Politika

Odbor za antikorupciju odbio incijativu SDP-a

Treći put poslanici vlasti odbili su predlog da se pred nekim od skupštinskih odbora saslušaju najviši predstavnici pravosuđa i direktor Agencije za sprečavanje korupcije povodom afera Atlas i “koverta”, prenosi Televizija Vijesti.

Nakon Odbora za politički sistem i Odbora za bezbjednost ovu inicijativu SDP-a danas je odbacio i Antikorupcijski. Međutim, poslanici vladajuće koalicije kažu da bi rado ispitali biznismena Duška Kneževića ako dođe u Crnu Goru. Poslanik Ranko Krivokapić savjetovao im je da ako baš toliko insistiraju na njegovom svjedočenje država pošalje zamolnicu Velikoj Britaniji i zatraži da tamošnje tužilaštvo ispita Kneževića jer je britanski državljanin.

Za Socijaldemokratsku partiju nema dileme da tužilaštvo ne radi dobro svoj posao. Ranka Krivokapića najviše brine selektivnost koju primjećuje upoređivanjem istrage u aktuelnoj aferi “koverta” i slučaja državni udar.

“Graditi slučaj na svjedoku ubici, osuđenom na 21 godinu, a ne zvati, i vjerovati ili ne, da činjenie Duško Knežević, koji je optužio predsjendika države, ne optužuje mene ili vas, što bi bilo mnogo manje teško. Svuda u svijetu, kada su optužbe na račun predsjednika države, one se moraju ili pobiti, ili on mora da podnese ostavku”, kazao je Krivokapić.

Lider SDP-a upozorio je na iznenadjujući pristup nadleznih u slučaju kuće na Gorici, i dalje nepoznatog vlasnika, smještene iznad rezidencijalnog objekta . On je namjeru predsjednika države Mila Đukanovića, da bi mogao kupiti tu kuću koje inače nema u katastarskoj evidenciji nazvao krajnje neprimjerenom.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić je poručio Krivokapiću da priča u vezi kuće ne stoji, jer građevinska dozvola izdata na tu kuću iznosi 461 m2, a ovdje pominju 2000.

I dok u vladajućoj stranci odbijaju saslušanje nadležnih institucija, vrlo rado bi na odboru ispitali osumnjicnog bizismena Duška Kneževića.

“Evo ja bih prvi glasao za to, ukoliko je spreman a dođe i pruži određene informacije tužilaštvu i nama na odboru, kao zaintersovana strana, ja bih ja mislim da ne bi bilo nikavih problema da podržimo ta saslušanja . Međutim, gospodin Knežević iz njemu poznatih razloga to neće uraditi”, rekao je Nikolić.

U SDP smatraju da se čitava ova priča neće zaustaviti gašenjem interneta, ili međusobnim blaćenjem po medijima. U DPS, pak smatraju da afere jesu nastavak medijskog napada na njihovu stranku.

“Haranga protiv DPS i njenih čelnika traje i dan danas. Trajala je gospodine Krivokapiću i onda kad ste vi sa nama zajedno vršili vlast. Vi ste od toga abolirani, a mi smo žestoko napadni, ali smo preživjeli. Preživjećemo i ovo sigurno, bez obzira što se prave specijalne emisije, spotovi ranorazni”, poručio je poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić.

 

Send this to a friend