Politika

Oružane snage Italije i Vojska Crne Gore ravnopravni partneri

Oružane snage Italije i Vojska Crne Gore su ravnopravni partneri i imaju jednako važnu ulogu u kolektivnom sistemu bezbjednosti, ocijenio je načelnik Kopnene vojske italijansih oružanih snaga Italije general-pukovnik Salvatore Farina koji je  boravio u posjeti Vojsci Crne Gore. On se tom prilikom sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnju bogatu saradnju oružanih snaga Italije i Crne Gore, upoznali se sa planovima njihovog razvoja za naredni period, kao i modelima zajedničke obuke sa ciljem afilijacije jednog pješadijskog voda Vojske Crne Gore u NATO snage za brzo raspoređivanje (NRDC), koje su locirane u Italiji.

Prvi čovjek Kopnenih snaga Republike Italije se susreo i sa komandantom Pješadijskog bataljona, potpukovnikom Enesom Murićem, te prisustvovao pokaznoj vježbi u Danilovgradu, tokom koje je imao priliku da se upozna sa nivoom obučenosti i opremljenosti pripadnika Prve pješadijske čete iz Nikšića.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Imam tamo neke unučiće i praunučiće, dajte im bombona!

Jozo
Gost
Jozo

Vazda bili .Kao od 12. do 13 .jula 1945.
Dabogda se propalo.
Kakvi partneri ,Crna gora 2000 vojnika i civila ,a Italija par stotina hiljada plus moderna oprema

Vale
Gost
Vale

Ko napane Italiju ima da ga stutnjamo sa ova nasa dva helikoptera.

Boka
Gost
Boka

Pitaste li vojsku Italije,kad ce opet na CT. 🤣

Send this to a friend