Politika

Osmić: SDP će se zalagati za stvaranje jake Budve

Suočeni sa negativnim socijalno-ekonomskim posljedicama, izazvanim pandemijom korona virusa, period konsolidacije javnih finansija sa posebnim akcentom na oživljavanje realnog sektora i turizma kao vodećih grana crnogorske privrede, predstavlja neminovan slijed događaja. Budžet za narednu godinu se mora koncipirati na bazi realnih prihoda, koji će svakako i naredne godine biti u padu u odnosu na prethodne koje su bile rekordne, kada je Budva u pitanju, ocijenio je kandidat za odbornika na listi “SDP- Jaka Budva” Luka Osmić.

“Svakako da će i kapitalni budžet biti nešto niži, uz oprez, da se unutar istog ugrade samo stavke koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje lokalne samouprave. Takođe, treba insistirati na smanjenju tekuće potrošnje, ali uz dodatni napor da zadržimo određeni nivo finansiranja onih djelatnosti koje inače nijesu primarna obaveza lokalne samouprave,  kao što su školstvo i zdravstvo”, ističe on.

Kako napominje, neophodno je obezbijediti dovoljna sredstva za funkcionisanje grada u domenu kulture,  kao i za sport koji je od krucijalne važnosti za razvoj naše djece i omladine.

“SDP Budva će se u narednom četvorogodišnjem mandatu zalagati i za poboljšanje uslova za život djece i omladine sa smetnjama u razvoju,  jer je socijalna politika jedan od osnovnih postulata naše partije. Socijaldemokratska partija (SDP) će se zalagati za izgradnju jakih institucija i finansijskog potencijala, kao ključnih faktora za stvaranje jake Budve, za jaku i Evropsku Crnu Goru”, naveo je Osmić.

 

6

avatar
1000
6
0
0
 
4
Marko BDdelmoreBu2SelmaPetarRade
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Mladicu znas li da se ovi vasi iz opstine nijesu razdvajali od.frontovaca,nijesi ih mogao razlikovati dok pricaju,jedino ih poznas kada se pocnu klanjat Batu,Krapu i ostalima.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Zakunite se da necete ponovo sa petom kolonom gospodo iz Sdp.javno

Bu2
Gost
Bu2

vidjite mladicu pa zovite Carevica u koaliciju.. mozda nesto i napravite tako

Selma
Gost
Selma

Bravo Luka! Glasam za SDP

Petar
Gost
Petar

Jaka Budva.

Rade
Gost
Rade

Ako bude jaka kao vasa partija, onda nam je pukla pogibija .. Ahhahahahahah

Send this to a friend