Politika

Opštini Tuzi u donošenju propisa dragocjena iskustva Ulcinja, Budve i Tivta

Tuzi

V.d. glavnog administratora Opštine Tuzi Robert Camaj i v.d. sekretarke Sekretarijata lokalne samouprave Marina Ujkaj tokom maja su se sastali sa rukovodstvom opština Ulcinj, Budva i Tivat, kako bi sa njima ostvarili saradnju i razmijenili iskustva.

Kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, tokom posjeta tim lokalnim samoupravama istaknuta je potreba za ostvarivanjem saradnje u svim pravcima, ukazano na pravne nedostatke, primjenu procedura i dostignuća u strukturama opštinskih organa.

“Opština Tuzi nalazi se u fazi donošenja akata, kao i uspostavljanja svojih organa i službi, što podrazumijeva stvaranje efikasnog sistema, koji će biti u službi svih građana. Iskustvo postojećih i novoosnovanih opština može poslužiti kao primjer da se izbjegnu i prevaziđu eventualne poteškoće, kao i zakonska rješenja koja su se pokazala neispravnim”, istakli su u Opštini.

Službi glavnog administratora i Sekretarijatu za lokalnu samoupravu su, dodaju, povjerene opsežne pravne dužnosti i obaveze, koje se mogu ispuniti samo putem primanja i primjene iskustva koja su se pokazala funkcionalnim u ostalim opštinama.

Send this to a friend