Politika

Onima koji ne dolaze na posao 16 hiljada eura

Skupština Crne Gore za februarske neto zarade poslanika izdvojila je oko 125 hiljada eura, od čega je više od 15.900 eura isplaćeno poslanicima koji bojkotuju parlament, piše današnja Pobjeda.

Za februarske plate Demokrata, čiji poslanici bojkotuju Skupštinu od početka saziva, izdvojeno je 11.250 eura, od čega je najveća zarada 1.437 eura isplaćena Borisu Bogdanoviću. Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić primio je za februar 1.417 eura.

Dritan Abazović iz Ure, koji takođe nikada nije ušao na zasijedanje u ovom skupštinskom sazivu, za februar je primio zaradu od 1.437 eura.

Poslanici SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević, takođe istrajni u bojkotu, primili su februarsku zaradu 1.627, odnosno 1.601 euro.

Od onih kojih redovno obavljaju radne obaveze najveću zaradu za februar primio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, i to 2.277 eura, dok je odmah poslije njega potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović, sa neto platom od 2.053 eura. Više od 1.900 eura neto zarade primili su Maja Ćatović, Petar Ivanović i Obrad Stanišić iz DPS-a. Među poslanicima čije su zarade najveće za februar su i Luiđ Škrelja (1.878), Suad Numanović (1.878), Branko Čavor (1.851), Predrag Sekulić (1.826), Miodrag Vuković (1.811), kao i potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu (1.838). Ervin Ibrahimović iz BS primio je 1.833 eura.

Od opozicionih poslanika po visini zarade za februar prednjače nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović (1.846), kao i poslanici iz DF-a Branko Radulović (1.838), Predrag Bulatović (1.785), Marina Jočić (1.759), Strahinja Bulajić (1.706). Zarade lidera DF-a Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića iznosile su 1.614, odnosno 1.456, odnosno 1.627 eura.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić za februar je primio 1.706 eura. Poslanik SDP-a Džavid Šabović, čija partija ne bojkotuje parlament, ali on nikada nije došao na zasijedanje u ovom sazivu, primio je februarsku neto zaradu od 1.733 eura.

Februarska zarada generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Jovićevića iznosila je 1.901 euro, a njegovih zamjenika Mersudina Gredića i Marije Mirjačić 1.278, odnosno 1.272 eura. Pomoćnice Jovićevića, Jelena Radonjić i Nataša Komnenić, zaradile su za februar 1.066, odnosno 1.059 eura. Sedmorici savjetnika predsjednika Skupštine isplaćeno je 8.932 eura, a neto zarada savjetnika potpredsjednika Gencija Nimanbegua iznosila je 1.012 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mali stimulans
Gost
Mali stimulans

Ne bi loše bilo da im se malo pojača plata

Cantona777
Gost
Cantona777

BRAVOO 1400 DO 1800€ A VI 75 POSTO STANOVNISTVA RADITE ZA 300-400EURA

Cetinje
Gost
Cetinje

Oni ne dolaze i primaju platu,a dps krade i prima platu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koliko primaju oni koji dolaze a upropastiše nas ?

Klošarkaš
Gost
Klošarkaš

Neki su pravili vatromete kad su prebačili 100 miliona!

Lipovo
Gost
Lipovo

Predsjednik Skupsstine ima SEDAM savjetnika? Za svaki radni I dva neradna dana u sedmici, po jedan. I to kossta, samo platom za godinu dana visse od 100000€. Premnogo, pa da su Ajnsstajni!

Maximilian
Gost
Maximilian

Mala je razlika izmedju ovih koji ne dolaze i ovih koji dolaze, u pogledu borbe za prava onih koji su ih tu doveli…

Danko
Gost
Danko

Tako treba !!! Samo naprijed!!! I nemoj ko slucajno da kaze da su nesto ukrali!!! Oni su uzeli a to sto ih mi pustamo to je druga stvar! Prije nego nego nesto rece to vazi za sve koji grdne pare uzimaju iz budžeta a ne dolaze na posao. Bravo majstori, udri po govedima!!!

delboj
Gost
delboj

Vise su uradili za CG vanistitucionalnim djelovanjem ti sto ne dolaze na posao zadnjih godinu, nego kompletna pozicija i opozicija u parlamentu zadnjih 30 godina.

Danko
Gost
Danko

Vise sto jes jes! Za Srbiju! Za CG nijesu!

Fileopg
Gost
Fileopg

ovaj tekst medijski koncern sigurno neće objaviti…

Miki Pg
Gost
Miki Pg

Radni ucinak im je nula, takve treba i plate da imaju

Velimir
Gost
Velimir

Lijepo,odlično!
Pošteno!
SRAM VAS I STID BILO !

Neso
Gost
Neso

Blago njima.

Slavko
Gost
Slavko

Nije to nista, to dps ukrade za 2 sata…

kakodane
Gost
kakodane

Zašto neko ne izračuna kolko je crnogorski budžet oštećen od Svetozara Marovića i Miga Stijepovića. Kolko je budžet oštećen od strane Br4kovića i ostalih Milovih kumova i prijatelja? Smiješne bi bile ove 16.000 kolko je “bolesno tkivo” miliona pronevjerilo!

Pitam se
Gost
Pitam se

Okle Petar I u februar a nije poslanik

E viva
Gost
E viva

Vaskez regulisi ovo.

No name
Gost
No name

Jednom riječju – sramota!

brko mali
Gost
brko mali

sramota, ne bi im trebalo centa dat no te pare preusmjerit u banku hrane ili nekome kome je potrebno.

kakodane
Gost
kakodane

Ka što ste do sad proslijeđivali Svetozaru Maroviću i Migu Stijepoviću.

JovoKapa
Gost
JovoKapa

U subotu svi u šetnju, zbog naše djece !!!

JaviSe
Gost
JaviSe

mislis u nerede?
Nemojte. Zbog djece.

JovoKapa
Gost
JovoKapa

Pokazali smo do sada kako se to radi, mirno i sa puno ljubavi. Temelji se vec ljuljaju, pitanje je samo kada ce da padne i koga ce da povuce sa sobom. Hoces li i ti svojoj djeci da pricas kako je normalno da ovi vladaju 30 godina a da ti i ja gladujemo ???

kliment
Gost
kliment

da im se placalo po 30% sttuja bo manje kostala

Tutancamon
Gost
Tutancamon

Zasto ne bojkotuju platu? kad im sve crnogorsko smrdi…pljake

Poslovodja
Gost
Poslovodja

Koliko bi dobili da “dolaze na posao”?

Send this to a friend