Politika

Opozicija napustila sjednicu Skupštine Glavnog grada

Solidarišući se sa odbornicima opozicije u Skupštini Glavnog grada, odbornici Socijalističke narodne partije napustili su danas sjednicu lokalnog parlamenta, saopšteno je iz ove partije.

“Opozicioni odbornici izazili su revolt zbog poslednjih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore i odlučili da bojkotuju današnji rad lokalne skupštine. Odbornici Socijalističke narodne partije smatraju da hapšenje poslanika Nebojše Medojevića, a posebno vrijeme i način na koji je to urađeno, predstavljaju grubo kršenje osnovnih principa demokratije i potrebe da Crna Gora bude demokratsko društvo”, ističu oni.

Odbornica Pokreta za promjene Marija Marović kazala je da je Nebojša Medojević kidnapovan na način koji ne poznaje novije zakonodavstvo.

“Uradili su to pripadnici crnih kapuljača i to u vrijeme u kojem je hapšenje nedozvoljeno. Uz to protiv poslanika se ne može pokrenuti krivični postupak niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, prekršen je clan 86 stav 3 Ustava CG, ukoliko je on još uvjek u primjeni u Crnoj Gori. Budući da Crna Gora pretenduje da bude prva sledeća članica EU, sa ovom državnom politikom i sa ovakvom primjenom Ustava i zakona, uz personalnu garnituru državotvoraca, osnovano sumnjam da od Evrope nema nista. Ja i moje kolege ne želimo da učestvujemo za sad u radu Skupstine, sve dok ne prestane politički progon neistomisljenika”, kazala je ona.

Sa druge strane, u SNP-u podsjećaju da ni u Skupštini Glavnog grada nije ništa bolje stanje ako se uzme u obzir činjenica da aktuelna vlast pokušava „silom na sramotu“ da progura Predlog odluke o izboru rukovodstva – savjeta mjesnih zajednica i, kako ističu iz SNP-a, na taj način preuzme kontrolu nad prvim nivoom lokalne samouprave u Glavnom gradu, ne poštujući ostvarene rezultate političkih partija na lokalnom nivou.

“Vjerujemo, da će vlasti imati sluha za rešavanje problema u našem društvu i da je svima nama u interesu da se problemi rešavaju dijalogom”, zaključuju iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Vlasti tj milo i sluh…vece budalastine nisam do sad cuo…

Velimir
Gost
Velimir

MISLIM DA IM JE NAJPAMETNIJE DA SE NE POJAVLJUJU UOPSTE,
TAKO DAJU NAJVECI DOPRINOS DEMOKRATIJI,
SVE OSTALO JE SILA,PLAC,KUKNJAVA,NEKO IH POKRADE 30 GODINA,
PA KOJA TO OPOZICIONA STRANKA IMA KOCENZUS SAMOSTALNO NA IZBORIMA!?

Fileopg
Gost
Fileopg

ne vidim ni jedan valjani razlog da se nerad naziva bojkotom pošto svakog prvog u mjesecu privuću se blagajni da podignu platu u punom iznosu. Izgleda da je ljepše piti dojč u nekom od kafića nego raditi u parlamentu, a taj nerad zaogrnuti plaštom bojkota.

amo
Gost
amo

Ma koja opozicija ljudi moji,to su samo paraziti koji zive na racun neukog naroda.

Kaća
Gost
Kaća

Neka se ne pojave u banku prvog kad bude plata! Tada cemo postovati ovakve poteze.

Joo
Gost
Joo

Cudo…..inace se pojavljuju samo da uzmu platu…..nikakva steta…….

razocarang i
Gost
razocarang i

Bravo,samo slozno.Sve opozicione stranke,u svim gradovima treba da bojkotuju Skupstinu,sve dok se ne povuku optuznice protiv Medojevixa i Knezevica i pokrene postupak protiv funkcionera koji otvoreno rade van zakona i Ustava.

Nick
Gost
Nick

samo je pitanje da li bojkotuju Skupstine tamo dje su u opoziciji ili i one u kojima su na vlasti…ne vidim da te bojkotuju…tu je izgleda sve u redu…kako ne

Send this to a friend