Politika

Opet nije bilo kvoruma: Sjednica cetinjskog parlamenta odložena i danas 

SO Cetinje (Foto: RTV Cetinje)

Osma sjednica Skupštine prijestonice Cetinje još jednom je odložena zbog nedostatka kvoruma. Jedanaest prisutnih odbornika nije bilo dovoljno da se održi sjednica pa je predsjednica parlamenta Maja Ćetković zakazala novu sjednicu za osmi februar, prenosi RTV Cetinje.

Razlog za najnovije, četvrto odlaganje nastavka sjednice leži u tome što prethodno, takođe zbog nedostatka kvoruma, nije odžana sjednica Odbora za finansije .

Predsjednik Odbora, odbornik DPS-a Miloš Ražnatović kaže da zbog nezavisnog odbornika Ivana Ivanovića i dijela opozicije koja koristi njegov nedolazak ne može da se održi sjednica.

“Zbog nedostatka kvoruma Odbor već nekolika puta nije mogao da održi sjednicu, zbog nedolaska nezavisnog odbornika Ivana Ivanovića i dijela opozicije koji koristi taj njegov nedolazak kako bi na taj način opstruirali rad parlamenta. Mi ne možemo da uspostavimo kvorum kako bi donosili važna dokumenta koja se tiču interesa građana Cetinja. Ne mogu da shvatim ljude koji se pozivaju na dobrobit građana Cetinja, a da opstruišu rad organa koji rade u interesu građana”, rekao je Ražnatović.

Prevazlaženje krize on vidi u izmjeni akata Skupštine

“Mislim da mi nijesmo mijenjali skupštinska akta, konkretno Poslovnik o radu Skupštine od 2003. godine i mislim da se izmjenama i dopunama poslovnika sve to može vrlo jednostavno riješiti i spriječiti opstrukcija rada organa Skupštine. Svi oni koji koji vrše opstrukciju, a izjašnjavaju se da rade u njihovom interesu, a ustvari rade obrnuto, biće, nadam se kažnjeni na sljedećim izborima”, smatra on.

Vremena za djelovanje je sve manje, a situacija se može dodatno iskomplikovati ukoliko se probije rok do 31.marta do kada važi Odluka o privremenom finansiranju. Ražnatović ističe da je donešen Statut prijestonice kao krovni akt iz koga proizilaze svi ostali akti.

“Ja mislim da su već formirane komisije za izradu i dopunu svih akata koji proističu iz Statuta tako da mislim da se sve to može u vrlo kratkom periodu riješiti kako bi mogli na jedan kvalitetan način izaći iz ove krize”, zaključio je Ražnatović.

Jedini prisutni odbornik opozicije iz redova Demokrata, Danilo Mrvaljević ponovio je stav od prije petnaest dana, pozivajući na vanredne lokalne izbore.

“Mi smo to u vise navrata ponovili jer pretpostavljamo, znajući njihove sklonosti da će ući u izmjene najvećih akata Prijestonice kako bi akte prilagodili novonastaloj situaciji.Od njih ćete čuti da mi opstruiramo rad parlamenta, a radi se o potpuno suprotnoj stvari. To građani vide i ako nema nikakvog straha, neka raspišu izbore jer ovo je zaista tužno. I vise je nego sramotno da se vladajuća večina ovako odnosi prema građanima Cetinja i da je u blokadi kompltan sistem, nemate ni jedan jedini rezultat osim dodjeljivanja plaketa i fotogrfisanja”, rekao je Mrvaljević.

On misli da se fokus sa odbornika Ivanovića nije premjestio na opozicione članove Odbora za finansije.

“Mi od prvog trenutka ne učestvujemo u radu tih odbora ali oni će pokušati da kažu i da opozicija ne dolazi. To je pravo opozicije, demokratsko sredstvo borbe i to je od prvog trenutka , a ne odkad odbornik Ivanović ne dolazi”, zaključio je Mrvaljević

Nezavisni odbornik Ivan Ivanović nije htio da “dublje komentariše” nastalu situaciju. U telefonskom razgovoru za RTV Cetinje je kazao da je “svoj stav po svim pitanjima saopštio onoga trenutka kada je kao nezavisni odbornik napustio klub Socijaldemokrate.”

U klubu odbornika Demokratske partije socijalista nijesu željeli da komentarišu najnovije odlaganje sjednice Skupštine prijestonice Cetinje

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iva
Gost
Iva

Mrvaljević jedini od opozicije prisutan ali im ipak nije obezbijedio kvorum. Tužno.

Milan
Gost
Milan

Prevarant

Sinisa
Gost
Sinisa

6 DPS odbornika nije došlo. To niko ne pominje.

Milan
Gost
Milan

Nije tacno odbor bi se sastao da dodju samo 1 odbornik URE ili demokrata,za cem podju prvog na banku po nadoknadu za taj isti odbor na kojo ne dolaze.

dps
Gost
dps

Ovo je sve kolo Sase Bogdanovica koji je otvorio Filipu Adzicu kafic u PG a za uzvrat preko njega i Danila Mrvaljevica sabotira Kascelana

IKI
Gost
IKI

kakva predsjedica xaxaxa BRUKA

Vaše ime
Gost
Vaše ime

kašćelan nema lojalne saradnike iz svoje partije

yahoo
Gost
yahoo

SLABO IH JE IZABRAO,

Sefket
Gost
Sefket

Dok se snijeg ne otopi sjedite doma i trosite kastradinu .Po ovoj zimi politiku bistrit nije zdravo.Mozete zaradit kilu ,nedao bog.Zamisli kila na mali mozak.

Esdeovac
Gost
Esdeovac

Ada bolji je sa esdeom no sa depeesom! To mu je i rabota. 😉 Dok nekome ne mrkne drugome ne svane .

dule
Gost
dule

Esdeovac ejasan naziv,vjerovatno neke partije,a sto se tice mrklo-svanulo,tebe je izgleda “zakucilo”ovo prvo,no neka si zdravo.

Potop
Gost
Potop

Prosuće Kašćelan DPS tako da ga više niko sastaviti neće. Zato samo malo strpljenja.

cetinje_086
Gost
cetinje_086

Sasa Bogdanovic i dalje uspijeva da pravi opstrukciju Kscelanu, dok ga Milas ne prevaspita. Kascelanu budi hrabar uvedi Katnica u Opstinu da preispita poslovanje Bogdanovica i podgoricana njegovih

Sinisa
Gost
Sinisa

No bi i Montenegro Bonus sa Gazivodom bio pod lupu godinama se radilo

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Kad će se renovirati Njegoševa ulica jer je prispjela nije evo 4-5 godina.

Jefto
Gost
Jefto

Jeste li vidjeli kako su Sasa i Milena lijepo okitili jelku. Onu su sliku Svetu poslali

Dido
Gost
Dido

Ne daj vam Boze izbora. Dobili bi vas jos ubjedljivije. Uz DPS, kadar SD-a razbija. Veliki plus za Cetinje.

Mira
Gost
Mira

Da sam znala da ce u ovoj mjeri izlagati Cetinjani Cetinjane nikad ne bih glasala URU. No pamet u glavu a ov sad i kakvi god da su ispadose itekako sposobni.

donjopoljac
Gost
donjopoljac

Ko je više lagao Cetinjane od DPS.

Dani
Gost
Dani

Prevaranti 21 vijeka a ovaj ajvan je imao od koga uciti cale mu je izmijenjao partije taman kao i sinko.

Manja
Gost
Manja

A onome je jedino krpa kako valja. Nju ne mijenja.

Marko CT
Gost
Marko CT

Danilo probaj sledeci put trijezan da dodjes na skupstinu. A sto je ovo koji ulicar.

Matija
Gost
Matija

Treba raspisat izbore i pustiti da se formira vlast normalnih ljudi.

Trešnjevo gleda
Gost
Trešnjevo gleda

Krpa men sa 6.3 prosjekom nije ni za Tresnjevo 😂

Cetinje
Gost
Cetinje

Konacno je krenulo Cetinje da se razvija upravo onako kako treba ali zahvaljujuci ulicarima to ide mnogo teze. Ali narod sve vidi. Nikad vise Demokrate, NIKAD!!!

Manja
Gost
Manja

Boze kakav je ovaj Mrvaljevic muljator, isto ćale iz mladjih dana. Egoista koni radi u imteresu PG, Mato Bećković mu je životni idol.

Send this to a friend