Politika

Nova kriza vlasti u Budvi, ili kvorum ili novi izbori

Dragan Krapović

Ni jučerašnja sjednica Skupštine opštine Budva nije održana zbog nedostatka kvoruma, što je dodatno produbilo političku krizu u toj opštini. Nezavisni odbornik Stevan Džaković juče se nije pojavio na sjednici iako je prethodno najavio da će joj prisustvovati.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović osudio je postupke odbornika Džakovića, navodeći da su neozbiljni.

“Takvo političko djelovanjeje neozbiljno i neodgovorno, prije svega prema građanima Budve. Da li su u pitanju ucjene, nagovori drugih partija, politički revanšizam ili nešto drugo, ostaje da vidimo. Već duže vrijeme saradnja sa gospodinom Džakovićem ne postoji. Oglašavanja i razgovora sa njegove strane nema”, kazao je Krapoviću za Dan.

Povodom Džakovićevih ultimatuma da Demokrate i DF u parlamentu pokrenu inicijativu za izmjenu izbornog zakona, po ugledu na predsjedničkog kanidata Vasilija Miličkovića, Krapović je rekao da je najbolji odgovor na takav zahtjev Miličkovićev izborni rezultat.

Krapović je naglasio da u budvanskoj Skupštini, pored neargumentovanih bojkota, nije bilo niti jednog amandmana, predloga niti želje za normalizacijom situacije od strane opozicije.

“Izvršna vlast u opštini funkcioniše bez problema. Istovremno imamo neozbiljan pristup dijela odbornika prema gradskoj skupštini. Ne možemo funkcionisati na principima ucjena i neodgovornosti. Ili ćemo imati neophodan kvorum opozicionog bloka ili nove izbore”, poručio je Krapović.

Članom 185 Zakona o lokalnoj samoupravi se predviđa da će Vlada upozoriti skupštinu opštine koja duže od šest mjeseci ne održava sjednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze, čime se onemogućava ostvarivanje prava građana ili nanosi znatna materijalna šteta, da u određenom roku obezbijedi ostvarivanje svojih funkcija, odnosno izvrši zakonom utvrđene obaveze.

Ako skupština ne uspostavi obavljanje svojih funkcija, odnosno ne izvrši zakonom utvrđene obaveze, Vlada će, na predlog nadležnog ministarstva, raspustiti skupštinu.

U slučaju raspuštanja skupštine, njenu funkciju do ponovnog konstituisanja vrši odbor povjerenika koji imenuje Vlada.

Ovo je već treći put da se 16. sjednica SO Budva odlaže zbog nedostatka kvoruma, a ostaje da se vidi da li će ovo odlaganje dovesti do novih lokalnih izbora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Ima I trece resenje, ne mora doci do izbora. Moze I nova vecina, zdravlja Boze, da se Budva oslobodi cetnicke tiranije. A nakon Budve ide Kotor, svjesni su toga, Pa je drama. Da nikad vise strani drzavljani ne upravljaju Crnogorskim gradovima.

Ivo
Gost
Ivo

Pri kraju mu mandat, pa bi sad izbore. Providno.

Zar ne?
Gost
Zar ne?

Krapovicu vi nijeste opozicioni blok. Vi ste vlast.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Aha dodjosmo i do toga.a sa druge strane je ozbiljno i opravdano da se ne dolazi u skupstinu cg.licemjerje opozicije ne dozvoljava da se vlast mijenja.lokalni dje subpobijedili su regularni dje nisu,pokradeni su.kad bojkotuju skupstinu uredu je,a kad se bojkotuje opstinski parlament dje su na vlast nije uredu i neodgovorno je? Objasnite to gradjanima a da nam ne vrijedjate inteligenciju.

Petera
Gost
Petera

Ovo je igra Demokrata i Džakovića, a bogami i DPS-a da se spriječi dolazak Bata Carevića na čelo opštine u oktobru, jer bi onda svi vidjeli kako se vodi opština. Demokrate su, uz DPS, najgore nešto što je zadesilo Crnu Goru

Rankovic
Gost
Rankovic

Hahahahahaha

Sigurica
Gost
Sigurica

Ako su BUDVANI odlučili da žive ,… vratite im pare i pustite ih da žive…

Marija BD
Gost
Marija BD

Krapoviću raspišite izbore dok je DPS u rasulu u našem gradu.Na osnovu predsjedničkih izbora imali bi komotnu većinu od 3 odbornička mandata više od DPS -a i njegovih koalicionih partnera.Ne čekajte da se DPS povrati, iskoristite sada taj trenutak da poslije ne bude kasno.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Cudo da je dps u rasulu a opozivija nije? Na osnovu cega zakljuci da opozicija nije u rasulu kad se ne mogu dogovoriti ni oko toga jeli more slano a ne oko neceg drugog.a nesto i ne vidim da nova vlast i bd pravi neke pozitivne korake.prije ce biti sjasi kurya da jase murta a da je gradjanima bolje,nisam siguran.

Filipa
Gost
Filipa

Krapovicu simpatizer si ovih koji vec godinu se igraju sa Parlamentom a dobijaju i te kako dobro plate pa ett sada se ljulja i tvoja fotelja ali nema zime za tebe obezbijedio si se kao tvoji prethodnici a postenim budvanima samo lazi i obecanja pusta ostase!

z d
Gost
z d

E crna Budvo na šta si spala i ko sa tobom upravlja.

Send this to a friend