Politika

Ostavka Pejovića neće uticati na put Crne Gore ka EU

Ostavka ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića neće uticati na dinamiku pregovora sa EU, jasan je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, dok je premijer Duško Marković poručio da Vlada nije kriva što je Pejović bio u konfliktu interesa.

Pejović je, podsjećamo, podnio ostavku jer je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da je on u konfliktu interesa.

<<<Pejović: Podnosim ostavku iz moralnih razloga<<<

”Ostavka ministra evropskih poslova nema nikakvog uticaja na put Crne Gore ka učlanjenju u EU”, jasan je Junker.

Crnogorski premijer Duško Marković je istakao da je Crna Gora u ovom slučaju pokazala da poštuje odluke institucija, te da Vlada ni na koji način nije odgovorna za to što je Pejović duže od godinu primao oko 4.300 mjesečno za poslove ministra evropskih poslova.

“Čak i u slučaju konflikta interesa ministra evropskih poslova u ostavci, Crna Gora pokazuje sposobnost da primjenjuje zakone i poštuje odluke svojih instititucija”, kazao je Marković.

Važno je, ističe, da ovaj konflikt interesa nije pitanje namjere nego tumačenja zakona.

“Došli smo do te spoznaje zahvaljujući aktivnostima nevladinog sektora i želim da osnažim takav pristup da nevladin sektor ohrarim da nam pomognu da kreiramo javne politike, da izgradimo sposobnosti u primjeni zakona, a ne da se ne bave politikom. Vlada poštuje odluku ASK-a i sada je na meni da to pitanje riješim i organizaciono i kadrovski. Odgovornosti Vlade nema”, jasan je Marković.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
xyz
Gost
xyz

Biće da je ovaj Pejović sam sebe rasporedio na funkciju, sam sebi odredio zaduženja, sam sebi odredio platu… Šta ima Vlada sa Pehovićem, Vlada zna zakone!

dado
Gost
dado

Pejović je bio gledan covjek.Ko će sad zborit sa svijetom ovi nasi glavari ni maternji nijesu savladali.Nasa azbuka za njih ima visak slova

gagi
Gost
gagi

Ne znam za toga Pejovica,ali evo vele da je gresan i neka odstupi,ali ti Markovicu zvani Radijator,kome mozes ti i tvoja dps druzina pricati o konfliktu intresa,a nece nas “steta” naci da i ne osvanes,a kamoli da se maknes sa mjesta premijera,za to trba obraz Markovicu,no i ti ces brzo u politicku proslost,mene nijesi premijer dok me pljackas i dovodis… Više »

Beti bup
Gost
Beti bup

Ako nece usporiti onda bi moglo ubrzati….

Send this to a friend