Politika

Opozicija rizikuje da nestane sa političke scene

Mirsad Bajraktarević

Predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević kaže da očekuje da opozicija u lokalnom parlamentu bude konstruktivna i da na taj način može da utiče na donošenje odluka lokalne vlasti, što bi bilo u interesu građana.

Barjaktarević je za Dnevne novine istakao da početak saradnje na lokalnim izborima nije bio najbolji, ali da očekuje da će se to promijeniti.

“Na konstitutivnoj sjednici ozbiljnost je pokazao samo odbornik Demokrata koji je prisustvovao zasijedanju, dok ostali članovi opozicije nijesu bili tu. Na ostalim sjednicama jesu. To pokazuje da se i oni ponašaju kao i njihove kolege na državnom nivou. Kada ih nešto interesuje tu su, kada ne interesuje, nema ih. Mislim da je interes građana Plava na prvom mjestu”, kaže Barjaktarević.

Predstavnici vlasti u SO Plav imaju 27 odbornika dok ostali imaju svega sedam, pa predsjednik Opštine ističe da od angažovanja opozicije u parlamentu zavisi i njihova politička sudbina.

“Izbori su pokazali koliko ih građani podržavaju. Parlament je šansa da iznesu svoje stavove i konstruktivnošću doprinesu da žitelji Plava bolje žive. U suprotnom, plašim se, nestaće sa plavske političke scene”, rekao je on.

Istakao je da je, u narednom periodu, najvažnija konsolidacija finansija u Plavu.

“Zatekli smo užasno finansijsko stanje. Opština ima dug od oko 4,5 miliona eura. Najveći dio, oko tri miliona je za poreze i doprinose, a oko milion imamo kredit kod Ziraat banke. Imamo nerealan budžet i veliki zastoj u realizaciji započetih i planiranih pojekata”, kaže Barjaktarević.

Barjaktarević je prvi predsjednik Opštine iz redova Socijaldemokratske partije, a za potpredsjednike su izabrani takođe članovi te partije, Blažo Stijović i Nihad Canović. Na konstitutivnoj sjednici koja je održana 9. avgusta za njih su u lokalnom parlamentu glasali odbornici vladajuće većine koju čine Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Demokratska partija socijalista i Albanska alternativa.

Na izborima Socijaldemokrate su osvojile devet odborničkih mandata, BS sedam mandata, DPS šest mandata, SDP tri, Koalicija DF SNP tri, i po jedan mandat Albanska alternativa, Grupa birača Biram Plav i Demokrate jedan mandat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Borivoje B.
Gost
Borivoje B.

Divan momak, bradica malko tanka onako da da ozbiljnost priči. je li i ovo Dzavidov kadar.

Plavi
Gost
Plavi

Sd ima 10 odbornika a front i snp 2. Tu pravite gresku

Enko
Gost
Enko

Konstruktivnost,komsolidacija,konstitucija,azurnost I kao zacin na sve….uzasno…. hahahaha,salatara od rijeci. ..

Pa divno haha
Gost
Pa divno haha

ozbiljnost je pokazao samo odbornik Demokrata koji je prisustvovao zasijedanju

Lorenc
Gost
Lorenc

Neka ne bude fronta više

Salem
Gost
Salem

Promjene u pristupu se vec vide. Damir ispunjava ono sto je u kampanji obecao, vec se gradi park ispred skole i sportski tereni iza skole, po najsavremenijim standardima. Mirsad, Nihad i ostali ce siguran sam napraviti rezultat.

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Postavite sekretare, napravite politicki dogovor sa partnerima, otpustite 50-100 radnika i sve na sud ko se ogrijesio o zakonu.
A boli vas uvo za opoziciju. Ona trenutno ni ne postoji u Plavu. I to malo sto ima preci ce u vladajuce partije do sledecih izbora.

Sajma
Gost
Sajma

Damir Šehović je u proslost poslao Dzavida Šabovica, Orhana Redzepagica, Orhana Šahmanovica, Husna Šabovica i ostalu bolumentu, i doveo je ove mlade momke. Uspio je ono što prije njega nijesu 20 godina. Samo naprijed!

svako dobro
Gost
svako dobro

Jos omera sahmanivica iz doma zdravlja da posalje u proslost

Administrator
Gost
Administrator

Svi znaju da je Šehović pomeo konkurenciju u Plavu. Od njega, Omera, Mirsada, Blaza i ostalih momaka ocekujem puno. Samo malo imajte strpljenja

Admin
Gost
Admin

Svi znaju da je Šehović pomeo konkurenciju u Plavu. Od njega, Omera, Mirsada, Blaza i ostalih momaka ocekujem puno. Samo malo imajte strpljenja

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Rezultat koji je SD u plavu postogao je zapravo rezultat ostvaren zahvaljujuci Damiru Šehovicu! On jedini nesto konkretno za svoj kraj radi, siguran sam da ce pomoci ovim mladim momcima koji su preuzeli odgovornost da naprave rezultat, za razliku od prethodne vlasti. Vec Damir pravi skolske terene i park ispred skole. Vjerujem u njega i njegov tim u Plavu.

Seko
Gost
Seko

Prihvati se posla druze,rano si poceo da se zalis.SD je dao masu obecanja,pa da vas vidjmo.Sumnjam da ista mozes,tanak si I ti I tvoja podrska is kafane.

free samples
Gost
free samples

ugasimo sve samo ostanite vi (dps) jer ste samo vi bogom dani da vodite drzavu!!

Kely
Gost
Kely

Sto pricate ljudi?!
Odje nikad nije bilo opozicije, sve je to DPS…

Pajo
Gost
Pajo

Ja znam da Sehovic sad bije glavom u zid sta mu se uradi.Preuzese mu Sabovici partiju, namjestise svoje zetove,jedan predsjednik opstine, drugi direktor NP.A i neka ce mu, sto posijes to poznjes.Presjelo mu je ono jagnje sto su mu pekli prije neki dan u Babino polje.Sad bi narod prekinuo ruku kad vide koga su glasali,ali kasno.Uzivajte.

svako dobro
Gost
svako dobro

Sve dok omera sahmanovica ne maknete sa mjesta direktora doma zdravlja plav bice vam tako sve to on radi i muti. A to je trebso da vam bude prioritet cim ste uzeli vlast u plavu.

Carsija
Gost
Carsija

Ajde śedi drvo na drvo.

Violeta
Gost
Violeta

A ja sam sve mislila da je ovaj momak ispred DPS-a predsjednik, jer mu je tast bio dugogodisnji poslanik u Skupstini CG i predsjednik OO DPS Plav.Kad ono kazu mi da mu je tast oceran iz DPS-a i da je javno presao u SD i tamo vodi glavnu rijec.Samim Mirsadovim imenovanjem to je i pokazao.Bruka sta se radi za goli… Više »

Orhan
Gost
Orhan

Bolje ti je da vidis sto je SD obecala,ni manje ni vise no preko 400 radnih mjesta,opsti preporodi Vidi se da ides kod svog tasta u kafanu,njegov rukopis Opozicija neka se ugasi bas nas briga,na vlasti si pa se pokazi Neka plac sto si sve zatekao….

Send this to a friend