Politika

Održan sastanak parlamentarne većine o Rezoluciji o osudi ruske agresije na Ukrajinu

Danas je na inicijativu Socijaldemokratske partije održan sastanak šefova klubova poslanika skupštinske većine kako bi se dogovorili koraci za usvajanje Rezolucije o osudi agresije Ruske Federacije na Ukrajinu. Kako ističu iz SDP-a postignut je visok stepen saglasnosti predstavnika klubova da se usvoji Rezolucija koja će na osnovu odluka UN i Evropskog parlamenta biti usvojena dominantnom većinom poslanika u crnogorskom parlamentu, čime će se poslati jasna poruka osude agresije na suverenu i međunarodno priznatu zemlju i pozvati na mirno i diplomatsko rješavanje postojećeg konflikta.

<<<Na inicijativu SDP-a: Šefovi poslaničkih klubova sjutra o Rezoluciji osude agresije Rusije na Ukrajinu<<<

“Takođe, istaknuto je da je i Sporazumom o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade Crne Gore predviđeno da će potpisnici tog dokumenta “zajednički predlože Rezoluciju povodom agresije Ruske Federacije na Ukrajinu i tako iskazažu svoju punu privrženost vanjskoj i bezbjednosnoj politici EU””, naveli su iz SDP-a.

Za početak sljedeće sedmice predviđeni su sastanci sa predstavicima parlamenentarne opozicije kako bi ovaj predlog dobio najširu moguću podršku, a Skupština Crne Gore kao najviše zakonodavno tijelo pokazala odgovornost i ozbiljnost u ovom izazovnom trenutku.

Podsjetimo, SDP je odmah nakon ruske agresije pokrenuo političku inicijativu da se u Skupštini Crne Gore usvoji Rezolucija o osudi ruske agresije, kako bi crnogorski Parlament bio prvi u regionu koji bi usvojio jedan ovakav dokument. SDP očekuje od svih političkih subjekata koji su iskreno privrženi univerzalnim međunarodnim principima, i koji slijede politiku Evropske unije i obaveze Crne Gore kao članice NATO-a, da podrže ovu Rezoluciju.

Send this to a friend