dje je torijun Marka Radova?

Anonimus
Gost
Anonimus

Ajde ti onda ojačaj Srbiju, vidim da te vuče srce tamo….

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Maki

Nista sto je na zemlji nije vjecno. Vjecan je samo Bog!

Cuca
Gost
Cuca

SAD Njega pozovi u pomoć…

Djuro PG
Gost
Djuro PG

Ammar Borancic CRNOGORAC???WTF???

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

I onaj iz Gvantanama je Crnogorac i Šinavatra i još mnogi što im ime ne možeš izgovorit!

600 000
Gost
600 000

i 600 000 cigana u Srbiji su SRBi, smiješno ali istina je, što tu možeš.

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto smo njih ima duplo vise no vas u vasu vjecnu

Anonimus
Gost
Anonimus

I turci su dolazili 10 na jednoga, ali junački od naprijed, a ne izdajnički nož u ledja….

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Uh kad počnu junačke slobodarske crnogorske legende… zato sad imate 20% muslimana i boga oca džamija.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ FREE BOKA

Primjećujem ovdje ogromnu kulturološku razliku između Bokelja i Crnogoraca .
Nikako ne mogu da shvatim takav prostački naziv izražavanja kod Crnogoraca, NIKAKO !

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Zato i dosta nas držimo da nismo isto. Eto oni to ne priznaju :))) potiru nas na svakom koraku i nameću svoj identitet. Pa se ti poistovjeti sa njima….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ FREE BOKA

Moj Bokelju, moj.
Ja sam ti iz okoline Brčkog, reko’ prezime svoje majke ( Zimonjići, đed mi se doselio iz Gacka) pa me prekrstiše u Crnogorca. Izgleda oni imaju pretenzije i na teritorijalni integritet RS i BiH.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pa bi onda i nas pocrnogorčavali da budemo k’o i oni : što crnji i gori to bolje.

Bazinga
Gost
Bazinga

Vidim da još nisi pročitao link koji sam ti poslao. Šalim se u ono doba najviših podjela Milo vs Momir mi smo se šalili između sebe da smo Crno Srbi i Srbo Gorci. To nam je bilo nevažno uvjek ko se kako izjašnjava. Ali kako prolazi vrijeme mene pomlo nervira što mi ono Crnogorc brišu ja sam po ocu i… Više »

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Bazinga je ok! Ali Bazinga ti si crnogorac a ne montenegrin!

Bazinga
Gost
Bazinga

Evo ti linka nađoh ga končno o Zimonjićima znam da sam to neđe pročitao. Čitaj ali pažljivo. Molim CDM da objave, da R.Srpska vidi porjeklo.
https://www.poreklo.rs/2012/02/17/poreklo-prezimena-zimonjic/

R. Srpska
Gost
R. Srpska

“Зимоњићи су у Гацко, према једном предању, доселили из Шаранца код Шавника, а по другом из Кобиљ Дола код Цетиња.” ——————– Ovo sam čitao sigurno prije tebe. I zato sam ti u gornjem komentaru ( pronađi ga) napisao da je to samo predanje i ništa više. Molim te, ne sramoti me više lažnim podacima da sam starinom iz Crne Gore.… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Pa ja jesam Srbin samo koji se srami četničke istorije, i zloupotrebe Srpstva u dnevno političke potrebe. Četnici iz 1ww pozdravljam ali ove 2ww ne pozdravljam i strvi im se ne viđelo. Ne želim sa tim četnicima da imam ama ništa ni sa tom sortom ljudi izdajnika petokolonaša (Ernest Hemingvej). Čitaj malo o borbi protiv fašizma, koju svi u modernom… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pa ja jesam Srbin samo koji se srami četničke istorije
———————————————————————
Za mene :

Ne postoje Srbi u Crnoj Gori.
Ne postoje Srbi iz Crne Gore.

Tačka !

Bazinga
Gost
Bazinga

Zimonjić, Plana (Bileća), Gacko, ogranak Krivokapića; Garevo (Gatačko Polje), Grahovo (Nikšić), i iz Nikšića u Čarađe (Golija), Šipačno (Nikšić), potomci Šarenaca (Vlastelinovića) pa u Šarancima, od njih jedni u Duvno (Bosna); Grahovo (Nikšić), doseljenici iz Plane (Bileća); Cetinje
Zimonjić (Zimonje), rod u Gruži, u Sjevernoj Srbiji
Zimonjići, bratstvo u Gacku, u Hercegovini

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga

Rudol Hes je zločinac koji je komandovao Aušvicem gdje je ubijeno mnoštvo Jevreja.
Mnogi ubijeni Jevreji su se takođe zvali, imenom i prezimenom : Rudolf Hes.

Ako si pametan shvatićeš.

Još nešto: glavni organizator pokolja u Prebilovcima ( odakle je i Vukašin Mandrap, ubijen u Jasenovcu 4.9.’42) je bio ustaša sa prezimenom Jovanović.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Jel’ to ono : ” Crna Gora u boj kreće, jedan ‘oće trista neće”.

Pgst
Gost
Pgst

A sta je? 😀 Ko po tebi moze biti Crnogorac? Samo pravoslavac i Srbin jel? Po mogućnosti i četnik. Kakva mrznja i dan danas u ovu zemlju

Savo
Gost
Savo

A morate se opredjeliti. Jeste li Crnogorci, Muslimani, Bosnjaci, Montenegrini, Jugosloveni… Vi po potrebi. Ali nikako da se odreknete Zelene transferzale, ISILa, Alijinog amaneta, onako javno. Ne moze biti niko na rukovodecim pozicijama u CG a da se ne odredi po ovim pitanjima. Takve mutikase koji koriste nacionalnu pripadnost po potrebi a sanjaju Osmansko carstvo na ovim prostorima ruse drzavu.… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Ti se Savo odredi jesi li Crnogorac Savo ili Srbijanac Sava?

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Samo slusam,, osuditi ovaka cin i slicno”.
Niko ne govori zabranitii…
Je li? rupa u zakonu da imaju pravo obiljeziti ovaj datum.
Zaista se covjek pita gdje zivi… “???

Cheese
Gost
Cheese

Srbija brate, Srbija je kriva za sve.

McEnroe
Gost
McEnroe

Je li trapist, brate?

Anonimus
Gost
Anonimus

Nije trapist, Srbija….

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Zlo i Dobro ne ide….1918 g CG u crno zavila..Sad mozemo neistine pisat.. Al ovo je CG…Da smo Umjesto Srbije ka susjeda imali Svajcarsku…Drukcije bi bilo sve. Sad treba pazit svoju zemlju ka svoje oci…1918 g je prosla ne ponovila se nikada vise?

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Nikada vise nece iscupati slavni crnogorski brijest!

cetinje
Gost
cetinje

tesko onom ko ga rusi brane a srbi hrane….. AKO IMA DRZAVE NECE BITI OVOG ZBORA I NECE CRNA GORA BITI POKRAJINA SRBIJE PA DA CEMO OSTAT NA 4 NAHIJE A ONE NA BEOGRACKI PASALUK

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

To i želimo. Da se vratite u svoju prqpostojbinu zvanu 4×4, jer sa nama ostalima nemate veze.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ajde boka, republika šumska pozdravi mi Tvrtka….

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Oni ladno misle da smo svi ko i oni hahaha

Anonimus
Gost
Anonimus

Nismo, nama medjed ne nosi poštu….

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Reče anonimus potomak divokoze…. odzbuni se brzo i ostavi Boku na miru! Tvrtko I će uvjek imati najzacajniju ulogu za nas. Kakav Njegoš i bakraci.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Vama ni međed ne nosi poštu.
Vi ni neznate šta je pošta.
Ti si čuo za tu riječ, ali neznaš njeno pravo značenje.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ FREE BOKA

Ajde što misle, no oni to i žele. Još i nameću.

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Pozdravlja i on tebe i kaže da mu se okanes domovine!

Anonimus
Gost
Anonimus

Malo sam se zbunio, je li to R. ŠUMSKA? Provjeri je li radi lift u vaše bosanske piramide…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Anonimus

Piramide su u islamističkom dijelu Federacije, neznalice. Ne petljaj se u ono u šta se ne razumiješ.
Znam da te uvrijedio moj komentar gore, jer si se pronašao u njemu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To i želimo. Da se vratite u svoju prqpostojbinu zvanu 4×4, jer sa nama ostalima nemate veze.
————————————————————————————————————————–
XAXAXAXAXAXAX dobra.
Oni tamo u i oko CT-a još spavaju sa stokom pod istim krovom XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

@ cetinjanine…Ko te do Berlinskog kongresa 1878 naoruzava,podrzava,psenicom hranijo osim bratska Rusija…Jesil cuo ikad za Moskovku pusku kojom ti ratovase preci ako mozda niesu bili borci Jorgan Planine…..Pogledaj patrioto CG grb koji K Nikola prekopira i uze od Rusa…itd Toliko o tvom domoljubu ,obrazu i zahvalnosti zemlji koja te spasavala pa postois i danas

Tako nekako
Gost
Tako nekako

Teška srca priznajem da si sve u pravu. Jedino im zamjeram što naćeraše potpuno nespremnu Kraljevinu da štiti južni front, a poslije odstupnicu, svojeglavoj Srbiji, što nam se poslije obilo o glavu i koštalo nas države. Obaška naređenje da nam vojsku vodi dušmanin crnogorski, umjesto Vukotića. Ne može to potrijeti 3 vijeka pomaganja, ali čisto da se i to zna.

Maki
Gost
Maki

💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 Zivjela Crna Gora 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 Izdajnici mogu samo da crknu 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 E viva Montenegro! 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖 Da je vjecna Crna Gora! 💖 💖… Više »

Djuro PG
Gost
Djuro PG

Jesi li popila lekić Maki?

Anonimus
Gost
Anonimus

Djuro, depresija drma, a? Crna Gora is here to stay….

Bico
Gost
Bico

Tako je Makice! Pozdrav iz Bara :)))

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Maki

Ti kao da si 1. maja 1941. godine na Cetinju kad je rulja sa oduševljenjem pozdravljala Italijane.

Talijanska komanda na Cetinju od 1. maja 1941.- kapitulacija Italije

Samo utorkom primamo špijune: od 12:00- 15:00

Bazinga
Gost
Bazinga

Cetinje je specifično po tome što je pređašnjim podjelama iz 1918.godine bilo podjeljeno na bijelaše i zelenaše. Procentualno 1945.godine zelenaša je bilo 2%, bijelaša 12% a komunista 86%. Mržnja između bijelaša i zelenaša je bila velika, tako da je Pircio Biroli to vješto koristio. Izdajnici su bili četnici na čelu sa Pavlom Đurišićem bihelaš iz Podgorice a zelenaš Krsto Zrnov… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Dase ispravim “Procentualno 1941.godine 2% zelenaša 12% bijelaša i 86% komunista. Pavle Đurišić je bio podređen Draži Mihailoviću”

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ko ih pobroja’ tako precizno i decidno ?

Bazinga
Gost
Bazinga

Cetinje je malo ave se zna

Bazinga
Gost
Bazinga

Samo kažem da su to laži da su baš Cetinjani dočekivali Pircia Birolija. Dočekali su ga saradnici sa okupatorom a tu je razlika. Četnici nastavljaju, svoj obračun sa zelenašima šteteći Cetinjskim antifašistima koje niko ama niko ni ne pominje.Tito je Cetinje proglasio grad heroja, pametnom dosta. Ali neka samo slušamo i dalje vaše priče i čudom se čudimo kako neko… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Sve sam razumjeo, a ja ću tebi ispričati jednu priči iz ww2. Prije rata u Kozaračkom kraju živjela je jedna ljudska gromada po menu Mladen Stojanović, komunista, doktor o struci koji je sjerotinju besplatno liječio. Malo južnije, na Manjači živjela je jedna bitanga po imenu Uroš Drenović. Dođe rat. Sav narod Kozaračkog kraja krenu za svojim dokrorom Mladenom. Ubiše ga… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Još nešto o Urošu Drenoviću. Postoje fotografije gdje se slikao sa ustašama. Sjede u kafani zajedno i ustaše i četnici. Po facama se vidi da su izuzetno dobro raspoloženi, vjerovano su malo više i popili. Samo što se nijesu počeli grliti i ljubiti.

Bazinga
Gost
Bazinga

Imam tu fotografiju a i mnogo njih koje bi volio da mi objasne ovi četnici iz ww2 rata. Ljut sam na sve izdajnike ali podjednako!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Nisam dobio odgovor na prvi komentar, no nema veze.

Bazinga
Gost
Bazinga

“»Potpisati izjavljujem, da sam uvek priznavao Nezavisnu Državu Hrvatsku, ali da sam otišao u šumu, da spasim goli život naroda u ovom kraju, kao i sebe, koje su neodgovorni elementi počeli nemilice ubijati i pljačkati. Ujedno izjavljujem, da ću zajedno sa svojim naoružanim ljudima, kada očistimo zajedno sa hrvatskom vojskom, prema naređenjima vojne komande čitav ovaj teritorij od komunističkih bandi,… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Jeli pametnija politika Uroša Drenovića ili Mladena Stojanovića. U tome je poenta moga pitanja. Da budem krajnje jasan, ja nisam za četničku politiku jer i oni su se borili za Jugoslaviju. Ja sam da izgine što je moguće manje naroda. A jugoslavija, bila ona u monarhističkom ili u komunističkom obliku je velika tragedija za moj narod. Kad se prva raspadala… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Očekujem tvoje mišljenje na ovaj moj gornji komentar druže Bazinga. Ja sam na svaki tvoj komentar dao odgovor, pa bi bilo lijepo da i ti odgovoriš meni a ne da okolišaš. Ukratko, jeli normalno žrtvovati cca 70 ooo civili ( među njima oko 12 ooo đece mlađe od 14 godina) zarad nekih principa? Kad ti meni potanko objašnjavaš neke stvari… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Četnici su zvanično rehabilitovani u Srbiji to mi iskreno smeta ———————————————————————————- Nema šta da ti smeta jer to nema veze ni sa tvojim narodom ni sa tvojom državom. Vi npr. da rehabilitujete ( a možda već i jeste ) Sekula Drljevića ( koji i te kako ima veze s’ nama jer su mu ruke do ramena krvave nevinom krvlju Jasenovačkom)… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Moram ti ispričati o Sekuli Drljeviču, šta je radio ustvari uzimao pare od Jevreja i izdavao im dokumenta kao da su Crnogorci naravno koji priznaju NDH. Mnoge je spasio od Jasenovca ali bogami i opljačkao što bi rekli narodski.Nesumnjivo i izdajnik samo mi nije jasan tvoj stav nekad oćeš da pričamo o istoriji a nekad ne želiš da pričaš odluči… Više »

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

E VIVA MONTENEGRO!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

E VIVA MONTENEGRO!

Drazen
Gost
Drazen

Bravo Makice Crnogorko! Nek je vjecna Crna Gora!

Savo
Gost
Savo

Lepo sto ste optereceni Srbima. Da vas nije strah i da ne vidite da su Srbi nebeski narod ne bi ste kevtali. Ali psi laju a karavano prolaze. Turska posla.

Anonimus
Gost
Anonimus

Savice pričinja ti se, Maki je samo veličala Crnu Goru… Ni pomena o Srbiji.

A svakako Srbiju ne mrzimo nego Srbijandere….

Sveto Budvanski
Gost
Sveto Budvanski

A sagovornici su Vam sve moj do mojega.

Baki
Gost
Baki

Nijesu nasi djedovi bili izdajnici,a mozda je bas tvoj ima talijansku pusku i hitlerov krst

Lukas
Gost
Lukas

zasto?

Окле
Gost
Окле

Како палите овај народ са Подгоричком скупштином и дијелите онако подијељен народ. Том причом нећете постићи ништа, ко се продао, продао се. Боље да пишете мало више о општини Тузи која прославља новонасталу општину са албанском заставом и пјесмама на албанском кезику, .Но за то треба имат петљу.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

A oni sto organizuju proslavljanje nestajanja svoje zemlje u sada nezavisnoj zemlji Crnoj Gori po tebi ne dijele narod.

Smitis
Gost
Smitis

DF! Do slobode!

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Slobode za koga?

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Do Spuža!

Anonimus
Gost
Anonimus

Do srca Srbije… ???

Caroent
Gost
Caroent

Puna podrška za DF i njihovu borbu za tradicionalnu Crnu Goru naših predaka.

Krojf
Gost
Krojf

Df na aparatima….

Zoran
Gost
Zoran

Drzava ovaj skup treba da zabrani

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Proslava izdajnickog

Emolt
Gost
Emolt

Najsvjetliji datum u istoriji Crne Gore.

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

JEL SRBENDO,”najsvetliji”?

Srpski Bsr
Gost
Srpski Bsr

Podukljice tisina sluge prodate….ovo je Srpska zemlja bila i bice🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️

zvizdan
Gost
zvizdan

dje si bugarine

Krojf
Gost
Krojf

Idi u lajkovac tamo su tvoji …..

NK-CT
Gost
NK-CT

Oce,kad na vrbi rodi grozdje,ha,ha,ha….Tisina ti,miran budi,da te ne katapultiramo u maticu ekspresno!!!

Xyz
Gost
Xyz

Srbijaaaaaaaaa breeeeee ❤️🇷🇸

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Bojim se da vam se dobro skratila. Ti Srbina bre a ona sve manja.

Merai
Gost
Merai

Ko je ono bombardovao dubrovnik?kolike su nam plate?koliko ubistava imamo svaki dan?hvala dpsu ne mazite nam oci,procvjetali smo od 2006 toliko da kopamo po kontejnerima

Ozezi
Gost
Ozezi

Mora da si ti iz kontejnera izvadio tablet,pa sad kuckas protiv CG

ILIN
Gost
ILIN

Liberali odlicni i precizni. Mladi Borancic im blista uvijek. Da se jednom za vazda stavi tacka na ove price i gotovo. Da budemo drzava svih gradjana.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

E onda ćemo svake godine da slavimo “Oluju”, sa zadovoljstvom! I da pjevamo “Čavoglave”!

Bazinga
Gost
Bazinga

Slavimo ujedinjenje prije 100 godina, a živimo u dvije države? I to treba da slavimo ispred spomenika kralja Nikole koji je tom prilikom zbačen sa prestola. Smeta li im ta činjenica? Dvoličnost bijelaša je tim veća što se i dalje pozivaju na Petroviće kad im trebaju, a 1918 im nisu trebali. Navodno kralj ih je izdao ali oni njega navodno… Više »

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Sramota velika je, da tako priča jedan Erakovic iz Ercegovine.

Anonimus
Gost
Anonimus

Sramota da lažeš da si iz Boke, prije bihvrekao da si – R Srpska. Sutorina je naša…. hahaha ….

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Jes, ti si došao u Boku za vrijeme Rimljana a ne od Tvrtka I iz Hercegovine ahhahahah ajde anonimuse poklopi se.

Bazinga
Gost
Bazinga

Istina je da na Krfskoj konferenciji nije učestvovala vlada Crne Gore i kralj Nikola. Zato se i dovodi u pitanje i Podgorička Skupština a to je istina. Tu su Karađorđevići iskoristili raspoloženje ponavljam tadašnjih Slovenskih naroda da ujedine sve tadašnje narode samo za svoju stolicu. Istina je da je princ Mirko Petrovic ostao i potpisao kapitulaciju Crne Gore ali to… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

U momentu kad tonemo u dugove i perspektiva nam je crna provokacija i ovo ali je provokacija i pravljenje spomenika koji dijele i ovako podijeljen narod. Provokacija je pominjanje ponistenja Podgoricke skupstine jednako kao i njeno proslavljanje. Provokacija je i kad premijer drzave koja tone kupi auto od milion dolara ili kad nosi sat od sto hiljada, a minimalna plata… Više »

gagi
Gost
gagi

A čiji je to auto od milion dolara,da svi znamo,imenom i prezimenom navedi

Dug3,1milijarda
Gost
Dug3,1milijarda

Samo veselo, Crpnogorci, ja rastem svaki dan!

Ljubiša
Gost
Ljubiša

Pošaljite onu Daju iz Budve s kasetofonom da ih o jadu zabavi!

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Kad vidim ovaj ne stanak od 2006 i ovo ponizenje Crne Gore zaista trebamo svi slavit 1918

Anonimus
Gost
Anonimus

A to bi htio? Ok, dodji na skup, da vidimo da li si zaista od Bjelicah…..

Savo
Gost
Savo

Pametniji su I vidjeniji bili ucesnici Podgoricke skupstine no ovi sto sjede u nju danas

serdar Janko
Gost
serdar Janko

E nijesu, vidi samo delije, Škrelja, Obrad-Mišo, Sito-Rešeto, Miško-Šiško…

Knjaz
Gost
Knjaz

Treba ih puštit, čisto da se vidi koliko će okupit naroda ! Inače, sve odluke podgoričke skupštine odavno ne znače ništa. Ujedinjene srbija i crna gora nijesu postojale ni neđelju dana. Duže je trajala sr jugoslavija ! E da li da se vraćamo na monarhiju pod petrovicima, ne znam. Treba razmisliti !

PG_man
Gost
PG_man

A ne treba, nego go…. om metlom sve po rbatu.

Pura mali
Gost
Pura mali

Knjaza, je li? Što se lažno predstavlja?

Ljuta
Gost
Ljuta

Koja zamjena istine.. Kralj Nikola je POBJEGAO sa vladom i bogatasima iz CG par dana prije nego je austrougarska soldateska usla u Cetinje i druge gradove CG. Zasto se nije vratio… ? Protjerivanjem austrogara saveznicka istocna armija(francuske italijanske engleske americke i jugoslovenske trupe) je OKUPIRALA CG jer su smatrale da CG bjegom kralja i vlade prestala da postoji. Nasi djedovi… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Ala si zapjenio… Nemoj da pljuješ na djeda, ali razmišljaj svojom glavom. Hoćeš da ti Vučić i Dačić gazduju?

FREE BOKA
Gost
FREE BOKA

Vidi ludog anonimusa… ko kaže da treba Vucic i Dačić da gazduju????

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koliko gluposti u 5 minuta. Nikola je pobjega a Aleksandar uteka sa svom vojskom. Crna gora se bar borila i na Mojkovcu i koliko je mogla oko Cetinja. Mi smo prestali da postojimo a vi Srbi koji su utekli u Grčku nijeste. Na “Skupštini” nije bilo glasanja no su samo aplaudirali beogradski i domaći izdajnici.

Pantelija
Gost
Pantelija

Ne piše tako u mojoj knjizi, kralj Nikola je pobjegao sa zlatom i porodicom a kralj Petar se mrznuo sa vojskom preko Albanije kad su Bugari udarili Srbiji sa ledja! A što se tiče članova Skupštine, nju su činili najvidjeniji Crnogorci tog doba! Vidim da ti se to ne svidja ali je istina!

Ljuta
Gost
Ljuta

Istina najvise boli…. kralj Nikola je UTEKAO i ostavio vojsku bez vodjstva… Kralj Petar se POVUKAO sa svom vojskom ukljucujuci i dijela CG vojske…. Da se kralj Nikola sa vladom povukao sa zetom i unukom i sa CG vojskom bio bi on Kralj kao stariji sto su bili medju sobom dogovorrili… Ovako samo lazima mozete da se tjesite i da… Više »

Cg 1
Gost
Cg 1

Kako tebe ne bi da ih naucis sto ce

Cg 1
Gost
Cg 1

Ovo je izvjestaj direktno sa skupstine 1918

Nataša
Gost
Nataša

Državo, ne bilo te ako ovo dozvoliš!

NBA
Gost
NBA

SVAKA CAST NA KOMENTARU NATASA!! DRZAVO,ZABRANI OVAJ SRAMOTNI SKUP IZDAJNIKA CRNE GORE!!!

Ljuta
Gost
Ljuta

Kako predvidjas..Svaka cast Nataso@

bravo
Gost
bravo

Borancicu, tako se cuva domovina i brani dostojanstvo, gradjansko bogatstvo drzave.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Borančić je vjerovatno od Boranija?

ILIN
Gost
ILIN

Nije Boranicic no BORANcic, a kad se ovako zalaze za CG javno to mu i pase da se tako zove. Mnozina sto bi trebali da kazu ovo sto ovaj momak prica, samo cute i cuvaju svoje pozadine. Slabi su to Crnogorci.

Mileva
Gost
Mileva

BEZOČNI PROVOKATORI! BOLJE DA POĐETE DA VRATITE KOSOVO SRBIMA. ALI STE VI OBIČNE KUKAVICE I SRAMOTA NAŠE CG

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Tako je Mileva Kosovo Srbiji Metohija Crnoj Gori…niesi se dobro izjasnila ili ne znas mozda puno o nasoj slavnoj istoriji i granicama Banovine Zete

Ljuta
Gost
Ljuta

Metohiju je CG vojska oslobodila a kralj Nikola postavio mitropolita u pecku patrijarsiju…

McCain
Gost
McCain

Sa srećom!

bravo
Gost
bravo

Bravo, Zirojevicu, crnogorska otmena ljudino. Sve si im u brk rekao, onako kao nekad odvazni Crnogorci.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Sprdnja od države!

4 nahije
Gost
4 nahije

Slave okupaciju u sred CG, pa đe to ima! U pamet se Crnogorci! Ne dajmo ovim okupatorima da nam ponove bijeli teror. Nikad više 1918

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Oceli se dizat spomenik velikanu Crne Gore Djurisicu mlad majore

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čekaj Đurišiću da u Poljskoj dignu spomenik Geringu, u Srbiji Stepincu i Paveliću, u Izraelu Hitleru, pa tek onda četnici dolaze na red.

Dajek
Gost
Dajek

,,Stara Podgorica”, vidi se da si glup. U SAD, Kanadi, Australiji… postoje spomenici generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću. A isti je dobio i najveća odlikovanja SAD i Francuske. Ali, boli te briga, Krsto Popović je dobijao platu od Karadjordjevica do 1941, a 300 lira od Italijana do 1943. Do 1945. od Njemaca. E viva! 🙂

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Nijesam 300 no150, gubalo ga ko me je krao!

Anonimus
Gost
Anonimus

I živjeće vječno, a vi četnici ostajte tamo, po Amerikama… vaša djeca i tako više ni jezik ne znaju. Baš veselo……

Ljuta
Gost
Ljuta

I milov stric bio oficir kralja Petra vojske…on nije bio cetnik ili vas je strah i pomisliti junaci danasnje CG

Anonimus
Gost
Anonimus

Ako mene pitate, ovoga bi trebalo obrisati jer veliča ime ratnog zločinca. CDM? Ali ako ga već pustiste, onda da kažem jedno: loše je kada neko u toku rata zapadne na krivu stranu, ali kada vidiš zvjerstva koja ti saborci rade, bjež…. ali kada ti neko priča da je bio četnik, pa makar ti bio djed, veseo i pričljiv, zapamtite… Više »

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

@ od komunjara vecih koljaca bilo nije Titov pioniru i citace lazave SFRJ istorije

Ljuta
Gost
Ljuta

A ko mu je zjedjela dokazao…?
Jovo ili milovan ?

Anonimus
Gost
Anonimus

Ljuta, mislio sam da čitaš neke knjige, poubijao je masu muslimana, dokazano, a ako nisi znao i muslimani su ljudi…..

Ozezi
Gost
Ozezi

Ostao je on za spomen svojim nedjelima

Ljuta
Gost
Ljuta

Sve u svoje vrijeme…on je ostao upisan u CG istoriji kao oficir kraljeve vojske

Miksailo
Gost
Miksailo

Obzirom da je Front obilježava zabraniti pp svaku cijenu.

CG moj dom
Gost
CG moj dom

NE MOZE NIKO DA OBILjEZAVA DAN PROPASTI CRNE GORE. Izdajnici, mrs u misje rupe, dosta ste nam zla nanijeli.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

CG moj dom…@ tebecemo pitat stacemo slavit kako da ne od baba si nasliedijo crnugoru pise u katastar

Rupanis
Gost
Rupanis

Evo, ti dodji da zabranis. Podrška za DF!

Miksailo
Gost
Miksailo

Neću ja ali ima ko hoće.

NBA
Gost
NBA

“RUPANIS” IZDAJNICE DOCICEMO,DOCICEMO, DOCICEMO………

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ajde da vas vidimo da dodjete…I u ZAOSTROG dodjoste na pomen Velikom Pavlu Djurisicu…vi mozete kmecat po Cuca i Lipa patriote lazave

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vjerovatno su planirali, neki spomenik da bače u Ribnicu, kao 1918-e.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

Ao…daj malo o Aerodrumima…vise od polovine vladajucih je takoreci do juce slavilo i podgoricku i srpsku novu i Bozic sa Anfijem itd. Zato smanjite malo dozivljaj koga je bre brigs i za podgoricku skupstinu i za Kosovo osim jednu manju i jednu vecu grupaciju koja to debelo naplacuje 30.godina. Malo cete poena na ovu pricu uhvatiti. Nije vam lider ovo… Više »

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Sta kmecite falsifikatori….Vjekovni san K Nikole je bijo da ujedini svekoliko Stbstvo a ne samo on nego i SV Petar Cetinjski…1918 je spasena Crna Gora od ne stanka….i treba slavit ujedinje dva bratska naroda,gdje bi nam bijo kraj da su nam ostale granice Slavne Zetcke banovine…Ovi te kmece danas zivi se niesu smjeli cut Titu sto ne trazise suverenu CG… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Šta ti dodje Pipun? DF-u je ostala samo najbliža rodbina, pa samo pitam….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bane, Nikola je sanja ujedinjenje ali da on bude kralj, a ne da mu unuk zabrani da se vrati u Crnu Goru. I interesantno je kad pišeš da je Crna Gora spašena od nestanka a ona nestala. A ta dva “bratska” naroda nikad u istoriji prije 20 vijeka nijesu zajedno ratovali. Nikola je jedini vladar, od Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića i… Više »

Pantelija
Gost
Pantelija

Imaju Hrvati jednu finu izreku za tebe! Stara…, ograničena si ka balkon!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O Pantelija, novo ime. A što nije istina od onog što sam napisao? No kad nemaš što, onda su dobre i doskočice. Da imate malo pameti, bilo bi vas sramota jer ništa gore, gluplje, jadnije, ljigavije nema, no bit protiv svoje države. Ali džabe vam je izdajnici. Ističe vam rok trajanja.

Pantelija
Gost
Pantelija

Ne lupetaj, balkonu jedan, iz tebe samo izvire “gore, gluplje, jadnije, ljigavije”, kakve veze imaju tvoje nebuloze sa državom? Ti iz nekih trećerazrednih izvora sklapaš sliku o istoriji ovih prostora, drugi komentatori u skladu sa svojim mogućnostima isto, ali drugačije mišljenje nazivati izdajom države je ograničeno razmišljanje!

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto si to tacno napisao….?
Napisi par rijeci o Podgorickom pokolju crnogorskih civila…

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ahaaaaaaaa smiesan si ajde vidji ko je bijo Arsenije Cernojevic pa ovdje kmeci…Karadjordje Hajduk Veljko…itd pljujes…po samom sebi s ovakvim komentarom…

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ahaaa zabranio mu unuk ulazak jer se K Nikola nije docepa prestola…e ova ti je dobra o svim Crnogorcima za vlast i novac majku rodjenu bi na stocnu pijacu prodali…aferim ti ga ST Podgoricanine

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Zabranio mu unuk ?
Znači priznaješ da je i nosonja ( stvoritekh šugoslavije) bio vaš ?
Svaka čast na iskrenosti.
Taj vaš nosonja je svojim nedjelom ( kroz uzročno posljedične veze) skupo koštao Srbe.
Nkegovo nedjelo ( šugoslavija) i dan danas osjećamo.

Ljuta
Gost
Ljuta

Kralj se mogao vratiti kad je htio sa italijanskom pratnjom…italijani su bili u Boki Baru Virpazaru Njeguse….ali je bio svjestan da je izdao crnogorce….

Siki
Gost
Siki

Ovaj omladinac oce da kaze da su delegati Podgoricke skupstine bili provokatori. Zna li ovaj omladinac da su svi delegati na Podgorickoj skupstini bili najuticajniji Crnogorci tog vremena. Da su na toj skupstini prisustvovali i katolicki i islamski svestenici. I da niko nije osporavao odluke. Sad se sa distance od 100 godina nasao neki omladinac da bolje zna je li… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Posrbice što prodadoše obraz. Provokatoru manjinski….

Ozezi
Gost
Ozezi

Fasista Austrougarskih?Kako si glup i neobrazovan!

cetinje
Gost
cetinje

tacno je sto kazes al ima i druga istina da su ih zastrasili i sve koji su protiv bili otrovali pa gospodine vi bi to trebali znati kad ste tako nauceni obrazovani…… nikad nece Crna Gora jesti ljeba sa prijekora…..

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Srbija je kriva ma i Crna Gora sto dusmane ostavise da zive u zemlji kad potjerase turke. Pa im ti dusmani uvjek zlo cine a im se ukaze prilika.

Krios
Gost
Krios

Hahaa, ko je ova boranija! Podrška za DF!

Anonimus
Gost
Anonimus

Ajde sa Medom u deluxe šator… Biće vam lijepo….

Razocaran
Gost
Razocaran

SVI vi Novokomponovani Crnogorci,falsifikatori sopetvene ISTORIJE,Prvog Decembra na DAN obelezavanje Velikog dogadjaja u ISTORIJI.Crne Gore,Podgoricke Skupstine,PROSETAJTE na cist vazduh,Prelijepim Crnogorskim PLANINAM.
STVARNO DUKLJANI,nijeste FER.
Vec 30 god,SLAVITE,DIREKTNO ili INDIREKTNO 12,07,1941God.Cak STE ,,SLAVU,,tog datu!a OZVANICILI I NACIONALNU HIMNU.

Anonimus
Gost
Anonimus

Samo da podsjetim, Crna Gora, nezavisna, multietnička država, koristi Euro, a ne Evro, članica NATO-a…. Ostaćeš Razočaran dugo, dugo, duuuuuugo……

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I ti bez imena, bez druga i prijatelja, samo ti je CdM ostao!

Anonimus
Gost
Anonimus

Otpor srbadiji….

HaHhah
Gost
HaHhah

Cg1 jesu kao i ti sto si! Samo montenegrini heheheh kako mogu biti bidonu kad si upravo rekao ALBANCI!

Cg 1
Gost
Cg 1

A vi ste prijatelji?!E bas je to stvarnost.Ne razumijem toliku mrznju prema svemu crnogorskom.A stvarnost je da su Crnogorci i albanci i muslimani i svi koji tu zive.Pa puknite!

Joo
Gost
Joo

To je ko da u Nemackoj obeleze dan nastanka nacisticke partije…….

McEnroe
Gost
McEnroe

Srbija je kriva za sve xD

Anonimus
Gost
Anonimus

Nije, i Tramp je kriv za mnogo šta. Ali Srbija je kriva za sve SVOJE probleme….

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali Srbija ima probleme….ima 12 milijardi eura rezervi i svakim danom sve vise…

Anonimus
Gost
Anonimus

Džaba ako srca nema. A Vučić vam kapu kroji..

Cg 1
Gost
Cg 1

Ha ha ha

MegaBot
Gost
MegaBot

Za sve je kriva Srbija…

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Tako je Megabot ovaj put si pogodio.

McEnroe
Gost
McEnroe

Sjecam se davno na portal Vijesti bio je neki lik Cheese i bukvalno na svaku vijest je ostavljao ovaj komentar “Srbija je kriva za sve”…brate pisao sam se od smijeha… xD

Send this to a friend