Politika

OIK Berane odbila Stranku pravde i pomirenja

Berane

Opštinska izborna komisija Berana rješenjem je odbila da proglasi izbornu listu „Stranka pravde i pomirenja – Berane za pravdu“,  prijavljenu za izbore raspisane za 4. februar, saopšteno je iz ove partije.

“OIK Berana nije uvažila naš zahtjev za primjenom afirmativne akcije definisane članom 43 Zakona o izboru odbornika i poslanika a u vezi sa prihvatanjem tzv. manjinske liste za koju je trebalo 150 potpisa. Komisija je u svom odlučivanju vodila računa prije svega o političkim interesima partija koje su ih delegirale, a u smislu primjene zakona, nastojala politički interes podvesti pod kakav-takav pravni okvir, upravo na štetu zakonitosti”, navode iz Strabje pravde i pomirenja.

Kako navode, ispunili su zakonom predviđene uslove, te će dodaju oni, nezakonito rješenje biti osporeno pred nadležnom Državnom izbornom komisijom. U partiji vjeruju da će nakon drugostepenog odlučivanja njihova lista biti uvrštena u izborni proces.

“Koristimo priliku da se zahvalimo građanima Berana koji su podržali našu listu uz obećanje da ova stranka neće iznevjeriti njihovo povjerenje i da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se pojavi na izbornom listiću lokalnih izbora u Beranama”, zaključuju iz ove stranke.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nera
Gost
Nera

A sto ih odbijate,nijesu nista gori od svih ostalih.

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

Dalje nece moci…deco oo decoo…decoo…izbusite im gume…deco ne moze ne moze ne moze…

Send this to a friend