Politika

Omeragić: Odluka Agencije za sprječavanje korupcije opasan presedan

Elvis Omeragić

Odluka Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da nedostavljanje propisane dokumentacije u zakonskom roku od strane Opštine Gusinje opravda epidemijom korona virusa predstavlja ozbiljan pravni presedan, saopštio je nosilac liste “SDP – Za jako Gusinje”, Elvis Omeragić.

“Ovo posebno, jer se ovakva mjera donosi samo za Opštinu Gusinje, dok za druge opštine gdje se održavaju izbori ovo ne važi.  Potrošnja novca u periodu izborne kampanje mora biti transparentna i svaka zloupotreba novca građana može narušiti izborni legitimitet i suštinu izbornog procesa”, kazao je on.

Zakonom o izboru poslanika i odbornika,kako je rekao, jasno su propisana pravila izvještavanja o utrošku novca u toku izborne kampanje, kao jedan od segmenata kontrole nad protokom novca iz lokalnog budžeta.

“Kako nas je i kriza izazvana virusom naučila, skoro svi izvještaji ove vrste se mogu dostaviti elektronskim putem i na isti način objavljivati na internet stranici opštine.  Ovakve odluke izazivaju sumnju u regularnost izbornog procesa i pozivamo ASK, ali i druge državne organe da je hitno ukinu, kako bi i u Gusinju imali izborni proces poput drugih opština u Crnoj Gori”, zaključuje Omeragić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Amina
Gost
Amina

Tako je. Sve po zakonu. Ako želimo da imamo jaku državu moramo raditi na poštovanju zakona. Bravo za SDP.

Marija
Gost
Marija

SDP zaista ima odlične ljude.

Aldan
Gost
Aldan

Bravo doktore. Ovog čovjeka cijeni cijeli sjever.

Goran
Gost
Goran

Jedina partija koja brine o svim krajevima nase zemlje.

Send this to a friend