Politika

Odbor podržao prijedlog da Šćepanović bude ambasador Crne Gore u Rusiji

Šćepanović

Na današnjoj sjednici, članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike razmotrili su i većinom glasova podržali prijedlog da Milorad Šćepanović bude izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Moskvi.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić istakao je da evropska i evroatlanska orijentacija Crne Gore, ne treba da budu prepreke za unapređenje odnosa sa Ruskom Federacijom, te da je zbog toga važno da postoji obostrana spremnost da se zajedničkim i postupnim radom prevaziđe aktuelno stanje.

U tom smislu Nikolić je naglasio da je Vlada upravo imenovanjem jednog od svojih najiskusnijih kadrova iskazala opredjeljenje za ostvarivanjem kvalitetnijih odnosa dvije države.

O pozitivnom mišljenju o Miloradu Šćepanoviću, Odbor će u najkraćem roku informisati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eki
Gost
eki

Bravo za jedinog profesionalnog diplomatu kojeg ova država ima. Čovjek koji je sa uspjehom predstavljao svoju zemlju sve ove godine zaslužuje ovakav završetak karijere.

Send this to a friend