Politika

Odštampano 540.026 glasačkih listića u bjelopoljskoj štampariji Merkator

Ilustracija

U bjelopoljskoj štampariji Merkator odštampani su glasački listići za parlamentarne izbore u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta. Glasački listići na službenom jeziku štampaće se na formatu B-5, a na dvojezičnom pismu, na formatu A-4, piše Dan.

Predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović je kazao da je prije štampanja sprovedena procedura za provjeru ispravnosti listića, što su potpisali svi članovi DIK-a, koji su se, kako je kazao, mogli uvjeriti u kvalitet papira i zaštitu od UV zračenja.

“Nakon toga smo pripremili prvi listić i utvrdili da je ispravan. Poslije utvrđivanja ispravnosti dao sam nalog za štampanje, koje je u toku dana završeno”, rekao je Ivanović.

U Crnoj Gori će 30. avgusta glasati 540.026 građana, pa će biti štampano i toliko izbornih listića.

“Na dvojezičnom pismu će biti 36.763 listića, a na latiničnom 503.263. Broj rezervnih glasačkih listića iznosi 3 odsto od ukupnog broja glasačkih listića, odnosno 16.201, od čega na latiničnom 15.098, na dvojezičnom 1.103. Ukupan broj glasačkih i rezervnih listića koji se štampaju je 556.227”, saopštio je Ivanović.

U ime štamparije Merkator, Jasmin Omerhođić je kazao da je sve urađeno na profesionalan, zakonit i transparentan način.

U Crnoj Gori će se glasati na 1.217 glasačkih mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrkela
Gost
mrkela

Na žalost koaliciji dražin mir a na sreću Crnoj Gori !

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Srecno svima koji vole Crnu goru!!!

Loznice
Gost
Loznice

A što nije u državnoj štampariji Obod na Cetinju, kao vazda od 1945. do danas, nego u privatnoj DPS štampariji Omerhodžića?

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Malo da ih poguraju…hahahaha! Šalim se! Omerhodzići su mnogo dobra porodica,nije uopste bitno kojoj partiji pripadaju,bitno je da su veliki radnici i časni ljudi..100%

Patkova otoka
Gost
Patkova otoka

Bitno je kojoj partiji pripadaju itekako. Udarili im asfalt do kuće, pa rasvjetu do kuće, pa ih rasporedili za odbornike i na funkcije, pa im evo sad namještaju i državni posao, a imaju državnu štampariju u kojoj radnici ne primaju plate. Pi.

Terri
Gost
Terri

Čista laz zavidan si srbine, eto što častan narod i bježi od vas srba

komitovic
Gost
komitovic

tako je 🇲🇪👆🇲🇪👆🇲🇪👆

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Da bi lakše krali ahahahaha

komitovic
Gost
komitovic

zivjeli OMERHODZICI .

mula jusuf
Gost
mula jusuf

a na ćirilici koliko

Send this to a friend