Politika

Otvoren prostor za nove poslovne inicijative Crne Gore i Egipta

Đukanović i Salaheldin

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Egipta Abderahmana Salaheldina. Sagovornici su se usaglasili da postoje realni izgledi i za unapređenje saradnje u oblasti kulture, u promovisanju multietničkih i multivjerskih vrijednosti.

“Crna Gora i Egipat imaju dugu i kvalitetnu tradiciju odnosa”, kazao je predsjednik Đukanović izražavajući zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje, i zahvalnost predsjedniku El-Sisiju za čestitke koje mu je uputio povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

Obostrano je konstatovano da se kroz pozitivno iskustvo investicije kompanije Orascom na Luštici otvara prostor za nove poslovne inicijative sa obje strane, za šta će značajan podsticaj predstavljati sporazum o ekonomskoj saradnji između Crne Gore i Egipta, koji je u pripremi.

Đukanović je posebno istakao važnu pozitivnu ulogu Egipta u očuvanju stabilnosti tog regiona i u snaženju vrijednosti koje su od značaja i za savremeni razvoj evropskog kontinenta.

Salaheldin istakao je, između ostalog, i da je organizovanje susreta između dvije države na najvišem nivou uvijek potvrda dobrih odnosa tih država, ali i prilika za jačanje svestrane saradnje na bilateralnom planu.

Takođe, saglasio se da će unapređenje ugovorne baze biti podsticaj za snažnije prisustvo egipatskih investitora u Crnoj Gori koji bi djelovali i kroz poslovni savjet dvije države.

Đukanović je zahvalio ambasadoru Salaheldinu za lični doprinos u saradnji ove  dvije zemlje.

Send this to a friend