Politika

OO Demos Tivat napustilo 15 članova

OO Demos Tivat napustilo je 15 članova, saopštio je danas dosadašnji predsjednik odbora Igor Jovović.

“Kao drugi po brojnosti odbor Demosa napuštamo stranku koju je predsjednik privatizovao. Crnoj Gori su potrebne promjene i stvaranje evropske države, a ne flertovanje sa nacionalizmom i privatizovanje stranačkih finansija zarad osiguranja još jednog mandata gospodina Miodraga Lekića”, sapoštio je Jovović.

Partiju je neodgovorni predsjednik sa 3.000 članova doveo na sada već, manje od 100, a sve zbog odbijanja svake vrste aktivizma koju je tražilo članstvo. Umjesto rada u korist stranke i građana koji DEMOS finansiraju, kako dodje u saopštenju, cilj predsjednika je bio samo osiguranje svoje fotelje i poslaničkog mandata još četiri godine.

“Gospodin Lekić nije spreman preuzeti odgovornost kada ga preglasa Predsjedništvo koje sam bira, niti kada to čini Glavni odbor. Skoro polovina članova Predsjedništva Demosa je na Lekićev predlog odbila biti na listi koalicije „Mir je naša nacija“. To je vjerovatno najneozbiljnije vođenje partije u crnogorskoj istoriji. Tražiti odgovornost od vladajuće koalicije, kada na ličnom primjeru ne postoji, ne može biti politika kojoj vjerujemo i na to moramo ukazati”, navodi se u saopštenju.

Pored organizacionih problema i neodgovornosti na koje godinama ukazuju u okviru stranke, Demos je i u odnosu na programska načela skrenuo sa puta stvaranja građanske i sekularne Crne Gore.

“Umjesto da doprinosimo napretku zemlje i ukazujemo na korupciju, predsjednik stranke je odabrao jednostrano svrstavanje, protivno građanskim i evropskim vrijednostima. Kršenje zakona sada već, uočava se selektivno, koketiranje sa svakim nacionalizmom ili velikodržavljem nije problem, ako je predsjedniku Demosa poslanička fotelja upitna. Umjesto programa i vizije, Crna Gora se ovakvom politikom jedino može vratiti u prošlost”, dodaje se u saopštenju.

Borisli smo se i ukazivali u okviru stranke da se to promijeni, ali navode da više ne mogu da budu dio toga.

“Kao najveći odbor u stranci nakon odbora Glavnog grada, 15 članova OO Demos Tivat napuštaju stranku”, zaključeno je u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stranac
Gost
Stranac

Lekić kad je bio ambasador u Rim je bio sve samo ne ambasador to je moje licno iskustvo sa njim. Ne bi glasao stranku u koju je on nema tih para na svijetu jer je ološ

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Oce Lekic da jede koljenice zna li mrco da je to katastrofalno za njegov stomacic

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ko je kafu popio u tivat zna da dps crnogorske partije u tivtu dobijaju 90 posto glasova

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

E ovo je slika opozicije

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Sve Ok, samo što čekaste do ssda. Tu mi nešto ne štima.

petrai.
Gost
petrai.

Čekasmo momenat da gradjani ovo ne zaborave do izbora.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A dobro Tivat je velika opština, sto je 15 članova 🤣🤣🤣

Što se čini😅
Gost
Što se čini😅

A šćaše Lekić državu vodit 🤣

Prophet
Gost
Prophet

Eto ti je bolji Fijip bio

Etotako
Gost
Etotako

Prvi poraz velikosrpskog nacionalizma i to iznutra

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Evo kako pada prethodnik Mladena Bojanića. Na isti način će se prosuti i njegov nasljednik Zoran Krivokapić.

Send this to a friend