Politika

Odupri se: Pejović u našem pokretu od ideje o pokretanju protesta do danas

FOTO: Facebok "Odupri se"

Od ideje o pokretanju protesta do današnjeg dana Dejan Pejović je u pokretu Odupri se, a on je i kreator logoa Odupri se, saopštili su danas iz tog pokreta zbog, kako su kazali, nedoumica koje mogu izazvati najnovija saopštenja SDP-a, a naročito polemika sa Pejovićem – jednim od šestoro pokretača protesta.

<<<SDP: Građani nek zaključe ko je od protesta napravio promociju partije<<<

“Partija u kojoj je uoči prvog protesta Dejan Pejović još bio, Demokratska Crna Gora, kao ni većina ostalih opozicionih stranaka, nije dala podršku našem prvom protestu uoči njegovog održavanja 2. februara. Najavila je da njene vaninstitucionalne aktivnosti počinju za nekoliko mjeseci. Ipak, 2. februara ispred VDT-a došli su svi lideri opozicije, osim lidera SDP-a. Od tada do danas Demokratska Crna Gora bez rezerve podržava proteste. Pokret Odupri se posebno je zahvalan njenim aktivistima i članovima koji masovno i organizovano dolaze na sve proteste, a partiji na izdašnoj finansijskoj pomoći”, naveli su u pokretu Odupri se – 97000.

Pejović je, ističu, 3. februara, upravo da bi zaštitio pokret Odupri se od manipulacija kakve se sada događaju, odbio da bude lider pokreta i da u njegovo ime izlazi u javnost.

“Prvi put je, nakon upornih zahtjeva pokretača i organizacionog tima, to učinio na posljednjem protestu 21. maja. Sve što je rekao bilo je i ostaje zvanični stav pokreta Odupri se. Podsjećamo SDP da su mnogo oštrije i teže kritike toj partiji, i to na protestima, preko medija i lično lideru SDP-a, uputili dvoje od petoro vođa pokreta Odupri se, ali ta partija nikad nije javno reagovala”, poručuju u tom pokretu.

Kako dodaju, nikakvog razloga nije bilo za ovu zbunjujuću odvojenu polemiku sa Dejanom Pejovićem.

“On jeste zadržao opozicioni mandat u kotorskom parlamentu, zato što su i vođstvo pokreta i cijeli organizacioni tim, od početka do kraja bili protiv rušenja opozicione koalicije u Kotoru i kršenja Sporazuma o budućnosti na taj ili bilo koji drugi način”, ukazuju u pokretu Odupri se – 97000.

Poručuju da SDP sad uzalud saopštava kako ne želi da unosi razdor u pokret Odupri se i time ugrozi proteste.

“Javno iznošenje stava da je Dejan Pejović tokom protesta radio za svoju bivšu partiju, da je govor 21. maja njegov lični stav – jeste pokušaj raskola među organizatorima protesta, na sreću neuspješan. Da ipak ponovimo, pokret Odupri se jedinstveno stoji iza svega što je Dejan Pejović učinio za proteste ili rekao povodom njih. SDP-u i javnosti ostavljamo da ocijene koliko ja ta partija doprinijela protestima Odupri se i poštovanju Sporazuma o budućnosti”, zaključuju u pokretu Odupri se – 97000.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsije
Gost
mojsije

Koje i koliko zasluzan za pokret Odupri se-97000 nije bitno obzirom da ce taj pokret uskoro ugasiti.Sta su sve zahtijevali i sta su sve izjvljivali treba zaboraviti kao nesto neshvatljivo,primitivno i bez iole kulture.

Fileopg
Gost
Fileopg

dik je trajala prevara trajali ste i vi i Demokrate i njihov MAGISTAR…

Filip Blok 5
Gost
Filip Blok 5

Zato što svi mislite kao Pejović Demokrata ste sa 15.000 pali na 150 ljudi. Sram vas bilo!

Luka
Gost
Luka

Zato su vam propali protesti

Kinez
Gost
Kinez

Dzabe im prica, vise niko i ne podrzava putujuci cirkus.

Kotor
Gost
Kotor

Vama Kinezu pokret kad je bio najmasovni bio je brojcano manji nego ovaj od 21 maja.

Enesa
Gost
Enesa

Ovi protesti se brzo raspadaju.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

A oni se medjusobno ne mogu gledati, a ne da se dogovaraju i budu slozni i jedinstveni.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

E blago njemu kad ga ovi brane

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Becic jednim ruckom kupio lojalnost i protest

Kaktus
Gost
Kaktus

Ja samo cekam da se zavade odupri se sa frontom oko placanja rucka

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ao sprdnje ove ne zna se ko manje ima pristalica oduprise ili sdp ,a bjez

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ko je veci udbas sdp ili odupiraci ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Nisam znao da je za pohvalu biti odbornik vladimira jokica …

Send this to a friend