Politika Raguckiene - Brajović

Otvaranje posljednjeg poglavlja odličan signal za politiku proširenja

Nedavno otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja 8 predstavlja odličan signal za politiku proširenja u cjelosti i pozdravljam progres Crne Gore na integracionom putu, saopštila je nova ambasadorka Litvanije Jurate Raguckiene na današnjem sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, Brajović je čestitao ambasadorki stupanje na dužnost i istakao da odnose dvije zemlje karakteriše prijateljska i sadržajna saradnja.

“On je prenio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Litvanije integracionim procesima Crne Gore i ukazao na napore koje Crna Gora ulaže kako bi postala prva sljedeća članica Evropske unije”, ističe se u saopštenju.

Raguckiene je istakla da je počastvovana diplomatskim angažmanom u Crnoj Gori i da će svoj mandat posvetiti jačanju sveukupnih odnosa dvije prijateljske države.

“Takođe je podsjetila da je Crna Gora napravila velike korake u toku predsjedavanja Litvanije Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je otvoreno pet poglavlja, među kojima i poglavlja 23 i 24”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u susret predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i Litvaniji.

Send this to a friend