Politika Ministar odbrane Predrag Bošković obišao radove koje izvodi Inžinjerska četa

Ono što Vojska želi da radi na Sinjajevini može samo da koristi građanima

Ono što Vojska Crne Gore želi da radi na planini Sinjajevini može biti samo od koristi svim građanima Kolašina, Mojkovaca i Šavnika. Na ovaj način Vojska će pomoći stanovništvu koje ima katune na ovoj planini i ovo danas je jedan doprinos tome da kroz izgradnju infrastrukture približimo planinu ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete ovu lijepu planinu, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je danas sa delegacijom i predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem, obišao radove koje u reonu Sinjajevine u selu Polja izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.

Pripadnici Inžinjerijske jedinice vršiće opravku infrastrukture i rekonstrukciju puta u dužini osam kilometara. Tokom ove godine Vojska Crne Gore bila je angažovana u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Kolašinu, a prije nekoliko dana otpočela je radove i u opštini Mojkovac, na lokaciji katuna Ckara.

 

Bošković je naglasio da aktivnosti Vojske Crne Gore u narednom periodu ni na koji način ne mogu da zagade ili devastiraju prirodu, jer će vojska pored ovih infrastrukturnih projekata za dobrobit građana dio ove planine koristiti za vjezbovno nastavne aktivnosti, a to su potvrdile sve studije koje su rađene u zadnje vrijeme.

“Radovi koje je prethodnih dana Vojska Crne Gore vršila u opštini Kolašin, gdje je prema Sinjajevini prošireno preko 11 kilometara puta, kao i trenutni radovi, samo su jedni od pokazatelja odnosa Vojske Crne Gore prema mještanima i njihovim potrebama”, istakao je ministar.

Predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić istakao je da nije prvi put da Inžinjerija Vojske Crne Gore pruža pomoć civilnim institucijama i radi na popravljanju puteva u našoj opštini, kao i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

On se zahvalio na nesebičnom angažmanu pripadnika Vojske Crne Gore u cilju unapređenja života mještana katuna Ckara i cijele mojkovačke opštine.

Ispred mještana sela Polja, ministru Boškoviću i pripadnicima VCG obratio se Petar Krgušić, izražvajući zahvalnost za veliki posao koji Vojska Crne Gore čini i napore koje ulaže kako bi stanovništvo Mojkovca, Kolašina i okolnih sela imalo kvalitetniji život, posebno oni koji u ovim krajevima izdižu stoku, naglasavajuci da je Vojska uvijek dobrodosla na Sinjajevinu.

Krgušić je stakao duh zajedništva i prisnosti između Vojske i građana, podsjećajući da su oni uvijek spremni pomoći u svim situacijama i kada je to potrebno.

Pripadnici Inžinjerijske čete u narednom periodu biće angažovani u opštini Mojkovac na devet putnih pravaca. Radovi koje će realizovati baziraće se na popravci infrastrukture, nasipanju i valjanju puteva.

Ministarstvo odbrane i Opština Mojkovac imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih ali i probijanje novih puteva na ovoj teritoriji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Vidicete vi kad vam naprave put gore kad pocne gradnja i za vojsku a i za nase novokomponovane biznismene vile, zgrade i hoteli.

ne zaboravimo
Gost
ne zaboravimo

Crna Gora je bombardovana zbog srpskih gluposti

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Prekopavanje ubojitim sredstvima tkz granjivanje

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Ovaj Bošković samo iz svemira još nije skakao

Pekovic
Gost
Pekovic

Napravite put kroz krnju jelu pa onda vjezbajte

Sara
Gost
Sara

Ckara ima put vodu struju odavno.Zaboravlja se da je to nekad neko radio.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Prisnost između vojske i gradjana mora biti na najvišem mogućem nivou!
To je prava vojska i jedina vojska naša koju moramo svi voljeti i poštovati!
Ko je ne voli i ne poštuje neka ga djavo nosi tamo dje mu je draža neka druga vojska!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Volimo te vojsko CG…

Ljubo
Gost
Ljubo

Naprijed VOJSKO

Ubljanin
Gost
Ubljanin

OPET ISTA FILOZOFIJA, ZAMJENA TEZA…PA KOJA CRNOGORSKA VOJSKA KAD JE TO NATO PROTEKTORAT? U GROB SE PREVRCU PRECI

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta će nama vojska ionako nam je pola države prazno nema žive duše šta to oni štite i zakoga

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovo negodovanje je protiv drzave crne gore ….niko nije napravio metar puta ….sad sinjajevinu treba pribliziti ljudima i naravno sacuvati je …..uraditi struju vodu put ….ne mozemo crnu goru ostaviti kao nedodjiju …

slaycity
Gost
slaycity

Cudo jedno kakva prizemna svijest, pominje se put kao civilizacijsko dostignuce. Davno ga je drzava trebala napraviti do katuna i na pravi nacin pristupiti valorizaciji ovog dragulja prirode. A ne da ga arce barutom.

Beli Orao s 4S
Gost
Beli Orao s 4S

Kada je Bošković sa družinom propagirao prednosti NATO pakta, bila je priča da je NATO-u bitno da ovaj region otmu iz interesne sfere Rusije, da će nas štititi a da ukupni troškovi Crne Gore biće 70 centi po stanovniku. Imaju te izjave na Internetu, a troškovi odoše na 7O MILIONA!!!, VOJNICI NA RATIŠTA… PA IM VJERUJ!

30.04.2017. god
Gost
30.04.2017. god

Finansijska obaveza Crne Gore prema NATO-u za potrebe članarine na godišnjem nivou, iznosiće oko 450 hiljada eura, odnosno 0,027 % od ukupnog zajedničkog godišnjeg NATO budžeta. To su jedina sredstva koja je Crna Gora u obavezi da izdvoji za potrebe NATO-a! Kako je ministar Bošković slikovito precizirao, to znači da će svakog građanina Crne Gore članstvo u NATO koštati 72… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Ko placa angazman nasih vojnika u Afganistanu ???

Cuca iz Boke
Gost
Cuca iz Boke

Ti i ja, Bokelju!

Fileopg
Gost
Fileopg

,,Ekolozima” smeta jedino što je VOJSKA CRNE GORE naša vojska, da je kako srpska ili ruska sa slavljem bi je dočekivali raširenih ruka i noga, no biće ih želja na tuđu vojsku ka babu na zlatne zube ili tvrdu kočanjinu od kupusa….

evo se krstim
Gost
evo se krstim

e što bi ste JNA mogli zabraniti

Micko
Gost
Micko

To je bila prava vojska.

Gogi
Gost
Gogi

Taj put je probijala JNA pa red je da ga nasa vojska i odrzava

Send this to a friend