Politika

Ognjenović: Zdravstvenim radnicima značajno povećati koeficijent zarade, u skladu sa težinom posla koji obavljaju

SDP već nekoliko godina uporno predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim tražimo da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju, poručila je kandidatkinja za odbornicu SDP-a Srcem za Nikšić, Lidija Ognjenović.

“Nedopustivo je da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade. Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika. Smatramo da u budžetu grada Nikšića, kao drugog po veličini i značaju u Crnoj Gori, mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu. Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja”, poručuje u saopštenju.

Ona smatra da zdravstvene ustanove u gradu mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine.

“Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici. Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje”, ističe Ognjenović.

Borba protiv korona virusa, dodaje,  najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem.

“Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo”, ukazuje ona.

Zatim je poručila da temelji jake države i Nikšića  treba da počivaju na snažnom zdravstvenom sistemu.

“Ta borba nema alternative jer nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema. To je srce stabilnosti svake društvene zajednice. To je i jedna od osnovnih politika svake socijaldemokratije. Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP-SRCEM ZA NIKŠIĆ”, da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić”, zaključuje Ognjenović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Glasam 3 SDP
Gost
Glasam 3 SDP

Svaka cast doktorici i cestitoj SDP!
Pobjedjujemo u Niksic!
Imate moj glas..

sluzbenik
Gost
sluzbenik

Nekate e ce ih zvat sve premijer i izvikat im se dobro kao prosvjetnim radnicima i jos priprijetiti smanjenjem plata

Nika
Gost
Nika

Podrška za divnu doktorku Lidiju,građanku i humanistu,i za autenticnu SDP!

Grunf
Gost
Grunf

Sjajna doktorica i odlična osoba. Drago mi je da je krenula ovim putem.

Send this to a friend