Politika

Opozicija rizikuje da nestane sa političke scene

Mirsad Bajraktarević

Predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević kaže da očekuje da opozicija u lokalnom parlamentu bude konstruktivna i da na taj način može da utiče na donošenje odluka lokalne vlasti, što bi bilo u interesu građana.

Barjaktarević je za Dnevne novine istakao da početak saradnje na lokalnim izborima nije bio najbolji, ali da očekuje da će se to promijeniti.

“Na konstitutivnoj sjednici ozbiljnost je pokazao samo odbornik Demokrata koji je prisustvovao zasijedanju, dok ostali članovi opozicije nijesu bili tu. Na ostalim sjednicama jesu. To pokazuje da se i oni ponašaju kao i njihove kolege na državnom nivou. Kada ih nešto interesuje tu su, kada ne interesuje, nema ih. Mislim da je interes građana Plava na prvom mjestu”, kaže Barjaktarević.

Predstavnici vlasti u SO Plav imaju 27 odbornika dok ostali imaju svega sedam, pa predsjednik Opštine ističe da od angažovanja opozicije u parlamentu zavisi i njihova politička sudbina.

“Izbori su pokazali koliko ih građani podržavaju. Parlament je šansa da iznesu svoje stavove i konstruktivnošću doprinesu da žitelji Plava bolje žive. U suprotnom, plašim se, nestaće sa plavske političke scene”, rekao je on.

Istakao je da je, u narednom periodu, najvažnija konsolidacija finansija u Plavu.

“Zatekli smo užasno finansijsko stanje. Opština ima dug od oko 4,5 miliona eura. Najveći dio, oko tri miliona je za poreze i doprinose, a oko milion imamo kredit kod Ziraat banke. Imamo nerealan budžet i veliki zastoj u realizaciji započetih i planiranih pojekata”, kaže Barjaktarević.

Barjaktarević je prvi predsjednik Opštine iz redova Socijaldemokratske partije, a za potpredsjednike su izabrani takođe članovi te partije, Blažo Stijović i Nihad Canović. Na konstitutivnoj sjednici koja je održana 9. avgusta za njih su u lokalnom parlamentu glasali odbornici vladajuće većine koju čine Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Demokratska partija socijalista i Albanska alternativa.

Na izborima Socijaldemokrate su osvojile devet odborničkih mandata, BS sedam mandata, DPS šest mandata, SDP tri, Koalicija DF SNP tri, i po jedan mandat Albanska alternativa, Grupa birača Biram Plav i Demokrate jedan mandat.

20 Komentara na "Opozicija rizikuje da nestane sa političke scene"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend