Politika

Omeragić: Nova Vlada je Crna Gora u malom

Adel Omeragić, Foto: BS

U novoimenovanoj Vladi Crne Gore Bošnjačka stranka imaće dva ministra. Ervin Ibrahimović novi je potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija, dok Admir Adrović preuzima Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

“Zadovoljni smo da je Crna Gora danas dobila novu vladu. Ovaj koncept manjinske vlade smo mi zagovarali još od završetka parlamentarnih izbora 2020. godine. Optimisti smo da će manjinska vlada, čiji je Bošnjačka stranka konstituent, biti odlučna da Crnu Goru vrati na put evropskih integracija. Jedan od prioriteta bit će svakako i životni standard građana. U fokusu politike buduće vlade sigurno će biti građani. Svjesni smo činjenice da trenutno imamo najskuplje gorivo u regionu, rasta cijena osnovnih životnih namirnica i pred novom vladom je mnogo posla”,  kazao je za Avaz portparol Bošnjačke stranke, Adel Omeragić.

Razlika između nove i prethodne crnogorske vlade koju je vodio Zdravko Krivokapić je što u novoj participiraju pripadnici manjinskih naroda.

“To je jedan veliki iskorak. Nova vlada je na neki način Crna Gora u malom, u njoj su ministri bošnjačkog, albanskog i hrvatskog naroda, pa na taj način Crna Gora šalje poruku i zemljama u okruženju da svi moramo dati doprinos na planu demokratizacije društva, okupljanja svega onoga što je dobro, tako da vjerujem da će nova vlada napraviti iskorak i na planu regionalne saradnje”, ističe Omeragić.

Osim ekonomskih i pitanja evropskih integracija jedan od prioriteta biće i deblokada institucija.

Send this to a friend