Politika NEĐELJKO RUDOVIĆ PORUČIO

Odbor ne treba bojkotovati, DPS će pristati na naše uslove

Neđeljko Rudović

Da je Demokratska partija socijalista DPS iskrena kada govori o dijalogu, ne bi od 23. avgusta u fioci predsJednika Administrativnog odbora Ljuiđa Škrelje stajao zahtjev posebnog kluba poslanika da zauzmu mjesto u odboru, kazao je za Dan Neđeljko Rudović, poslanik i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Kako je istakao, u DPS-u su znali stavove svih subjekata parlamentarne opozicije, ali nijesu htjeli da održe sjednicu Administrativnog odbora.

“Sve to nije iznenađenje jer DPS nije u dijalogu zato što želi dogovor i političku stabilnost Crne Gore, nego zato što je primoran od strane međunarodnog faktora. Mislim da ima više razloga da pokušamo da dođemo do dogovora nego da napuštamo odbor ili da ga bojkotujemo”, kazao je Rudović.

Jedan od njih je, ističe, upravo taj što za saveznika imaju EU i nevladin sektor.

“Ne smijemo smetnuti s uma da DPS ne može pobijediti na iole slobodnim izborima, kao što ne smijemo imati iluziju da će DPS sprovesti dogovoreno. Zato je tehnička vlada preduslov za izbore. Ona je samo model koji nam omogućava da se izborimo za ciljeve slobodnih građana Crne Gore, koji su proljetos na ulici pokazali da većina traži demokratske promjene”, kazao je Rudović.

On smatra da će ta komunikacija da se obavlja prvo između predstavnika EU i čelnika DPS-a.

“Da bi bila dovoljno moćna da diktira tempo, opozicija bi prije toga morala da prestane sa tužnim i ružnim međusobnim sukobima. Ideološki se ne slažemo, ali cilj je da Crna Gora ima slobodne izbore i demontiranje sistema koji razara crnogorsko društvo, i to bi valjda trebalo da bude motiv za saradnju svih u opoziciji”, istakao je Rudović.

Kako je dodao, gdje ima zrelosti, odgovornosti i osjećaja dužnosti prema svojoj zemlji i svom narodu, tu onda nema potrebe za bilo čijim miješanjem u unutrašnje prilike.

“U Crnoj Gori teško da ima bilo šta od pobrojanog, u vlasti pogotovo. Zato vjerujem da je uloga naših partnera, najvažnijih NATO i EU članica, neophodna. Bila je ključna i 2016. godina, kada je dogovorena tadašnja prelazna vlada za pripremu izbora, biće i sada”, ocijenio je Rudović.

Prema njegovim riječima, u normalnim državama, gdje vlast nije spremna da ide dotle da po svaku cijenu čuva moć, pa i da fabrikuje vanredna stanja, nije potrebna nikakva intervencija sa strane.

“Crna Gora je daleko od normalne države, a srećom imamo određene ugovorne odnose i sa NATO-om i sa EU. Mislim da je njima veoma stalo da u Crnoj Gori postoji vlast koja nije sinonim za kriminal i koja neće mijenjati spoljnopolitički kurs u slučaju da procijeni da će se tako sačuvati ili da će od toga više profitirati”, zaključio je Rudović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Kakva je ovo politicka nula!
Ljudska velicina da negativnim predznakom!

Mojsije
Gost
Mojsije

Nedjeljko se brzo prilagodjava,danas ovako a sjutra onako.

Marko
Gost
Marko

Ovaj čovjek je smetnuo sa uma jednu stvar koju većina građana zna da je opozicija toliko loša, razjedinjena i bez strateških odrednica koju svaka država treba da ima da će je DPS pobijebiti u ma kakvim izbornim uslovima se izbori odvijali. Čak i da im se zabrani da imaju svoju kampanju pobjedili bi, ne zato što su dobri već naprosto… Više »

Leart
Gost
Leart

Da nije politicar nego da je npr povrce,ovaj covjek bi bio cvekla iz gurmana,prilog koji niko ne voli ali eto imaju ga za svaki slucaj da bude raznoliko

Komita
Gost
Komita

Nije li to PR menadzer zetske pljake,odlucio i on da se prikaci na pobjednicki vozic demokrata ,samo sto se bojim da ce im te pobjede zavrsiti u provaliji ka onaj voz na bioče onda

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Kakvu politicku buducnost ima ovaj covjek ?

Liberal
Gost
Liberal

Isoade da nedeljko demokrate front i svi odreda rasturaju dps i da je jedino pitanje ko ce biti taj ko ce ga srusit

Stefo12
Gost
Stefo12

Hahahahaha gle nedjeljka kako se aktivirao,a cijelo ga ljeto nije bilo,ka ni dikeja

CiciMici
Gost
CiciMici

Dps radi konstantno nije ni cudo sto ima očiglednu podršku. Ali zato je opoziciji trn u oku.

Azra01
Gost
Azra01

Ko je opoziciji kriv sto ih gradjani ne podržavaju, ko ce da podrzi neradnike.

Velja gora
Gost
Velja gora

Gosn Rudovicu, Brinem se za vase zdravo rasudjivanje. Da je NATOu stalo da imamo vlast bez kriminala, ne bi Albanija bila jedan od najvecih prozvodjaca marihuane na svijetu i nebi.im Kosovo koje vode ljudi koji su licno ubijali i silovali gradjane Srbije bilo partner. Da ja i vi podjemo do Albanije za dan bi znali dje su ogromne plantaze marihuane… Više »

Iskra95
Gost
Iskra95

Izborni rezultati svjedoce velikoj podrsci koju Dps ima od strane gradjana! Opoziciji ce uvijek biti bolna tacka napredak drzave kroz politiku za koju se Dps zalaze i koja se pokazala djelotvornom.

Rebound
Gost
Rebound

Zvucis kao automat…nema majoneza sa sendvic

Kinez
Gost
Kinez

Svi izbori do sada su bili regularni, a problem opozicije je taj sto pricom o neregularnosti izbora pokusavaju da zamaskiraju nedovoljnu podrsku gradjana.

Enesa
Gost
Enesa

Sve gradjani vide, ko se koliko trudi i zalaze za ovu drzavu, a ko kuci sjedi i prima platu od skoro 2000. Pa da posle ne bude kukanja kako su izbori namjesteni, jer svaki nerad gradjani ce osuditi na izborima.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Da se opozicija pita nasi zakoni i pravni propisi bi postojali samo na papiru, a stvarnost bi bila drugacija. Oni svoje zahtjeve prilagodjavaju svojim sebicnim interesima, negirajuci pravne propise ove drzave.

Marelica
Gost
Marelica

Ovaj je davno obraz izgubio.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Evo ga glavni montazer kriminalca Knezevica, koji je podrzao covjeka koji je toliko radnika ojadio i ostavio bez plata i doprinosa. Sramota da nam ovakav covjek sjedi u poslanickim klupama.

Konj Kiko
Gost
Konj Kiko

Rudovicu sve se vrti oko mandata ne plasiraj pricu o fer izborima , prelaznim vladama i slicno. Ustav bili izbori ti si Rudovicu izasao ispred Ure u velikoj koaliciji ključ dobio mamdat sa članskom kartom Ura dao legitimitet vlafi Crne Gore onog momenta čim si primio prvo poslanicku platu i na kraju da su slobodne liste da se glasa za… Više »

Marocco
Gost
Marocco

Nikakve razlike izmedju tebe i Demokrata, nikakve! Isto ste pricali da necete u Odbor sa DPS, a sad i jedni i drugi trcite Gvozdenovicu u zagrljaj.

Boka
Gost
Boka

Bojis se ti sad da ti neko ne zauzme mjesto u Odboru pa zato sad kazes da ne treba bojkotovati Odbor pa onda napadas DPS da ne bi bio providan tvoj strah da ne budes clan Odbora.

Aladin
Gost
Aladin

Ovo prica Rudovic koji je javno podrzavao i vodio tribine Knezevicu, covjeku koji je narod CG nagrdio i kojima duguje para i para! Ali ta nepravda nanijeta narodu CG niej smetala da Rudovic bude glavno penkalo za sve izgovorene lazi Knezevica, za sta je uredno dobijao novac.

goran1978
Gost
goran1978

DPS nema sta da pristaje na vase uslove, vi ste pristali na njihove tako da dzabe ti je prica ova.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ljuiđ Šmrelja, Kemal, Kenan, Hasan, Damir, Šefik, Osman i drug Alija Košuta veoma su zainterosovani da bojkota ne bude ali u krajnjem slučaju ne gube san ukoliko do istih i dođe.

Glava
Gost
Glava

Na jedinstvo poziva covjek koji se posle par mjeseci razisao sa svima sa liste na kojoj je izabran.On ni sam sa sobom ne zna sta ce.

eu nas posmatra
Gost
eu nas posmatra

30 godina, praktično, sve iste figure…opozicija, pozicija, crkvenjaci, sindikalci, nvo aktivisti, raznorazni direktorčići…i mi, zajedno sa njima

Bole
Gost
Bole

Poslanik priznao da je pisar i blizak saradnik odbjeglog kriminalca ima obraza da trazi nesto.

Simo
Gost
Simo

Samo ti zatrazi Duskov potrcko i pisar pa ce ti vlast izaci u susret.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ekspert Perovićai Ivanovića(Vijesti)

Jelena
Gost
Jelena

Radoviću koja ste vi sigurnost, za stabilnost i napredak Crne Gore? Nikakva , sjedište dje ste, ovu državu je obnovio Djukanovic sa svojim Crnogorcima!

Send this to a friend