Politika

Opozvan ambasador u Berlinu

Ranko Vujačić

Vlada Crne Gore opozvala je ambasadora u Njemačkoj Ranka Vujačića. To se navodi u odluci koju je Vlada juče usvojila, ali nema pojašnjenja zašto je došlo do smjene ambasadora.

“Da se Ranko Vujačić opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u SR Njemačkoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu, zaključno sa 18. avgustom 2018. godine”, navodi se u dokumentu Vlade.

Najave da će biti povučen pojavile su se još u decembru prošle godine, a tvrdilo se da će prije isteka mandata kući i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Kraljevstvu Borislav Banović, mada takve odluke još nema.

Vujačićje bio na meti krtitika zbog činjenice da je u Srbiji majstor velike Masonske lože, kao i zbog par čudnih izjava o pristupanju Crne Gore EU.

Mandat ambasadora obično traje tri godine, Vujačić je opozvan znatno ranije.

Ambasador Crne Gore u Njemačkoj Ranko Vujačić predao je u martu 2016. godine akreditivna pisma tadašnjem predsjedniku Njemačke Joahimu Gauku, čime je zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Njemačkoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileo
Gost
Fileo

Vatikaneri se ljutili. Sad će postave nekog malteskog viteza:)

Kenan H
Gost
Kenan H

Ovaj je majstor za šnicle.

Edo
Gost
Edo

Ima li neko iz vrha vlasti da odgovori kako je Mason mogao da bude neminovan za ambasadora.Masoni se bave tajnim poslovima, a poslovi države su javni.

Toni
Gost
Toni

Poslovi naše države nisu javni. Na primer, kad pitaš Vladu kome su dodijelili 5 miliona eura ili nešto tome slično, oni kažu da je to tajna.

Ip
Gost
Ip

Ne lupetaj kumim te kapom

nikola nikolic
Gost
nikola nikolic

a kada smo ovdje prije dvije godineprozivali da Vujacic , ne zasluzuje to mjesto jer zivi u Srbiji i ima Srpski a ne cenogorski , pasos .niko iz ovog portala nije zelio da nas podrzi, Sramna je nasa politika a jos sranije novinarstvo…..

Eto
Gost
Eto

Milova sestra, Milo , Zoran Jelic , Misko, Rocen su svi u Srpskoj masonskoj lozi odjeljka Crnogorskog. Imaju slike koje to potvrdjuju kao i snimci. Slike su javne i vec izlazile u javnost. Zasto i njima ne recete da idu u Srbiju???

Drmr
Gost
Drmr

Botovi i Milova sestra je u srpskoj masonskoj loži. Smijete li u njoj reć da ide u Srbiju?

Nova Podgorica
Gost
Nova Podgorica

Pa i Miško-Šiško je mason i još političara, imaju slike, može li biti da su konkurentske!?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

.majstor neka majstorise u srbiju…

Vujadin
Gost
Vujadin

A sto. Je li mu istekao mandat ili rok.

Send this to a friend