Politika Bošković sa Karpenterom i Garamendijem

Odlična odbrambena saradnja Crne Gore i SAD

Ministar odbrane Predrag Bošković u Varšavi na marginama Bezbjednosnog foruma imao niz bilateralnih sastanaka. Razgovarao je sa direktorom Penn Biden Centra za diplomatiju i globalno djelovanje Majklom Karpenterom, kao i sa Džonom Garamendijem, članom Predstavničkog Doma SAD-a.

Tokom odvojenih susreta sa američkim predstavnicima potvrđena je odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Država.

Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti.

Ministar Bošković imao je i bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom (Peter Szijjarto) i tom prilikom naglasio da Crna Gora veoma cijeni podršku koju ta zemlja pruža našoj evropskoj perspektivi. Zaključio je da će Crna Gora nastaviti aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kot
Gost
Kot

Znate kad je miš spasio lava. Ko zna šta vrijeme donese.

Pjer
Gost
Pjer

Samo nek ih neko takne

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Mrav i slon napravili strategiju da istjeraju vuka!

Send this to a friend