Politika

Opština Tuzi: Građani Podgorice imaće uvijek otvorena vrata u našem mjestu i kućama

Tuzi

Imaćete vode, mjesto za deponovanje otpada i uvijek, kao vjekovima, otvorena vrata za dobro i loše vrijeme, u našem mjestu i u našim kućama. Mi mislimo da građanima Podgorice najveća prijetnja dolazi od pojedinih neznalica, ali i šovinisti na rukovodećim pozicijama u Glavnom gradu, poručili su iz Opštine Tuzi nakon što je iz Glavnog grada saopšteno da je predsjednik SO Tuzi Fadilj Kajošaj, kada je saopštio da će blokirati Deponiju i bunare, pokazao primitivizam.

<<<Glavni grad: Kajošaj pokazao zastrašujući primitivizam<<<

Kako su saopštili iz Tuzi, neznanje, u procesu razgraničenja i podjele imovini, između Glavnog grada i Tuzi, se jedino može prepisati rukovodstvu Glavnog grada.

<<<Kajošaj: Blokiraćemo Deponiju i bunare za vodu<<<

“U duhu pozivanja na konvencije međunarodnog prava od strane predstavnika Glavnog grada, želimo da kažemo da bi i prilikom pregovora svaka strana trebala da se drži pravila bona fide, odnosno da pristupa pregovorima u dobroj vjeri i dobronamjerno, kako bi obije strane postigle dobar rezultat. Što se nas tiče, mi smo tako pristupili pregovorima, a neko ko je obilježio istoriju više država je jednom rekao ,,tuđe nećemo, svoje ne damo”, naglašavaju iz ove opštine.

Kako ističu, to je dokazano hiljadu puta tokom prošle, a na žalost i ove godine.

“Većeg primitivizma od „ćeranja“ gostiju, sa sastanka, i svoje kuce nema, a to se upravo dogodilo „domaćinima“ iz Glavnog grada. Dalje o tome nećemo, jer se zna kakav je to domaćin koji tjera pozvane goste, i ko se junakom pravi u svom dvorištu.
Rad članova Komisije iz Tuzi jeste konstruktivan, od samog početka, sa puno želje da se dodje do dogovora, ali nazalost, strana Podgorice jeste destruktivna, a ponašanje pojedinih, u odnosu na albance uopšte, ne zavredjuje komentar”, napominju oni.

Kako dodaju, Crna Gora jeste slobodno i demokratsko drustvo, a pogotovo Malesija, koja je pokazala na djelu kako se ponasa i odnosi prema svima koji dolaze kod nas.

“Mi znamo šta je biti domaćin, i nikad nikome nijesmo uskratili, niti ćemo, pravo kretanja, Njihova zamjena teza je nemoralna i ima ukus, nama poznatih kuhinja. Nadalje, pokušaji vrijedjanja lično gospodina Kajošaja, samo pokazuje da su pojedini zalutali na rukovodećim mjestima, i da zaista nijesu mnogo odmakli od srednjovjekovnih shvatanja svijeta! O tome, ko još nije koračao u novom milenijumu, najbolje bi dokazale kamere, ukoliko bi snimale tok sjednica”, naglašavaju iz Opštine Tuzi.

Ali, kako dodaju, razumiju njihov vapaj i pokušaj da svoje neznanje o procesu podjele imovine, pokriju nedoličnim saopštenjima, “pa i plasiranjem nesitina, kako smo se dogovorili pa smo se predomislili”.

“Ovakve neistine, gospoda mogu primjenjivati samo u svojim kabinetima. No da sumiramo činjenično stzanje, a to je da sve što smo stvorili do osnivanja opstine Tuzi, jeste zajednička imovina. Zakonom je jasno definisano, u administrativnom pogledu planiranja prostora, kao i u pogledu ubiranja poreza, dokle je nadležnost opštine Tuzi. Tačno je Uprava za nekretnine upoznala Komisiju gdje sve pokriva odgovornost opštine Tuzi i prema svim ovim pokazateljima, prostor gdje se odlaže otpad je u Tuzima. Dokaz ovoj tvrdnji jeste i to što doo “ Deponija “ porez plaća oštini Tuzi, a zna se da se prirez plaća opštini na čijoj teritoriji zaposleni obavlja svoju djelatnost. Čisto i jasno”, napominju oni.

U Opštini Tuzi tvrde da su ponudili da ustupe na trajno upravljanje, normalno, uz nadoknadu, a nije prihvaćeno, i to je njihova odluka.

“Sigurni smo da ćemo mi bolje upravljati Deponijom, i naravno preuzeti sve njene obaveze, jer nema te arbitraže na svijetu, koja može drugačije odlučiti, osim ako bi neko mislio da je Crnoj Gori mjesto uz Sjevernu Koreju, ali ni ovo nećemo dozvoliti.
Ne vjerujemo da neko normalan i dobronamjeran, dijeli razmisljanje sekretara Jakšić, da je Deponija javni interes, i da njome treba da upravlja Glavni grad, kao da smo mi iz opštine Tuzi nešto drugo”, navode oni.

Kako dodaju, i ti građani Podgorice ne treba da uopšte pomisle da mogu imati nešto loše iz opštine Tuzi, kako pokušavaju predstaviti gospoda iz glavnog grada.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikica iz Tuzi
Gost
Nikica iz Tuzi

Sramno ko je na čelu opstine Tuzi

Miljesss
Gost
Miljesss

A ja nebi obraćao pažnju na nepismene ljude oni jos zive u 16 vijeku.Nika da komentarse nesto dno dna

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Još malo pa ćete tražiti Tuzi Republika!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Zar već nije?

Send this to a friend