Politika

Opozicija potpisuje Sporazum o popisu koji im šalje Spajić

Foto: Arhiva Vlada Crne Gore
Foto: Arhiva Vlada Crne Gore

Opozicija će potpisati Sporazum o uslovima za održavanje popisa koji im prosljeđuje predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, koji je večeras potpisao taj dokument, saznaje nezvanično CdM. Sporazum treba da potpišu i nacionalni savjeti manjina.

U Sporazumu nije preciziran datum održavanja popisa.

<<<Spajić potpisao sporazum o popisu, čeka se opozicija<<<

Popis stanovništva u Crnoj Gori biće sproveden od 30. novembra do 15. decembra, predviđeno je predlogom Zakona o izmjenama i dopunama zakona o popisu koji je 16. novembra predat u skupštinsku proceduru.

Sporazum o popisu se bavi pitanjima proširivanja popisnih komisija, kontrole unosa prikupljenih podataka, izrade softvera za njihovu provjeru, zabrane partijama da sprovode popisnu kampanju.

Prijedlog sporazuma je poslat nakon što je Spajić prihvatio sve zahtjeve opozicije, a Monstat zvanično najavio novi javni poziv za popisivače.

Predviđeno je proširivanje popisnih komisija sa dva nova člana opozicije i jednim članom vijeća manje brojnih naroda u gradovima u kojima su zastupljeni.

Opozicija je ranije poručila da sada ostaje da se vidi da li se zahtjevi i uslovi mogu ispuniti do predviđenog roka za početak popisa, 30. novembar.

“Važno je obezbijediti ispunjenje svih zathjeva, jer u suprotnom mi nećemo učestvovati u popisu”, poručio prije nekoliko dana vršilac dužnosti predsjednika DPS-s Danijel Živković.

Miraš Dušević

19

avatar
1000
8
11
0
 
17
LabanMNE083Netka inzenjerkNetka inzenjerkZabjelo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE083
Gost
MNE083

Sta je botova ovo je strasno! Vidi se koliko je popis znacajan vucku. sam je izjavio da je to od nacionalnog interesa srbije ! Popis u drugoj drzavi od nacionalnog interesa! To vam sve govori! Bojkot i samo bojkot!

Expert123
Gost
Expert123

Dobro je da je doslo do priblizavanja stavova.I opozicija je dio sistema u jednoj drzavi i treba da se uvazavaju njeni zahtjevi sto je u skladu sa demokratskom praksom.

Milica
Gost
Milica

Partije da ne vode kampanju, a mediji srbijanski mogu. Po vas bijeli dan. okokoko…
mene nećete popisivati

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nama svaki dan prva vjest je Srbija, Vučić.. O čemu pričaš

zoran
Gost
zoran

Moze li se to obaviti ako sam u inostranstvu?

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Može. Popiše te član domaćinstva. Imaš infocentar zavoda za statistiku, gdje se možeš informisati.

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

NE DOZVOLJITI Vučiću i df sa SPC da pobijde . SVI KOJI VOLJE CRNUGORU 🇲🇪 SVI NA POPIS . KO SI CRNOGORAC HRISĆANIN . CRNOGORAC MUSLIMAN ZAR JE TO TESKO .

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ksko se to pobjrdjuje na popisu.Zar se tu ne upisuje ono što si… Ili sad dolaziš na ono što je Mitropolit pričao sa smo svi isti narod pa imao dilemu ko će što napisati

MNE083
Gost
MNE083

U pravu si, ne dozvoliti vucicu i njegovoj sekti da nas popisuju i kao sto ti rece POBJEDE tj prevare! Zato samo BOJKOT !

Zoran
Gost
Zoran

Pratiti, kontrolisati, biti u komisije sa njima i zavrseno. Vise vas cekati necu ocete necete. Ja se popisujem sa mojom porodicom kao crnogorac i tacka. Da se preprica ovo vise. Zivot mi prodje u prepucsvanju.

crnogoracpravi
Gost
crnogoracpravi

DPS ako misli na Crnogorce i Crnu Goru treba da potpise i da pozove da se svi u CG popisu kao Crnogorci jer ce sve drugo biti na stetu a najvise ako pozovu na bojkot.

ciko
Gost
ciko

a sto ako ne potpisu jer znas ….ono oni u vladi ..stvarno ..puno ne znaju

Kolja
Gost
Kolja

Pa ti ako si Crnogorac ne treba da čekaš da te DPS pozove i da od njih tražiš zaštitu. Oni su grobari Crne Gore. Bili su i Srbi i Crnogorci, biće i crni đavoli ako je to u interesu za njihov džep. To je interesna grupacija, nije stranka.

cetinje
Gost
cetinje

crnogoracpravi / Podrska komentaru, da izadjemo sestre i braco Crnogorci Crnogorske NACIONALNOSTI,a PRAVOSLAVNE vjere.

Realan
Gost
Realan

Tako je bojkotom se predajemo ….a po svim anketama ima nas puno više.. čak i predsjednik…Ako je nadzor ok što napokon jeste bojkot zagovaraju samo ubačeni elementi velikosrbi!!!

Laban
Gost
Laban

Nema sad bojkota ,ako se sprovede dogovor.

djusta
Gost
djusta

BOJKOT!BOJKOT!BOJKOT!

Realan
Gost
Realan

Bravo Srbine… pa da vaa bude onds preko 50%..Zelja ce vas biti.

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Biće kako god okreneš.

Send this to a friend